Sezona çaylak quarterback Jameis Winston ile başlayan ve geçtiğimiz yıllara göre hiç de fena sayılmayacak bir şekilde (6-10) sezonu tamamlayan Tampa Bay Buccaneers, sürpriz bir şekilde head koç Lovie Smith ile yollarını ayırınca insanların içine bir kurt düşmüştü.

Hafta içinde yapılan açıklamayla, geçen sene offensive koordinatör olarak takımda görev yapan Dirk Koetter’in takımın başına getirildiği duyuruldu. Şimdi bu iki haberi peş peşe okuyunca doğrusu benim aklım karışmadı desem yalan olur.

Tamam, Dirk Koetter’ın geçen sene katıldığı Tampa takımının, hücum organizasyonlarında ve özellikle Çaylak Winston’un ilerleme kaydetmesinde oynadığı rol inkâr edilemez. Ama ağırbaşlılığı ve tecrübesiyle NFL’de kendini ispatlamış Lovie Smith’in günahı neydi?

Şimdi yeni sezonda Dırk Koetter’i dikkatle takip edeceğiz. Bakalım bir şekilde (!) elde ettiği bu mevkiyi doldurabilecek mi?

56 yaşındaki Koetter daha önce Atlanta Falcons ve Jacksonville Jaguars’ta hücum koordinatörlüğü yapmıştı. Geçtiğimiz günlerde de Miami Dolphins’in radarına takılmıştı. Ancak Tampa ani bir girişimle Koetter’i takımda tuttu ve kendisiyle iyi bir uyum yaşayan Jameis Winston’un gelişmesine olanak tanımış oldu.