Yeni sezondan hemen önce gerçekleştirilen Pre-Season maçlarının son ve dördüncü haftasının sezona çok yakın olmasından ötürü kaldırılması gündemde. ESPN’in haberine göre 2012’den beri NFL Rekabet Kurulu üyesi olan Green Bay Packers başkanı Mark Murphy, muhabirlere rekabet kurulunda Pre-Season döneminin uzunluğuyla ilgili tartışmalar olduğunu ve organizasyonun üç haftaya düşürülebileceğini açıkladı.

Murphy açıklamalarına şu ifadeleri ekledi: “Bence maçların üç hafta olması için destek verilmeli. Mike McCarthy de benimle aynı fikirde. Perşembe günü dördüncü hafta maçını oynamak yerine, dördüncü hafta diye bir şey olmaması daha iyi.”

Röportajın devamında ise Murphy “Bu size yeni sezon için ekstra bir hafta verir. Daha farklı ne yapabileceğimize bakıyoruz ancak en mantıklısı bu fikir gibi duruyor. Son haftadan biraz kazanç elde ediyoruz doğru, ama söz konusu haftanın eksisi artısından fazla ve bu yüzden gözden çıkarılabilir.” açıklamasını yaptı.

Pre-Season’ın son haftasında takımda görmek istediğimiz gözde oyuncular saha kenarında otururken takımın istatistiki olarak en düşük oyuncularının sahaya çıkması, bu haftanın çok gerekli olmadığına bir kanıt gibi. Zaten bu maçta birçoğu maça çıkmak ve kendini göstermek için bir şans yakalamış oluyor ve yine birçoğu maçtan hemen sonra kadrodan kesiliyor.

Takım sahipleri kazançlarını kaybetmekten hoşlanmayacak olsa da bu haftanın kaldırılmasının koçlar, oyuncular ve hatta taraftarlar için daha iyi olacağı konusunda hemfikiriz. Son hafta Landry Jones’ları izleyeceğimize hiç maç izlemeyelim daha iyi.