Denver Broncos’un antrenman takımında yer alan çaylak safety Ryan Murphy, geçtiğimiz Salı günü San Jose’de hayat kadınlarıyla bir motelde basıldı. Operasyonu yürüten  Santa Clara şerifi tarafından göz altına alınan Ryan daha sonra serbest bırakıldı. Super Bowl öncesinde böyle bir disiplinsizliğe hiç taviz vermeyen Denver Broncos yönetimi de Ryan’ı tereddütsüz olarak evine yolladı.

Takımın yıldız safety oyuncusu T.J.Ward’ın sakatlığı yüzünden muhtemelen oynayamayacak olması Ryan’a Super Bowl için çok büyük bir fırsat yaratmıştı. Ancak Ryan’ın, biraz da abisinin kurbanı olarak bu operasyonda yakalanması, onun belki de kariyerindeki en önemli fırsattan yararlanamamasına neden olacak.

Super Bowl öncesi bu tip olaylara karışan ilk oyuncu Ryan değil. Daha önce de 1999 yılında Atlanta Falcons’un safaty’si Eugene Robinson da hayat kadınlarıyla yakalanmış ancak takımı onu eve yollamamıştı. Ertesi gün oynanan maçta ise Eugene, rakibi Denver Broncos’un efsane quarterback’i John Elway’in 80 yard’lık TD pasını önleyemeyince sonuç Atlanta için hezimet olmuştu.

Belki de bu maçtan ders çıkaran John Elway, Ryan Murphy’yi eve yollamakta hiç tereddüt etmedi. Disiplin konularına bu sene çok önem veren NFL’in, Broncos’un bu hareketini tasvip ettiğini düşünmemek hata olur.