Green Bay Packers head koçu Mike McCarthy’nin, as running back’i Eddie Lacy’nin şekle girmesi için fazla kilolarından kurtulması gerektiğini ısrarla dile getirmesi, Lacy’nin sezon sonrası idmanlarının gündem konusu haline gelmesine neden oldu.

McCarthy, tam 106 kilo ağırlığındaki Lacy’nin fazla kilolarını ilk kez geçtiğimiz ay gündeme getirmişti. Perşembe günü de NFL Scouting Combine’da Lacy’nin sezon sonundan beri P90X kurucusu Tony Horton danışmanlığında çalıştığı bilgisini teyit ederken şunları söyledi: “Eddie gerekeni yapacaktır. Yapacağına güvenim tam. Bence Nisan ayında ama daha da  önemlisi Temmuz ayında bambaşka birisi olarak çıkacak karşımıza.”

McCarthy, sezon sonunda running back koçu Sam Gash’i kovmuş, yerine Ben Sirmans’i getirmişti. Bu sırada da Lacy, Horton ile sezon öncesi kamplarına kadar sürmesi beklenen bir idman programına başladı. Gelen haberlere göre Lacy, kendini adamış bir şekilde Wyoming’de birkaç hafta boyunca çalıştı. İdmanların California’da devam etmesi ve Nisan’da başlayacak sezon öncesi programına kadar da sürmesi bekleniyor.

Horton’ın sözcüsü röportaj taleplerini geri çevirirken şu sıralar Lacy’yi fit hale sokmaya odaklanmış olmalarını gerekçe gösterdi.

McCarthy, Lacy’nin çalışmaları ile ilgili olarak konuya birebir müdahil olmadığını,   Sirmans ve dayanıklılık koçu Mark Lovat’ın Lacy ile temasta olduğunu söyledi ve ekledi: “Bu tip konularda bir seviyeye kadar dahil olursunuz. Devam ettikleri çalışma programının detaylarına tam olarak haiz değilim. Çalışmasının ikinci etabında California’da olacak. Şu an içinde olduğu program kesinlikle daha önce yapmadığı bir çalışma.”

McCarthy, 180cm boyunda ve 106 kiloluk Lacy’nin 14 kilo fazlası olduğuna dair rapora karşı çıktı ama oyuncusunun geçtiğimiz sezon kaç kilo çektiğini de açıklamak istemedi. Lacy 1100 yard üstünde koştuğu iki sezonun ardından geçtiğimiz sezon anca 758 yard kat edebilmişti.