NFL’de her yıl, hem saha içerisinde iyi performanslar gösterip hem de hayır işlerinde aktif olarak görev yapan oyunculara layık görülen “Walter Peyton Yılın Futbolcusu” ödülünün son sahibi Anquan Boldin, Detroit Lions kadrosuna katıldı. Deneyimli wide receiver, Detroit ekibi ile bir yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu.

2003 yılı draft’ında Arizona Cardinals’ın ikinci tur seçimi olan yetenekli futbolcu, yine aynı sezon “Sezonun En Değerli Hücum Çaylağı” seçilme başarısını gösterdi. Ligdeki ilk yedi sezonunu Arizona’da tamamlayan Boldin, üç kez Pro Bowl’da oynama şansını yakaladı ve 2008 sezonunda da Cardinals’ın Pittsburgh Steelers’a 27-23 ile kaybettiği Super Bowl XLIII’te boy gösterdi.

2010 sezonunda Baltimore Ravens’a transfer olan ve ilk üç senesinde takımın üst üste playoff yapmasına büyük katkı sağlayan Boldin, Ravens’ın şampiyonluğa yürüdüğü 2012 sezonunun playoff’larında iyi bir performans sergiledi. Wild card maçında, 145 yard ile birlikte yakaladığı beş topun birini de touchdown’la tamamlayarak takımının Indianapolis Colts karşısında galip olmasına yardımcı oldu. Super Bowl XLVII’de ise takımına 104 yard ve bir touchdown kazandırarak San Francisco 49ers karşısındaki 34-31lik skora katkı sağladı.

O Super Bowl’dan birkaç ay sonra ise 49ers’a transfer olan Boldin, çıktığı ilk sezon maçında 208 yard ve bir touchdown’la deyim yerindeyse taraftarların kalbinde taht kurdu. Aynı sezonu 1,179 yard ve yedi touchdown ile bitiren Anquan Boldin, linebacker NaVorro Bowman ile birlikte takımın MVP’si oldu.

2014 sezonunu da aynı verimlilikle geçiren yetenekli receiver, bu sezonda da 1,062 yard ve beş touchdown istatistiklerini yakaladı. 2015 sezonunda ise oyun kurucu mevkisiyle yaşadığı uyumsuzluk ve sakatlığı yüzünden kaybettiği iki maç bu sezonu etkiledi ve 35 yaşındaki receiver, sezonu dört touchdown ile kapatabildi.
Geçtiğimiz Haziran ayında Detroit, Anquan Boldin’i bir idmanlığına misafir etmiş olsa da, onunla sözleşme imzalamak için bu zamana kadar bekledi. NFL kulislerinde dolaşan haberlere göre Phidelphia Eagles ve New Orleans Saints takımları da tecrübeli yıldız ile ilgileniyorlardı.

2015 sezonu sonrası Lions, emeklilik kararı sebebiyle efsane Calvin Johnson’ı kaybetmişti. Bunun peşine potansiyelli oyuncu Marvin Jones ile anlaşmış olsalar da, “Megatron”un yerini az da olsa doldurabilecek Boldin gibi deneyimli bir receiver’a ihtiyaçları vardı. Sanırım şu anda Lions’ın en büyük şansı, Boldin’in Ravens takımındayken ofans takım koçu olan şimdilerde ise Lions’ın head koçluğunu yapan Jim Caldwell’i ve onun oyun sistemini yakından tanıyor olması.