13 sezon boyunca pek çok önemli savunmanın bel kemiğini oluşturan, iki defa Pro Bowl’da yer alan ve bir kez de “Walter Payton Yılın Adamı” ödülüne layık görülen cornerback Charles Tillman, “Yaş 35, yolun yarısı eder; artık bize de emekli olmak düşer” dedi ve kariyerini sonlandırma kararı aldı.

2003 yılında Chicago Bears tarafından ikinci turda draft edilen Tillman, kısa sürede takımın liderlerinden biri haline gelmişti. 2005-2012 yılları arasında her sezon en az 14 maça ilk 11’de başlayan Tillman, Bears savunmasının 2000’li yıllarda NFC’yi domine etmesinin en önemli sebeplerinden birisi olmayı başarmıştı.

Lovie Smith komutasındaki Chicago savunmasında gösterdiği üstün performansla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Tillman,  kariyerinde toplam 44 top kaybına (fumble) sebep olarak “Fumble Ustası” lakabını almış ve profesyonel olduğu yıldan beri bu kategoride sadece Robert Mathis’in gerisinde kalmıştı.

Indianapolis Colts’un outside linebacker’ı Mathis’in de savunma hattında oynadığını ve asıl görevinin bu olduğunu düşünürsek, Tillman’ı kendi kategorisinde ilk sıraya koyabiliriz. Bu konuda Tillman’ı efsane defansif back Charles Woodson ile kıyaslarsak, Tillman’ın rakibini neredeyse ikiye katladığını söyleyebiliriz.

Eğer Tillman’ın bir “Fumble Ustası” olduğuna halen inanmıyorsanız, NFL’in resmi Twitter hesabının paylaştığı şu link’ten tecrübeli cornerback’in kariyerinde yaptırdığı fumble’ların bir kolajını seyredebilirsiniz.

Geçen sezonu ise Carolina Panthers formasıyla geçiren Tillman, yine takımın liderlerinden biri olmuş, ancak sakatlıkları sebebiyle playoff’larda forma giyememişti. Kariyerinde şampiyonluğu bulunmayan Tillman, son sezonunda siftahına çok yaklaşmış ancak Von Miller ve Denver Broncos engeline takılarak seneyi üzüntü ile noktalamıştı.

Kendi kurduğu Cornerstone Derneği ile Chicago’daki kronik ve ağır hastalıklı çocukların tedavi olmaları için çabalayan tecrübeli oyuncu, bu çalışmaları sonrasında 2013 yılında “Walter Payton Yılın Adamı” ödülünü kazanmıştı. Sahadaki başarılarını, saha dışında yaptığı yardımseverlik ve kişiliğiyle gölgede bırakan Tillman, bakalım oyuncuyken gösterdiği liderlik yeteneklerini  ve tecrübelerini sporu bıraktıktan sonra saha kenarında değerlendirecek mi?