Peyton Manning, Calvin Johnson, Justin Tuck, Marshawn Lynch derken NFL’in son 10 sezonuna damgasını vurmuş bir isim daha bu off-season’da kramponlarını asma kararı aldı ve Mart ayında Miami Dolphins’in kadrodan kestiği veteran wide receiver Greg Jennings, 10 sezonluk kariyerini noktaladı.

NFL’i son birkaç yıldır takip etme fırsatı bulan ve özellikle arası NFL Fantasy ile de arası biraz iyi olan Amerikan futbolu severler için Greg Jennings’in emeklilik kararını açıklaması, çok da önemli bir durum olmayabilir. Sonuçta emektar oyuncu, Green Bay Packers’tan ayrıldıktan sonra geçirdiği son üç sezonda, Minnesota Vikings ve Dolphins formaları ile, oldukça zorlanmış ve istatistiksel olarak da ortaya pek bir şey koyamamıştı.

Ancak… Jennings’in harika işler çıkardığı koskoca yedi yıllık bir Packers macerası var. 2006 yılında draft’ın ikinci turundan Green Bay’in yolunu tutan veteran receiver, henüz ilk sezonunda etkili performanslar sergilemiş ve hatta Packers efsanesi Brett Favre’ın 400. kariyer touchdown pasını yakalamayı başarmıştı ki sonraki sezonda da Favre’ın, kariyerindeki 420. ve 421. touchdown pasları yakalayan ve Favre’ın, Dan Marino’yu geçip NFL tarihinin en çok touchdown pası atan quarterback’i olmasını sağlayan da yine Jennings’ti.

Çaylak sezonundan sonraki beş sezonda ise kariyerini ulaşılması güç bir noktaya çıkartan Jennings, sakatlık yaşayıp birçok maç kaçırdığı 2012’e sezonuna kadar üç kez 1100 yard’lık reception barajını geçmiş ve bu beş sezon boyunca da toplam 46 touchdown pası yakalayarak adeta bir “Touchdown Makinesi”ne dönüşmüştü.

Tabi Packers ve Jennings demişken 2010 sezonundan bahsetmemek de olmaz. O sezon, son sıradan girdiği playoff’larda şampiyonluğa kadar yürüyen Green Bay ekibini, post-season’da sırtlayan isimler Aaron Rodgers ve Greg Jennings’ti ki tecrübeli oyuncu, playoff’un son üç karşılaşmasında tam 295 yard pas tutmuş ve de Packers’ın Pittsburgh Steelers’ı mağlup ettiği Super Bowl XLV’te de iki touchdown pası yakalamıştı.

Ancak Jennings’in, 45. Super Bowl’da iki touchdown’luk performansından ziyade, NFL takipçilerinin hafızalarına kazınan bir başka pozisyonu vardı. Bitime altı dakika kala, Packers yalnızca üç sayı öndeyken, üç ve 10 hücumunda Rodgers’ın attığı pası yakalayan Jennings, Packers’a altın değerinde bir zaman kazandırarak maçın en büyük oyununu gerçekleştirmişti. Öyle ki, bu reception sebebiyle Steelers topun kontrolünü son kez eline geçirdiğinde skor bulmak için hiç vakti kalmamıştı.

Bütün bu başarılarıyla birlikte kariyerinde iki kez de Pro Bowl’a seçilen yıldız oyuncu, verdiği emeklilik kararıyla ilgili “Futbol benim için bitti. Bu spor, son 20 yılımda bana çok güzel anlar yaşattı ancak her şeyin değişme vakti de geldi. Bundan böyle spikerlerin ‘Greg Jennings, TOUCHDOWN!!!’ dediğini duyamayacaksınız.” açıklamasını yaptı.

Ancak Jeninngs, biz zaten son üç sezondur spikerlerden bu sözü duymuyorduk. Hele ki geçtiğimiz sezon sadece bir tane touchdown pası tuttuğunu düşünürsek. Ayrıca, touchdown pası yakalasan bile Packers’ta tuttukların kadar yankı bulmuyordu artık NFL’de. O sebeple, senin emeklilik vaktin geldi, hatta geçiyordu bile. Eh zaten, NFL’de oynadığın sırada da birkaç Amerikan dizisinde (Criminal Minds, The League, Royal Pains) oyunculuk yapma fırsatı bulmuştun, artık o işe devam edersin. Kim bilir, belki yeni Holywood yıldızı da sen olursun!