Aaron Rodgers’ın küçük kardeşi Jordan Rodgers’ın yarışmacı olması sebebiyle NFLTR olarak bu sezonunu yakından takip ettiğimiz, Birleşik Devletler’in en çok izlenen evlilik programlarından The Bachelorette’ın son haftasında gelin adayı JoJo, finale kalan iki talibi arasından Jordan’ın yapmış olduğu evlilik teklifini kabul etti ve iki ay süren maratonun sonunda ikili, milyonların önünde nişanlandı.

Programın daha ilk gününde JoJo’dan bir öpücük kopartmayı başaran ve yarışma boyunca da onunla en yakın ilişkiyi kuran 27 yaşındaki Jordan, evlilik teklifi yapacağı sırada kendisini oldukça hazır hissettiğini söylerken “JoJo’nun benim teklifimi kabul edeceğinden emindim.” ifadesini kullandı.

Keza 25 yaşındaki JoJo da finali ardından verdiği demeçte Jordan’ın bu iddialı sözlerini haklı çıkardı ve “Son günlerde, yarışmanın finalinde kime ‘elveda’ diyemeyeceğim konusunda düşünüyordum ve benim için bu ismin, aslında baştan beri Jordan olduğunu fark ettim.” açıklamasını yaptı.

Sezon boyunca JoJo ve 25 talibinin kaldığı Los Angeles’taki dev malikanede çekilen final bölümünün ardından JoJo-Jordan ikilisinin nişan töreni için Kaliforniya’da bir plaja set kuruldu ve orada, nasıl bir quarterback “victory” (zafer) formasyonunda süreyi eritip maçı takımına kazandırmak için diz çöküyorsa, eski bir NFL quarterback’i olan Jordan da adeta zaferini ilan etmek için JoJo’nun önünde diz çöktü ve kendisine bir kez daha evlenme teklifi etti.

Tabi bu seferki teklifte, oldukça küçük bir farklılık vardı ki o da Jordan’ın JoJo’ya taktığı 3.75 karatlık Neil Lane marka pırlanta yüzüktü. Küçük diyoruz ama küçük dediğimize bakmayın, o yüzüğün piyasa ederi tam 100.000 dolarmış.

Şimdi aklınıza, futbolu bırakalı uzun süre olan “çulsuz Rodgers” Jordan’ın hangi parayla o yüzüğü almış olduğu sorusu takılabilir. Akıllara gelen tek kaynak tabi ki ağabeyi Aaron. Ancak hatırlayacağınız üzere Jordan, The Bachelorette’ın aile ziyareti sırasında ağabeyi hakkında pek hoş konuşmamış ve Aaron’ın tepkisini çekmişti. (Rodgers’lerın memleketi Chico-Kaliforniya’da yaşanan aile dramının detaylı haberine buradan ulaşabilirsiniz.)

Bu mühim konuda kaygılanıp “Bu Jordan da başına büyük dert almış, yıllar boyu bu borç garibimin yakasını bırakmaz.” diyenlerin içini rahatlatalım. The Bachelorette ve The Bachelor’da yarışmayı kazanan talipler, bugüne kadar Neil Lane mücevherlerin parasını ödemiyorlardı. Bu sezon da çok büyük ihtimal öyle olmuştur ki zaten Jordan, 100.000 dolara yüzük alacak olsa iki hafta önce ağabeyinin arkasından o kadar atıp tutamazdı. Her ne kadar bu meblağ, Aaron için çerez parası olsa da.

Son olarak şunu söylemeden geçmeyelim, futbol kariyeri boyunca yüzü ne kolejde, ne NFL’de, ne de NFL’den umudu kesip gittiği Kanada Futbol Ligi CFL’de gülen ve sürekli ağabeyi Aaron’ın hatırına geçinen Jordan, hayatının en büyük başarısına imza atmış oldu. Biz de buradan Jordan’ı tebrik edelim ve JoJo ile ikisine bir ömür boyu mutluluklar dileyelim.