Sezonun ilk maçında New England Patriots’a yenildikten sonra bu mağlubiyetin acısını 40-7 ile Tampa Bay Buccaneers’den çıkaran Arizona Cardinals, her iki maça da çok yavaş başlamış ve sonradan açılmıştı. Buffalo Bills ise ilk iki maçında Baltimore Ravens’a ve New York Jets’e yenilerek sezona beklediği gibi başlayamamıştı. Cardinals’ın maça kötü başlama alışkanlığı, Bills’in kendi evinde sezonun ilk galibiyetini alma hırsıyla birleşince Arizona temsilcisi 33-18’lik skordan kurtulamadı.

İlk beş hücum serisinde toplam iki yard ilerleyebilen Cardinals, kendine gelip de tabelayı değiştirdiğinde 17-0 geriye düşmüştü bile. Maçı dört top interception atarak tamamlayan Carson Palmer önderliğinde, dokuz buçuk dakika süren ve David Johnson’un dört yard’lık touchdown koşusuyla taçlanan bu hücum serisi sonrası Cardinals taraftarları umutlansa da geçen hafta hücum koordinatörü Greg Roman’ı kovan ve artık resmen head koçlarının da kovulmaması için oynayan Bills oyuncularının bu maçı vermeye hiç mi hiç niyeti yoktu.

Bills’in özellikle savunma hattı, bütün maç boyunca çok üstün bir oyun oynayarak Cardinals hücumunun ritim bulmasına izin vermedi. Buna ek olarak Bills.’in geri savunması da, Bruce Arians hücumunun imzası haline gelen uzun pasları kesince, sezonun favorilerinden biri olarak gösterilen Cardinals sadece 18 sayı ile maçı tamamladı.

Öte yandan Cardinals, üçüncü çeyrekte David Johnson’ın 22 yard’lık ikinci touchdown’u ile sonlanan hücum serisindeki performansını tüm maça yayabilirse, sezon öncesi tahmin edildiği gibi favorilerden biri haline gelebilir. Ancak Arians’ın ilk yapması gereken şey takımının maça yavaş başlama hastalığına çare bulmak olmalı.

Bills ise ilk iki maç sonrası, kadrosunun potansiyeline ulaşamadığı bir sezon daha geçireceğinin sinyallerini veriyordu ancak Cardinals gibi bir takımı yenmek onlar için çok büyük moral olmuştur şüphesiz. Yine de bu galibiyetin devamını getiremez ve playoff’lara kalamazlarsa koç Rex Ryan sezon bitiminde kendine yeni bir ev bakmaya başlayabilir.