Kadro kesintilerinin son gününde bir ilginç hamle de Green Bay Packers’dan geldi ve draft’tan seçtiği sağlam oyuncuları genelde emekliliğe kadar uğurlayan takım, son üç sezondur All-Pro takımına seçilmeyi başaran yıldız guard’ı Josh Sitton ile yollarını ayırdığını duyurdu. Packers’ın bu tercihinin tek mantıklı açıklaması, Sitton’ın önümüzdeki sezon takımdan alacağı tam 6.15 milyon dolarlık maaşmış gibi duruyor.

T.J. Lang ile birlikte NFL’in belki de en iyi guard ikilisini oluşturan Sitton, 2011 sezonundan bu yana tek bir maç bile kaçırmamıştı. Bununla birlikte 30 yaşındaki guard’ın, Packers tarafından dördüncü turda seçildiği 2008 yılını hesaba katmazsak, o günden bu yana takımın çıktığı 112 karşılaşmanın 110’una ilk 11’de başlayarak büyük bir istikrar örneği sergilediğini de unutmamak gerekir.

Packers’ın Sitton konusundaki asıl amacı ise, üç kez Pro Bowl’a seçilen sol guard’ı öncelikli olarak takasa sokmak ve böylece tatminkar bir draft hakkı veya hakları karşılığında yıldız guard’ı başka bir takıma göndermekti; ancak takım, Sitton’a bir talip bulamayınca oyuncunun yüklü maaşını ödememek için kendisini serbest bırakma yolunu seçti.

Packers’ın, Aaron Rodgers dışındaki oyunculara büyük paralar vermeyi sevmeyen genel menajeri Ted Thompson da Sitton’ın serbest kalmasının ardından verdiği demeçte “Sitton’a, bu takıma kattıkları için teşekkür ediyoruz. Takımda forma giydiği müddetçe Packers’ın en önemli parçalarından birisi oldu.” derken “Ancak bu hamlemiz, takım ve ofansif line’ımızın gelişimi için en iyisi olacaktı. Bu yüzden Sitton ve karısı Kristen’e bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sitton’ın, takımın sol guard’ı David Bakhtiari’nin sakatlığı sebebiyle maç kaçırdığı dönemde de, Packers O-Line’ının en önemli pozisyonlarının başında gelen sol tackle pozisyonunda hiç fena işler çıkarmadığını unutmamak gerekir.

Şu an için Packers’ta, Sitton’ın yerine oynayacak isim Lane Taylor’mış gibi gözüküyor. NFL’deki üçüncü sezonunu geçiren Taylor, bu üç sezonda da Sitton’ın yedekliğini yapıyordu. Taylor’ın şu an için en büyük eksiği tecrübeymiş gibi gözüküyor. Nitekim Taylor, Sitton’ın arkasında geçirdiği üç sezonda yalnızca iki karşılaşmaya ilk 11’de çıkabilmişti.