Bildiğiniz üzere Colin Kaepernick tarafından başlatılan milli marş protestosu, Birleşik Devletler’deki her kesimin ilgi odağı olmuştu. Aşırı milliyetçi grup, Kaepernick formalarını yakarak çok sert bir şekilde tepki verirken ona destek çıkan insanların sayısı da azımsanmayacak derecedeydi. Hatta, bu son olaylardan sonra 49ers’ta en çok forması satılan isim bile Colin Kaepernick olmuştu. Ünlü rapper’lar J.Cole ve Trey Songz da verdikleri konserlere Kaepernick forması giyerek çıkmışlardı.

Siyaset tarafı da işe dahil olan kesimlerdendi. Mevcut başkan Barack Obama’dan şimdiki aday Donald Trump’a kadar herkes konu hakkında bir yorum yapmıştı. Kaepernick’in başlattığı bu kampanyaya ligdeki oyunculardan ne denli bir tepki geleceği de merak konusuydu.

Dün akşam Denver Broncos ile Carolina Panthers arasında oynanılan sezonun açılış maçında bu protestoya katılan bir diğer isim de Brandon Marshall oldu. Maç öncesinde milli marş okunurken diz çöken Broncos linebacker’ı, bu kampanyaya katılan üçüncü NFL oyuncusu oldu. Hatırlayacağınız üzere pre-season’da Kaepernick’in takım arkadaşı safety Eric Reid ve Seattle Seahawks defensive back’i Jeremy Lane bu protestoya katılan ilk isimlerdi; ancak, Marshall’ın hikayesi bu ikiliden çok daha trajikomik bir hal aldı.

Dün Panthers ile oynanan açılış maçının milli marş töreninde diz çöken Marshall, oyunun henüz ikinci çeyreğinde dizinden sakatlanarak maçı yarıda bıraktı ve sosyal medyada alay konusu oldu. Yaşanan bu ilginç olay sonrası, eşitlik uğruna düzenlenen protestonun karşısında duran insanlara da gün doğdu ve Marshall, bu grup tarafından Karma gibi derin bir felsefenin halk dilinde vücut bulmuş hali olan “Ettiğini buldun.” gibi beylik ifadelerle eleştirildi.

Broncos’un yıldız linebacker’ı maç sonunda yaptığı açıklamalarda ise “Ben kesinlikle ne ordu karşıtı ne de Amerika karşıtı bir insanım. Ben sadece sosyal eşitsizliğe karşıyım.” derken kendisine sosyal medya üzerinden çok ağır mesajların geldiğini belirterek, bu protestoyu bu yüzden yaptığını ve bunu yapmaya da devam edeceğini söyledi.

Sizce Marshall’a, bu sözde vatanseverlerin ahı tuttu da oyuncu hak ettiğini mi buldu, yoksa yaşananlar sadece bir tesadüften mi ibaretti? Sorunun cevabı aslında gayet açık ama bunu gel de o insanlara anlat.

Öte yandan alınan bir diğer habere göre Pazar günü oynanacak Seattle Seahawks-Miami Dolphins maçında da tüm Seahawks oyuncuları bu protestoya katılmayı düşünüyor. Eğer bu gerçekleşirse NFL tarihinde de bir ilk olacak. Görülen o ki Colin Kaepernick’in başlattığı bu protesto, sezon boyunca  Amerikan futbolu gündemini meşgul edecek gibi.