Yıldız oyun kurucu Tom Brady’nin dört maçlık cezasının kesinleşmesinin ardından New England Patriots, bir aylığına genç oyuncu Jimmy Garoppolo’ya emanetti. Tabii herkesin kafasında soru işaretleri vardı. Hatta bazı kesimler Patriots’ın ilk dört maç çok sıkıntı çekeceğini ve mağlubiyetler yaşayacağını söylüyordu.

Buna rağmen Garappolo, herkesi yanılttı ve çıktığı ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı. Üstelik bu iki maçta da takımın yıldızlarından Rob Gronkowski’nin forma giymediğini hatırlatmak lazım. Hatta şu anda çoğu taraftar Garoppolo’nun Tom Brady’nin emekliliği sonrası görevi devralacağını düşünüyor. Fakat talihsizliğe bakın ki, Patriots’ın genç yıldızını, önümüzdeki hafta seyredemeyeceğiz.

NFL kariyerine beklenmedik şekilde iyi başlayan Garoppolo, dün akşam oynanan Miami Dolphins maçında ilk yarının sonlarına doğru linebacker Kiko Alonso’dan aldığı darbe sonucu omzundan sakatlandı ve maçı yarıda bıraktı. Garoppolo’nun sakatlandığı pozisyon şöyle gerçekleşti:

Garoppolo; pozisyondan sonra her ne kadar oyuna devam etmek için çaba gösterse de yerini, Patriots’ın 2016 Draft’ında üçüncü turdan kadrosuna kattığı Jacoby Brissett’e bıraktı. Maçı taraftarların tezahüratları eşliğinde terk eden Garoppolo için dönüş tarihi dördüncü hafta olarak açıklandı. Böylelikle Garoppolo, Perşembe günü Houston Texans ile oynanacak maçta forma giyemeyecek.

Sakatlandığı pozisyona kadar çok iyi bir oyun sergileyen Jimmy G.; maçı 18/27 isabet, 234 yard ve üç touchdown pası ile tamamladı. Bu üç touchdown pasının ikisi Danny Amendola’ya giderken birisini de tight end Martellus Bennett yakaladı. Maçın geri kalan bölümünde görev alan çaylak Brissett ise karşılaşmayı 6/9 isabet ve 92 yard ile bitirerek Patriots’ın skoru korumasına katkıda bulundu.

Şu an için New England Patriots’ta çaylak Brissett dışında oyun kurucu bulunmuyor. Şayet Brissett’in de sakatlanması durumunda görevi, takımın yıldız receiver’ı Julian Edelman’ın alması muhtemel. Zira Edelman, Kent State’deki kolej yıllarında bir süre oyun kurucu oynadıktan sonra receiver’lığa geçiş yapmıştı.