Yeteneğinden kimsenin şüphesi olmayan ve aldığı değişik kararlarla herkesi şaşırtan maceraperest Tim Tebow geçen günlerde verdiği röportajda NFL’i bırakıp neden profesyonel beyzbol dünyasına adım attığını açıkladı. Sözlerine “Sevdiğin işi yap, başkalarının ne istediğinin önemi yok!” mottosuyla başlayan Tebow, ünlü spor yorumcusu Dan Patrick’in “The Dan Patrick Show” adlı programına konuk oldu ve bu süreci anlattı.

Her ne kadar bazı insanlar inkar etse de beyzbolun çok önemli bir spor olduğunu söyleyen Tebow, kapısının hala bazı NFL takımları tarafından çalındığını belirtti. Hatta bu tekliflerin bazılarının da oyun kurucu pozisyonu için olmadığını söyleyen Tebow, “yok almayayım” dedi ve teşekkür etti.

Dan Patrick: En son ne zaman bir NFL takımı tarafından arandın?

Tebow: Tam emin değilim. Bu telefonlar ileride de çalmaya devam edecek gibi. Özellikle quarterback dışındaki pozisyonlar için.

Dan Patrick: Peki hiç başka bir pozisyonda oynamayı düşündün mü?

Tebow: Pek değil. Hayatım boyunca hep istekli olduğum ve sevdiğim işi yaptım. Futbolu da gerçekten seviyorum ve en sevdiğim mevkide oynadım. Geçmişte diğer mevkiler için şansım oldu fakat hiç istemedim. Bu yüzden hayallerimin peşinden gittim ve sevdiğim bir spor olan beyzbolu seçtim. Bunun için de böyle bir ülkede yaşadığım için çok mutluyum. Çocukken en çok sevdiğim iki şey vardı: Biri oyun kurucu olarak futbol oynamak, diğeri de beyzbol topuna deli gibi vurmak. İkisini de çok seviyorum çünkü gerçekten zor şeyler.

Öte yandan New York Mets ile imzaladığı “Minor League” anlaşmasından sonra (Bu anlaşmanın detaylı haberine buradan ulaşabilirsiniz), Tebow’a Michael Jordan’dan tavsiye alıp almayacağı da soruldu. Bildiğiniz üzere Jordan da aynı Tebow gibi en iyi bildiği işi, basketbolu, bırakıp beyzbola geçiş yapmıştı. Eğer tavsiye alacak olursam Deion Sanders‘a danışırım diyen Tebow’a buradan şunu hatırlatmak lazım: Eğer yarın bir gün, olur da NFL’e geri dönüş yapmaya karar verirsen come-back’lerin (geri dönüşlerin) üstadı Michael’ı ararsın.

Sonuç olarak geçtiğimiz yıllarda bir sürü teklif alan ve bunları geri çeviren Tim Tebow’un neden böyle davrandığını da herkes anlamış oldu. Adam, hayallerinin peşinden gidiyormuş.