Geçtiğimiz hafta Tennessee Titans deplasmanında 47 sayı yiyerek sahadan yüz kızartıcı bir mağlubiyetle ayrılan Green Bay Packers, bu hafta konuğu olduğu Washington Redskins tarafından da hezimete uğradı ve başkent ekibine 42-24’lük skorla boyun eğerek yenilgi serisini dört maça çıkardı.

Damarious Randall ve Sam Shields gibi önemli ilk 11 oyucularından yoksun olan Packers savunması, Matt Jones’un sakatlığı sonrası Redskins’te sazı eline alan  Rob Kelley’e maç boyunca çare bulamazken genç running back, kaydettiği üç koşu touchdown’u ile Green Bay ekibine adeta kök söktürttü.

Öte yandan Redskins quarterback’i Kirk Cousins da Packers’ın kolu kanadı kırık secondary’sinin coverage’ı altındaki receiver’larını çok iyi kullanmayı başardı. Özellikle attığı uzun paslarla Redskins’i end zone’a taşıyan oyun kurucu, takımın en önemli üç receiver’ı DeSean Jackson, Pierre Garcon ve Jamison Crowder’a (2) touchodown pası atarak geceyi en verimli geçiren isimlerden birisi oldu.

Bu sonuçla NFC Kuzey Grubu’nun lider takımları Minnesota Vikings ve Detroit Lions’ın iki galibiyet gerisine düşen Packers’ta, moraller bir hayli bozuldu. Head koç Mike McCarthy, Washington faciasının ardından verdiği demecinde “10 maçta altı galibiyet almak kabul edilebilir bir şey değil. Yaklaşan tehlikenin farkındayız.” ifadelerini kullandı.

Head koçun bahsini ettiği tehlike şüphesiz Packers’ın 2008 sezonundan bu yana ilk kez playoff’tan uzak kalması. Yıldız oyun kurucu Aaron Rodgers da maçın ardından bu tehlikeye dikkat çekerek “Kendimizi çok zor bir duruma soktuk.” derken “Önümüzdeki hafta bir şekilde galibiyete ulaşmak zorundayız.” açıklamasını yaptı.

Bu Perşembe, Şükran Günü maçında kozlarını paylaşacak Lions ve Vikings’ten birinin (7-4)’lük dereceye yükselecek olması Packers’ta endişeye sebep olan bir başka durum. Redskins ve Arizona Cardinals gibi wild-card adayı takımların bulunduğu NFC’de, Packers’ın playoff görebilmesi için gurubunu kazanmaktan başka şansı yokmuş gibi duruyor.

Ancak 1953 sezonundan bu yana ilk kez üst üste dört maçta rakiplerin 30 veya daha fazla sayısına izin veren Packers, hiç mi hiç umut vaat etmiyor. Bu sebeple takım, bu hafta Philadelphia Eagles karşısında mağlubiyet serisini beş maça çıkarıp playoff şansını futbol tanrılarının insafına bırakırsa hiç de şaşırmamak lazım.