Üniversite futbolunun gelmiş geçmiş en başarılı isimlerinden biri olarak son senesinde Heisman ödülünü kazanan ve 2006 yılında katıldığı draft’ın ikinci sırasında New Orleans Saints tarafından seçilen Reggie Bush; sadece kendi kariyerinin değil, NFL’deki tüm running back kariyerlerinin en kötü sezonlarından birini geçiriyor.

Geçen sene San Francisco 49ers formasıyla sakatlanarak sezonu erken kapattıktan sonra bu sezona Buffalo Bills çatısı altında giren Bush’un, NFL’in son haftasına girilirken tam tamına (-3) yard’ı bulunuyor! Evet yanlış okumadınız, Bush eğer bu hafta New York Jets’e karşı üç yard koşmayı başaramazsa sezonu eksi yard’da bitirecek!

Yüksek beklentiler ile başladığı 2016 sezonunu, son hafta öncesi koçu Rex Ryan’ı kovarak tamamlayan ve yeniden yapılanma sürecine giren Bills’de hayal kırıklıklarının ardı arkası kesilmiyor.
Bu hayal kırıklıklarında son perde ise 32 yaşındaki tecrübeli running back Reggie Bush oldu. Kalan 15 maçta 12 defa topla buluşan Bush, son denemesini sekiz yard’lık bir kayıpla bitirince toplamda (-3) yard gibi bir istatistiğe imza attı. Eğer Bush, sezonu negatif yard istatistiği ile bitirirse 1955’ten beri böyle bir istatistiğe ulaşmayı başaran ilk oyuncu olacak.

10 yıllık kariyerinde tam 2000 defa topla buluşan tecrübeli running back’in toplam 10.001 yard’ı (koşu ve pas oyunları dahil) bulunuyor. USC dönemlerinde yakaladığı inanılmaz istatistikleri profesyonel seviyede devam ettiremese de iki sezon (2011, 2013) 1000 yard barajını aşan Bush, pek de fena olmayan bir kariyere imza attı diyebiliriz. Günün birinde altın ceketini giyip Hall of Fame’e katılamayacak olsa da Bush, umarız son maçında da kötü bir performans göstererek 10.000 yard barajının altına düşmez.

Yeni sezon öncesi koç arayışına girecek takımlar arasında en iyi kadrolardan birine sahip olan Bills, son maça Anthony Lynn yönetiminde çıkacak. Sezona Rex Ryan’ın running back koçu olarak başlayan ve Greg Roman’ın kovulmasından sonra hücum koordinatörlüğü görevini üstlenen Lynn, gelecek sezon takımı yönetmeye hazır olduğunu ispatlamaya çalışacak.

Göreve hazır olduğunu göstermenin en iyi yolunun New York Jets deplasmanından bir galibiyet ile dönmek olduğunu bilen Lynn, bakalım sezon başında koçluğunu yaptığı Bush’a kötü istatistiğini değiştirmesi için fırsat tanıyacak mı? Gerçi bu şans tanısa bile Bush’un, bu utanç verici istatistiğini daha da düşürmesi gibi bir ihtimal de söz konusu…