Seattle Seahawks da off-season’daki ilk hamlesini yaptı ve Minnesota Vikings’in eski kicker’ı Blair Walsh ile sözleşme imzaladı. 27 yaşındaki Walsh, NFL’deki ilk beş senesini Minnesota’da geçirdi ve  bu beş yılda, 158 alan golü denemesinin 133’ünü başarıyla tamamlarken 56 yard’lık kariyer rekorunu da elde etti.

2012 NFL Draftı’nda Vikings tarafından altıncı turda draft edilen Walsh, çaylak sezonunda First-Team All-Pro takımına seçilmişti. Yine bu sezonda 38 alan golü denemesinin 35’ini başarıyla tamamlamış ve 36 PAT’inin (Touchdown sonrası sayı) hepsini başarıyla sonuçlandırmıştı.

2015 sezonunda 34 alan golüyle ligin liderliğini elinde bulundurmasına rağmen Walsh, 2016 sezonunda dokuz maçtan sonra Vikings tarafından serbest bırakıldı. Bir önceki sezon wild-card karşılaşmasında Seahawks’a karşı son saniyede kaçırdığı alan golüyle takımının sezonu bitiren Walsh için kötü gidiş o an başlamış ve bir zamanların genç yıldızı, 2016 sezonunda da dört alan golü ve dört ekstra sayı denemesinden faydalanamamıştı.

Seahawks’ın yeni üyesi Walsh, takımın as kicker rolünü üstlenebilmek için ise son altı sezondur Seahawks forması giyen Steven Hauschka’dan daha iyi olduğunu göstermek zorunda. Hauschka, NFL tarihindeki en iyi alan golü ortalaması sıralamasında %87.2 ile üçüncü sırada yer alıyor. Bu sıraya yükselmesinde ise 29’dan fazla alan golü attığı son dört sezon oldukça etkili oldu.

Bu başarılarına rağmen head koç Pete Carroll, 2016 yılında Hauschka hakkında ekstra sayı denemelerinde halen sıkıntılarının bulunduğu yönünde açıklamalar yapmıştı. Bu açıklamaların sebebi ise, Hauschka’nın bu sezon altı ekstra sayı denemesinde başarısız olmasıydı. Sezonu çok parlak geçirmese de Hauschka, Seahawks’ın postseason maçlarında dört alan golünde isabeti yakalarken beş ekstra sayı denemesinin dört tanesini başarıyla sonuçlandırarak beklentinin altında kaldığı sezonu fena olmayan bir şekilde noktaladı.

Carroll, yaptığı açıklamalarda “Sezonun son bölümü Hauschka için iyi geçti. Ancak tabii ki gerçek yeteneklerini birkaç hafta önce göstermesini tercih ederdim. Hauschka, çok iyi bir kicker ancak ekstra sayı konusunda hala çalışması gerekiyor. Takım için her zaman elinden geleni yaptı ve cesur bir oyuncu oldu, bu nedenle sezonu bitirirken gösterdiği performansı onun geri döndüğü yönünde değerlendirmek istiyorum. ” ifadelerini kullandı.
Bakalım bu sezon Seattle Seahawks için alan gollerini, ekstra sayılarda sıkıntılar yaşayan Hauschka mı yoksa Vikings kaderini Seahawks’a karşı kaçırdığı alan golüyle sonlandıran Walsh mu vuracak?