Bir zamanlar hızıyla NFL’in altını üstüne getiren, ligin en çok kazanan ve en popüler oyuncusu olan Michael Vick eski takımı Atlanta Falcons’ın Super Bowl maçı öncesi emekli olduğunu açıkladı.

36 yaşındaki Vick, kariyeri boyunca dört kez Pro Bowl seçilmiş ancak geçtiğimiz yıl hiçbir takımın formasını giymemişti. 13 yıllık kariyerini bitirme kararı alan Vick’in başı bir ara illegal köpek dövüşleri yüzünden epey bir ağrımıştı ve yıldız quarterback bir süre hapis yatmak zorunda kalmıştı.

2001 yılında Falcons tarafından birinci sıradan seçilen Vick açıklarken, “An itibariyle resmi olarak emekliliğimi açıklıyorum. Bu sezonu hiç oynamadan geçirmem ve futbolu ekranlardan takip etmem her şeyi belirledi. Kendimi hazır hissediyorum. Hayatımda farklı şeylere yönelmenin vakti geldi” açıklamalarında bulundu.

Falcons tarihinde önemli bir yere sahip olan Vick bir oyun kurucuya göre koşu yeteneği çok üst düzey bir oyuncuydu ve taraftarların sevdiği bir isimdi. Atlanta’da geçirdiği altı yıl sonunda takımı bir defa NFC Finali’ne çıkmayı başaran Vick, 2007 yılında illegal köpek dövüşünden dolayı hapis cezası aldı.

Vick’in hapse girmesinden sonra Matt Ryan’ı draft eden Falcons bir nevi Vick’i takımdan silmiş oldu. Bu haberi Kansas’da cezasını çektiği hapishanede öğrenen Vick, Atlanta’ya bir daha dönmeyeceğini anlamış oldu.

Sonrasında Philadelphia Eagles’ın yolunu tutan Vick orada beş yıl forma giydi ve sonrasında New York Jets ile anlaştı. Jets’de geçirdiği sezonun büyük bölümünde istediğini bulamayan Vick, 2015 yılında Pittsburgh Steelers ile anlaştı ve beş maç forma giydi.

Bu sezonu free agent olarak geçiren Vick kapısının çalınmasını bekledi fakat istenilen olmadı. 13 yıllık kariyerinde 6,109 yard koşan Vick lig tarihinin en hala en çok koşan quarterback’i konumunda.