Geçen hafta New York Jets’ten ayrılıp aynı şehrin diğer takımı Giants’a geçen wide receiver Brandon Marshall’dan sonra oyun kurucu Geno Smith de şehir değiştirmeden takım değiştirerek Giants kadrosuna dahil oldu. Tarafların prensip anlaşmasına vardığı açıklanırken sözleşme, Smith’in fiziksel değerlendirmeyi tamamlamasından sonra resmiyet kazanacak.

2013 NFL Draftı’nın ikinci turunda New York Jets tarafından seçilen ancak sakatlıklar sebebiyle bir türlü beklenen performansı veremeyen Smith, son olarak 2015 sezonu öncesinde takım arkadaşı IK Enemkpali ile girdiği kavgada aldığı darbeyle çenesini kırınca formayı veteran Ryan Fitzptrick’e kaptırmış ve Fitpatrick’in 2015 sezonunda takımı şaha kaldırması sonrası gözden düşmüştü.

Geçtiğimiz sezon ise Ryan Fitzpatrick’in sergilediği kötü performanslar sonrası kenara çekilmesiyle forma şansı bulan oyuncu, bu sefer de çapraz bağlarının kopması sonucu sezonu erken kapatmıştı. 26 yaşındaki Smith, Giants çatısı altında Eli Manning’in yedeği olarak görev yapacak.

Kadrosunda Bryce Petty ve Christian Hackenberg gibi iki tecrübesiz oyun kurucuyu bulunduran Jets’in ise Geno Smith’in yerini Josh McCown ile doldurması bekleniyor. Önümüzdeki sezon 38 yaşına basacak olan McCown, son iki senedir Browns formasıyla çıktığı maçlarda bir galibiyet ve 10 mağlubiyet almıştı.