Hafta başında Brandin Cooks için New Orleans Saints’e 2017 NFL Draftı’nda sahip olduğu il tur hakkını teklif eden ancak New Orleans ekibinden ret cevabı alan New England Patriots, kesenin ağzını biraz daha açtı ve sonunda muradına erdi.

Patriots, Cooks’a karşılık Saints’e ilk tur (32. sıra) ve üçüncü tur (103. sıra) haklarını gönderirken, genç yıldıza ek olarak New Orleans’ın dördüncü tur (118. sıra) haklarını aldı. Son şampiyon, böylece ilk yaptığı tekliften sadece 15 sıra daha fedakarlık ederek çok istediği Cooks’a kavuşmayı başardı. İlk teklife burun kıvıran ve Cooks’un ederinin bundan çok daha fazlasın olduğunu iddia eden Saints’in ise yeni teklifi kabul etmesi sürpriz yarattı.

2014 NFL Draftı’nda ilk tur 20. sıradan Saints’in yolunu tutan Cooks, toplamda 42 maça çıktığı New Orleans’ta 2.861 yard’lık top tutuş kaydederken yakaladığı 20 touchdown pasıyla da yıldızlaştı. Öte yandan genç wide receiver, 2015 ve 2016 sezonlarında 1.100 yard barajını aşarak son dönemin en korkutucu wide receiver’ları arasına ismini yazdırmayı başardı.

Bütün bunlara ek olarak atılan her uzun pasta touchdown tehdidi yaratan Cooks, Tom Brady ve New England Patriots için biçilmiş kaftan olarak göze çarpıyor. Nitekim Patriots, bu takasla Rob Gronkowski’li Julian Edelman’lı pas hücumundaki tek eksiği olan atlet ve deep pas’larla touchdown’a ulaşabilecek receiver’ı da bulmuş oldu.

Geçtiğimiz sezon, Gronkowski’nin yokluğunda takımın ilk 11 tight end’i rolünü üstlenen Martellus Bennett ise beklendiği üzere Patriots’tan ayrıldı ve Green Bay Packers’ın yolunu tuttu. 2013-2015 sezonları arasında Chicago Bears forması giyen 30 yaşındaki tight end, böylece AFC’de geçirdiği bir yılın ardından NFC Kuzey grubuna geri döndü.

Jermichael Finley’den bu yana aradığı etkili bir türlü bulamayan Packers, Bennett’a üç yıl 18.45 milyon dolar vererek geçtiğimiz sezon kadrosuna kattığı veteran tight end Jared Cook’u düşünmediğini de göstermiş oldu. Cook’un serbest oyuncu piyasasını deneyip kendisine yeni bir takım bulması bekleniyor.