2010 NFL Draftı’nın altıncı turunda Pittsburgh Steelers tarafından seçildikten sonra oyun zekası ve çalışkanlığı ile NFL’in en iyi wide receiver’larından biri haline gelen Antonio Brown, başarısının karşılığını devasa bir kontrat ile aldı. Steelers ile imzaladığı beş yıllık sözleşme ile yıldız oyuncu, NFL’in en çok kazanan receiver’ı unvanını eline geçirdi.

Steelers genel menajeri Kevin Colbert’in “Onun bir Steeler olarak emekli olmasını istiyorum.” demesinden birkaç hafta sonra imzalanan ve 2021’e kadar uzanan anlaşmanın toplam değeri tam 68 milyon dolar. Önümüzdeki sene sona erecek olan mevcut sözleşmesinde yıllık 4.67 milyon dolar kazanacak olan Brown, bu anlaşma ile yıllık ortalama ücretini 17 milyon dolara çıkardı ve A.J. Green’in yıllık ortalama 15 milyon dolarlık sözleşmesini geride bıraktı. Brown ayrıca 19 milyon dolar da sözleşme bonusu alacak.

NFL’e girdiğinden beri ligin en çok pas atılan, pas yakalayan ve yard kazanan receiver’i olan Brown, geçen sezonu yakaladığı 106 pasta 1284 yard ve 12 touchdown ile tamamlamıştı. Kariyerinde dört sezonu 100’ün üzerinde pas yakalayarak kapatan yıldız, bu kategoride de NFL efsanelerinden Marvin Harrison’un rekorunu yakalamış bulunuyor.

Kara kaplı defterine her maçtan sonra karşılaştığı oyuncuları, bu oyuncuların ne gibi eğilimleri olduğunu ve onları nasıl alt edebileceğini not eden Brown’un bu azmi ve çalışkanlığı ile daha çok rekorlar kıracağı kesin.

2010 yılında profesyonel olduktan sonra tıpkı Antonio Brown gibi kendi pozisyonunun en iyilerinden biri haline gelen Kansas City Chiefs’in safety’si Eric Berry’nin NFL’deki yolu çok daha zorlu oldu. İlk tur beşinci sırada seçilen Berry, ilk günden itibaren yıldızlaşmaya başladı ancak 2014 yılında hiç beklenmedik bir şok yaşadı.

2014 sezonu öncesi lösemi teşhisi konulan yıldız savunmacı seneyi kanser tedavisi alarak geçirdi. Sonunda kanseri yenen ve sahalara dönen Berry’nin dönüşü gerçekten muhteşem oldu ve Berry de bu başarısının karşılığını aldı.

Chiefs ile vardığı altı yıllık anlaşmadan toplam 78 milyon dolar alacak olan yıldız oyuncu, böylece kendi pozisyonunda da en çok kazanan isim haline geldi. Son dört yılın üçünde All-Pro seçilme onurunu yaşayan Berry, sadece kanser tedavisi gördüğü sezon seçilmemişti. Chiefs’in geçen sezonki başarısında çok büyük pay sahibi olan oyuncu, geçen sezon dört defa top çalıp bunların ikisini de touchdown ile noktalamıştı.

Steelers ve Chiefs için çözülmesi gereken en önemli konular bunlardı ancak daha yapmaları gereken çok şey var. Steelers, yıldız running back’i Le’Veon Bell’i kadrosunda tutmanın bir yolunu bulmak zorunda (Haber yazıldığı esnada Bell, kendisini takımına bir yıl daha bağlayacak olan franchise tag’i almamıştı ). Kendine özgü bir koşu tarzı yaratan Bell, Antonio Brown’un ve pas hücumunun bu kadar başarılı olmasının da sebeplerinden biri. Chiefs ise savunma hattında karşı hücumları durdurmakla yetinmeyerek NFL’de touchdown yapan ve touchdown pası veren en ağır oyuncu olarak tarihe geçen Dontari Poe’yu çatısı altında tutmaya çalışacak.