Kulüpler 1. Ligi’nde heyecana bir aylık araya verilmişken gözler, Üniversitler Süper Ligi’nde bu hafta sonu oynanan çeyrek final ve play-out maçlarındaydı. Dört çeyrek final karşılaşması, 2016 – 2017 sezonu yarı finalistlerini tayin ederken dört play-out maçı da ligde kalan ve ligden düşen ekipleri belirledi.

İlk çeyrek final karşılaşmasında, geçtiğimiz sezon Üniversiteler Süper Ligi’nde ipi göğüsleyen Sakarya Tatankaları ile Isparta Spartans karşı karşıya geldi. Bu sezona fırtına gibi bir giriş yaparak İTÜ Hornets’in bulunduğu A Grubu’nu lider bitiren son şampiyon, Spartans karşısında da zorlanmadı ve 24-8’lik net skorla zafere uzandı. 2016’nın yarı finalisti Spartans ise bu sonuçla bir önceki sezon elde ettiği başarıyı tekrarlayamamış oldu.

Bir diğer karşılaşmada Gazi Warriors ve Yeditepe Eagles, kozlarını Marmara Üniversitesi BESYO Stadı’nda paylaştı. Grup maçlarındaki tek yenilgisini Anadolu Rangers’tan alan Warriors, rahat bir oyun çıkarttığı mücadelede Eagles’ı 18-0’lık skorla mağlup etmeyi başardı.

2016’da play-out maçı oynayıp ligden düşme tehlikesi yaşayan Warriors, böylece yarı finale geri dönerken B Grubu’nu lider tamamlayarak çeyrek finale gelen Eagles ise Spartans ile aynı kaderi paylaştı ve geçtiğimiz sezonun yarı finalisti, bu sezon lige çeyrek finalde veda etti.

İTÜ Hornets ve Bilgi Hunters arasında oynanan üçüncü çeyrek final karşılaşmasında ise gülen taraf 20-9’luk skorla İTÜ ekibi oldu. 2015’te Süper Lig şampiyonu olduktan sonra 2016’da lige çeyrek finalde veda eden Hornets, böylece iki sene önceki başarısını tekrar etme yolunda önemli bir adım attı.

Süper Lig’in güçlü ekibi Anadolu Rangers ile ODTÜ Falcons’ın karşı karşıya geldiği son çeyrek final müsabakasında ise Rangers, rakibine skor şansı tanımayarak sahadan 44-0’la galip ayrıldı ve haftanın en farklı galibiyetini elde etti.

Çeyrek final maçlarının tamamlanmasının ardından yarı final eşleşmeleri de belli oldu. Final öncesi son düzlükte İTÜ Hornets, Anadolu Rangers ile mücadele edecek; Sakarya Tatankaları ise Gazi Warriors ile karşılaşacak.

Üniversiteler Süper Ligi’nde gruplarını ilk iki sırada bitiren takımların yarı final mücadelesi verdiği haftada, gruplarını son iki sırada bitiren takımlar da ligde kalmak için sahaya çıktı ve dört play-out maçından üçü tamamlandı.

Ekonomi Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi’ni karşı karşıya getiren ilk play-out maçında İzmir temsilcisi, heyecan seviyesinin yüksek olduğu mücadeleyi 18-16’lık kazandı ve lige tutunan taraf oldu. Geride bıraktığımız sezon 1. Lig’den yükselen ÖZÜ Wolves ise bir sezonluk Süper Lig macerasının ardından lige elveda dedi.

Yıldız Stallions ve Yaşar Admirals’ın ligde kalabilmek uğruna verdiği mücadeleyi ise 18-6’lık skorla Stallions kazandı. Tıpkı Wolves gibi bir önceki sezonu 1. Lig’de geçiren Stallions, lig düşmekten kurtulmayı başarırken 2016’da Boğaziçi Sultans’ı kümeye gönderen Admirals, bu sefer lig düşen taraf oldu.

Bir diğer play-out maçı Hacettepe Red Deers ve Başkent Knights arasındaydı. Knights’ın ev sahipliğinde oynanan maçı Red Deers, 28-6’lık skorla kazanmayı başardı ve Başkent ekibini kümeye gönderdi.

Bu hafta oynanması planlanan son play-out maçı ise Kocaeli Sharks ve THK Anka’nın mutabakatı ile iki hafta sonraya ertelendi.

Gerek çeyrek final gerekse de play-out müsabakalarında mücadele eden bütün takımlarımızı NFLTR ailesi olarak tebrik ediyor, önümüzdeki sezon boy gösterecekleri liglerde kendilerine başarılar diliyoruz.