Geçtiğimiz ay, Las Vegas mahkemelerinde görülen bir davada birinci derecede iki cinayetten yargılanan Thomas Randolph isimli sanık, jüri karşısında hayatı için mücadele ederken eski Dallas Cowboys quarterback’i Tony Romo’nun forması giymeyi tercih etmişti.

Randolph o formayı giymesine giydi ama bu, jürinin kendisini ölümcül silah kullanarak işlediği bu iki suçtan mahkum etmesinden kurtaramadı. Randolph ayrıca altıncı karısı Sharon Causse ve onu öldürmek için tuttuğu tetikçiyi cinayete teşvik suçundan da yargılandı.

Geçtiğimiz gün içerisinde ise Randolph’un cezasının ne olacağı açıklandı. Gündemdeki haberlere göre, Çarşamba günü jüri 62 yaşındaki Thomas Randolph’un altıncı karısını öldürmek için tetikçi tutması ve karısı ile tetikçi Michael James Miller’ın ölümleri suçlamalarıyla idam cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Sekiz kadın ve dört erkeğin yer aldığı jüride idam kararının çıkmasının ardından Randolph’un hiçbir duygusal tepki göstermediği ancak kararın çıkmasının ardından duruşma salonundan çıkarken haberler için çekim yapan ekibe doğru baş parmaklarını kaldırdığı gözlendi.

Savcılığa göre Randolph, Causse’ın ölümünden kazanacağı 360.000 dolarlık sigorta parasını alabilmek için hırsına yenik düştü. Bu miktar 1986 yılında ikinci karısı Becky Gault’un ölümünden sonra aldığı 500.000 dolar sigorta parasından sadece biraz daha azdı.

Sanıyoruz Thomas Randolph için son düdük bu kararla çalmış bulunmakta.