Türkiye Amerikan futbolu milli takımı tarihindeki ikinci maçına, 4 Kasım 2017 Cumartesi, Avrupa’nın güçlü takımlarından Sırbıstan karşısında çıkıyor. FK Masinac Stadı’nda oynanacak karşılaşma Türkiye saat ile 15.00’da başlayacak.

186.000 nüfusuyla Sırbistan’ın en büyük üçüncü şehri olan Niş şehrinde oynanacak olan karşılaşmada, milli takımımızın hedefi ikinci maçında ikinci galibiyetini almak. 10 gündür Edirne’de hazırlık kampında bulunan ve bugün Sırbistan’a otobüs ile varan milli takımın başında, uzun yıllar İTÜ Hornets’ı çalıştırmış olan deneyimli head koç Emrah Asilyazıcı bulunuyor.

Sırbistan karşısında milli takımın hücum koçluğunu ise TAFL’de üç farklı takımla şampiyonluk kazanmış, beş yıl önceki milli takımın quarterback’i olan Burak Şenyuva yapacak. Savunma koçluğu görevini ise geçtiğimiz sezon oyunculuk kariyerini sonlandıran, Koç Rams’in tecrübeli ismi Saygun Ofluoğlu üstlenecek.

Milli takım, tarihinde ilk maçına 5 Mayıs 2012 günü Romanya deplasmanında çıkmış ve karşılaşmadan 61-0’lık galibiyet ile dönmüştü. Türk milli takımı o tarihten itibaren bir daha bir araya gelmezken, Sırbistan milli takımı ise en son geçtiğimiz yıl Avrupa şampiyonasında boy göstermişti.

Sırbistan geride bıraktığımız hafta, çoğunluğu Amerikalı oyunculardan oluşan Pro Hunt adlı karma bir takımla hazırlık maçı yapmış ve Belgrad’da oynanan bu maçı 14 – 0 kazanmayı başarmıştı. Cumartesi günü oynanacak olan Türkiye maçı aynı zamanda Sırbistan’ın tarihinde Niş şehrinde yaptığı ilk milli maç olacak.

Milli takımın maç kadrosu ise şu şekilde:

Karşılaşmayı saat 16.00’da http://www.sportuzivo.tv/v2/ adresinden canlı olarak izleyebilirsiniz.

Türkiye Amerikan futbolu milli takımı head koçu Emrah Asilyazıcı’nın TAFL Podcast’te son gelişmeleri anlattığı bölüme buradan ulaşabilirsiniz: https://nfltr.com/2017/11/tafl-podcast-32/