Bu hafta da Perşembe akşamındaki maçı kaçırmış olsam da güç sıralaması burada. Namağlup devam eden Rams ve Chiefs ilk iki sıraya sabitlenmiş durumdalar. Bu hafta Rams, Denver’da, Chiefs de Foxborough’da oynayacak onun için ilk ikide bulunma serilerinin bu hafta bitmesi için iyi bir şans var. Listenin öbür ucunda da Bills’in ve Cardinals’ın yenmesiyle ortalık karıştı. İşte beşinci hafta sonrası güç sıralaması:

1) Los Angeles Rams (NFC Batı, 5-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 1

Üst üste dördüncü hafta sıralamanın en tepesi değişmedi. Zor geçmesi beklenen division mücadelesinde Rams zorlansa da yenilmeden sahadan ayrılmayı başardı. Jared Goff sıkıntı yaşasa da hücumun diğer çok büyük silahı Tod Gurley ağırlığını koydu ve üç touchown ile Rams’e galibiyeti getiren isim oldu.

2) Kansas City Chiefs (AFC Batı, 5-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 2

Bir basamak yukarıda bulunan Los Angeles takımı gibi Chiefs de sırasına yapıştı ve bırakmaya hiç niyeti varmış gibi durmuyor. Kansas City, sezon içindeki çok zor maçlardan oluşan döneminde ilk rakibi Jaguars’ı farklı yenmeyi başardı. Sırada Patriots var; 2017’de Foxborough’dan galibiyetle dönmeyi başarmışlardı, bir daha neden olmasın?

3) Chicago Bears (NFC Kuzey, 3-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 3

Bears bu kadar formdayken bay haftası yapmayı tercih etmezdi bence, kimle oynasalar çok büyük sıkıntı çıkaracaklar gibi duruyordu. Eminim bu aradan sonra da aynı tempoda devam edeceklerdir. İlk durak: Miami

4) New England Patriots (AFC Doğu, 3-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 4

Önceki Perşembe akşamı Pats sezonun ilk çeyreğinde oynadığından daha iyi görünüyordu. Sezona kötü başlamaları çoğu kişinin aklına artık “Yoksa bu sene Patriots’ın gerilediği sene mi olacak?” sorusunu getirmedi. İyi durumda olsalar da önümüzdeki iki haftada Chiefs ve Bears maçlarından iki mağlubiyet almaları çok muhtemel, bu olsa bile yine de Patriots için endişelenmezdim.

5) New Orleans Saints (NFC Güney, 4-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 5

İlk haftada Buccaneers’a yenildikten sonra Saints’in bu sezon bu kadar yukarılarda çok dolaşmayacağını düşünmüştüm ama ne güzel ki yanılmışım. Drew Brees’in ve takımının başarılı olduğunu görmek -Cowboys’un wild-card rakibi olmaları muhtemel olsa da- beni sevindiriyor. Brees’in tarih kitaplarına geçtiği maçı çok rahat kazandılar, ama bay haftasından sonra sezonun geri kalanında her maçları çok zor olacak. Fikstürü inceleyenler bana hak verecektir, gerçekçi olarak bütün maçları kazanma ve bütün maçları kaybetme olasılıkları var.

6) Carolina Panthers (NFC Güney, 3-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 6

Giants karşısında maçı kaybetmeye yakındılar ama Graham Gano, Panthers için günü kurtardı. Eric Reid’in de oynaması sevindirici, savunmaya katkı verecektir. Sene başında dört takım NFC Güney’de yarışacak diyordum ama görünüşe göre yarış sadece Panthers ve Saints arasında olacak.

7) Cincinnati Bengals (AFC Kuzey, 4-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 9

Joe Mixon’a sakatlıktan döndüğü maç bence çok sorumluluk verdiler, ama işe yaradı. Özellikle Dalton’ın iyi başlamadığı maçta ona ihtiyaç vardı. 17-0 geriye düştükleri maçta galip gelmeyi başardılar. Artık sezonun başında değiliz: rahatlıkla Bengals’ın bu sene çok ciddi bir takım olduğunu ve sene boyunca da böyle devam edeceğini söyleyebilirim.

8) Philadelphia Eagles (NFC Doğu, 3-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 12

Üst üste iki yenilgiden sonra Giants maçında oynadıkları oyun Eagles’ın senenin geri kalanında nasıl olacağıyla ilgili bir önizlenim olabilir. Eagles eğer sezon sonunda playoff konuşması içinde olmak istiyorsa bu seviyede oynamak dışında şansı yok, sonraki dört maçları Panthers, Jaguars, Cowboys, Saints. Yılın sonunda da zor maçları devam ediyor olacak, daha çok hataya tahammülleri yok.

9) Minnesota Vikings (NFC Kuzey, 2-2-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 13

Eagles – Giants maçından sonra Eagles’ı Vikings’in önüne koymak zorunda kaldım. Vikings maçı kazanmış olabilir ama maç kafa kafayaydı, birkaç kez tekrarlansa Vikings çoğunluğunu kazanır gibi bir çıkarımda bulunamam. Onun için sıralarken bunu hesaba katmadım. Yine de Vikes üst üste Rams ve Eagles ile oynadıktan sonra Cardinals karşısında daha rahat olacaktır. En son onlar hakkında bunu dediğimde Bills’e yenilmişlerdi, bu sefer böyle bir şeyin olmayacağını umuyorum.

10) Jacksonville Jaguars (AFC Güney, 3-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 7

Jaguars’ın bu kadar formda olan Chiefs’e yenilmesi sonucunda büyük sonuçlar çıkartıp onlara güvenimi kesmiyorum, ilk 10’dan çıkmış olmaları bu izlenimi vermesin. Şu an ligde en üst seviyede futbol oynayan çok takım var ve bu hafta da çoğu gözden gelinemez galibiyetler aldı, gerilemenin sebebi budur. Tabii ki oyunlarının gerilemesi ve Cowboys’a yenilmeleri beni sevindirir, bunun notunu da düşmek gerek.

11) Tennessee Titans (AFC Güney, 3-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 11

İki haftada Jaguars ve Eagles’ı yendikten sonra Bills’e yenilmek gerçekten kafa karıştıran bir durum ve bu da NFL’in neden her hafta izlerken keyif verdiğinin cevabı, maçların sonuçları, kimin iyi olduğu, kimin öyle kalacağı kesinlikle belli olmuyor. Titans, genel olarak Mike Vrabel ile bu sene daha farklı gözüküyor, sene sonunda durumlarından memnun olacaklardır.

12) Los Angeles Chargers (AFC Batı, 3-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 15

Chargers, Raiders karşısında zorlanmadan galibiyeti buldu. Bu hafta olan onca olay arasında Rivers’ın etkili oyunu konuşulmadı. 22/27 ve 339 yard ile oynayan Rivers çok etkili bir maç çıkardı. Bu sezon seviye atlamış olan Cleveland defansına karşı da bu tür bir performansa ihtiyaç duyabilirler.

13) Baltimore Ravens (AFC Kuzey, 3-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 10

Browns mağlubiyetinin (evet Browns, buna alışmaya çalışmalıyız) en büyük sebebi dokuz sayı üretmeyi başaran hücumdu. Ravens şimdiden iki tane division mağlubiyeti aldı, bunlar sene sonunda kesinlikle karşılarına çıkacaktır. Bengals yavaş yavaş kendini grubun geri kalanından ayıracağa benziyor, onun için wild card yarışında belki de en büyük rakipleri olacak Titans ile oynayacakları maç kritik.

14) Green Bay Packers (NFC Kuzey, 2-2-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 8

Mason Crosby’nin bu haftaki performansını gören herkes kendi kendine “Ne kadar zor olabilir ki?” demiştir. Ancak yine de Crosby’nin daha önceden neler başardığını düşününce Packers organizasyonun herhangi bir şey dememesi gerekir. Rodgers’ın Crosby’e destek verdiği, teselli ettiği görüntü takım arkadaşları arasında ilişkinin nasıl olması gerektiğini çok güzel anlatıyordu; Odell Beckham not alabilirsin.

15) Pittsburgh Steelers (AFC Kuzey, 2-2-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 23

Falcons iki sene önce Super Bowl oynadığı ve geçen sene de playoff’a kaldığı için iyi bir takım gibi gözükebilir ama işin gerçeği bu hafta Steelers’ın yendiği takım, division’ında sonuncu sırada ve konferans’ta da dibe çok yakın olan bir takım. Kesinlikle Steelers’ın ilk haftalara göre iyileşmediğini söylemiyorum ama bu hafta Bengals karşısında ne seviyede oldukları bize hatırlatılacak.

16) Detroit Lions (NFC Kuzey, 2-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 19

Lions için senenin bu ilk bölümü çok inişli çıkışlı oldu. Bay haftası Matt Patricia’nın neyin doğru, neyin yanlış gittiğini düşünmek için güzel bir zaman. Patriots maçından beri başka bir seviyedeler, bunu devam ettireceklerini düşünüyorum ama NFC Kuzey ligin en zor grubu haline geldi, işleri zor.

17) Seattle Seahawks (NFC Batı, 2-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 20

Seattle’ı Rams mağlubiyetinden sonra tekrar buralarda görmek şaşırtıcı olabilir ama pazar günü oynadıkları oyun çoğu takım karşısında yeterli olurdu. Seahawks’ın üç yenilgisinin ikisi listede ilk üçe koyduğum takımlara karşı geldi ve bu iki maçta da beklenenden çok daha iyiydiler. Seattle’ın bu sene iyi bir takım olmayacağını söyluyordum ama her hafta beni yanlış çıkaracak performansları oluyor.

18) Cleveland Browns (AFC Kuzey, 2-2-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 24

Browns beş hafta sonunda mümkün olan beş maç sonucunu da yaşadı. (galibiyet, yenilgi, uzatma’da galibiyet, uzatma’da yenilgi, beraberlik) Bu ilginç bilginin yanında daha da ilginç olan bir durum Browns’un artık düzenli olarak kazanabilen bir takım olması. Browns maçta 12 sayı yapmış olsa Mayfield’in performansından herkes memnun, dediği gibi takımdaki kültür değişti.

19) Miami Dolphins (AFC Doğu, 3-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 16

Dolphins’in ilk üç haftadaki iyi takımlar arasındaki macerası sonraki iki hafta gerçekten iyi takımlarla karşılaşınca sona erdi. Bu hafta Bengals karşısında daha saygı duyulabilecek bir takımdılar, özellikle 17-0 önde başlamaları kısa bir süre için onlar hakkında düşündüklerimi sorgulamamı sağladı. Ama malesef maçın geri kalanında Foxborough’daki performanslarına geri döndüler.

20) Washington Redskins (NFC Doğu, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 14

Redskins, NFC Doğu’daki kim daha az kötü yarışında bay haftasında yenilmediği için bir süre lider olarak kaldı ama Eagles’ın da yüzde elliye gelmesi ile sırayı kaptırdı. Saints maçını izledikten sonra bir daha oraya döneceklerini söylemek içimden gelmiyor ama NFC Doğu takımlarının hali ortada, Cowboys Eagles veya Redskins’den birinin playoff oynaması gerekecek

21) Houston Texans (AFC Güney, 2-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 25

Texans bu hafta da ucundan galibiyeti koparmayı başardı. Pazar gecesi, özellikle uzatma periyodunu izlemek Cowboys taraftarı olarak bana acı verdi. Ama diğer taraftan Watson ve ekibinin yavaş yavaş tam potensiyaline doğru yol alması sevindirici. Buffalo karşısında kazanıp, Jaguars karşısına division liderliği için çıkacaklarını düşünüyorum.

22) Dallas Cowboys (NFC Doğu, 2-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 18

Uzatma periyoduna rakibin 42 yard çizgisindeyken topu punt etmenin hiçbir açıklaması olamaz. Hele savunman Jaguars, Vikings gibi takımlarınki gibi değilse. Çok geçmeden zaten neden bunun kötü bir fikir olduğunu gördük. NFC Doğu şu an rezil bir durumda, bu nedenle Cowboys yarışdan kopmadı, ama Eagles kendini Giants maçıyla beraber buldu. Acilen bir şeylerin yapılması lazım.

23) Tampa Bay Buccaneers (NFC Güney, 2-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 22

Önceki hafta Bears karşısında ciddi bir hezimete uğrayan Bucs için bay haftası emin çok uzun gelmiştir. Onlar gibi kötü bir durumda bulunan division rakipleri Falcons karşısında sene başında gördüğümüz takımın gerçek olduğunu kanıtlamak için iyi bir şansları var.

24) New York Jets (AFC Doğu, 2-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 30

512 toplam hücum yardı Jets’in bir galibiyetle böyle yükselmesine sebep oldu. Geçen hafta Jaguars karşısında 200 yard’ın altında kalan takım bu hafta tamamen başka bir kimlikle sahadaydı. Bu performansı ne kadar devam ettirebilirler bilmiyoruz ama böyle bir potensiyalleri olduğunu bilmek rakiplerini biraz olsun düşündürüyordur.

25) Denver Broncos (AFC Batı, 2-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 17

Broncos savunması yıldız oyuncular barındırıyor ama bu hafta Jets karşısındaki oyun lise takımı sahadaymış izlenimi verdi. 500 yard gerçekten kabul edilebilir bir şey değil, özellikle New York Jets gibi bir takıma karşı. Rams karşısında böyle bir şey olsaydı özel bir durummuş gibi Broncos’u eleştirmezdim ama rakibin Jets olması gerçekten bütün anlatıyı bozuyor. Rams demişken, bu hafta da Rams’le oynuyorlar; bir 500 yardlık performans görebiliriz.

26) Atlanta Falcons (NFC Güney, 1-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 21

Atlanta savunması her hafta 40 sayı civarında yemeye devam ederse NFC Güney’in dördüncü sırası’ndan çıkmaları gerçekten çok zor. Falcons hücumu önceki seneler çok sayı yense de maç kazanmayı başarabilen bir seviyedeydi, bu sene ise bundan bahsetmek çok zor. Julio Jones’un ilk yarı pas tutmadığı bir oyunla kazanmaları imkansız.

27) Buffalo Bills (AFC Doğu, 2-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 32

Bills’in bu seneki durumu hakkında yorum yapmak gerçekten çok zor. Bills’i Packers maçından sonra hemen 32. sıraya geriletmekte hata yaptığımı anladım. Bazı haftalar orada bulunmaları gerekiyor gibi oynayacaklar, ama sezon içinde bundan çok farklı oynadıkları maçları da olacak. Sezon içinde istikrarsızlığını koruyacak olan bu takım her hafta aşağı, yukarı oynayacağa benziyor.

28) Indianapolis Colts (AFC Güney, 1-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 28

Bu hafta oynadıkları oyun gerçekten geçen seneki acınası haldeki Colts’u hatırlattı. Evet, Patriots iyi bir takım ve kimse yenmelerini beklemiyordu ama maça ortak olmayı başaramadılar. Önümüzdeki üç haftada oynayacakları Jets, Bills ve Raiders da yenebilecekleri takımlar. Ligi yarıladığımızda 4-4 olmaları wild-card yarışında olmak istiyorlarsa gerekli bir şey.

29) Arizona Cardinals (NFC Batı, 1-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 31

Cardinals’ın San Francisco’dan galibiyet çıkarmasıyla beraber ligde galibiyetsiz hiçbir takım kalmamıştı. Geçen sene onuncu haftaya kadar iki takım galibiyetsizdi ve bir takım, Browns, da sezonu galibiyet almadan bitirdi. Bu sene böyle bir durum olmayacağını, her takımın bir şekilde mücadelenin içinde olduğunu görmek güzel.

30) Oakland Raiders (AFC Batı, 1-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 2

Los Angeles’ta tribünler tamamıyla Raiders tarafındayken sahada bunu onurlandıran bir tablo yoktu. Jon Gruden ile büyük umutlarla 2018’e giren takım beklenenin çok aklında kaldı ve yakında farklılık göreceğimizi sanmıyorum. Amerika’da istedikleri gibi oynayamıyorlar, belki bu hafta Londra’da işler farklı olur.

31) New York Giants (NFC Doğu, 1-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 29

Beşinci hafta sonrasında Giants bu kadar aşağıda olmazdı. Panthers karşısında gayet iyi oynamışlardı. Sıkıntılar tabiki de vardı ama Panthers gibi bir takıma karşı son topa kadar mücadele ettiler ve çok uzun bir field goal ile kaybettiler. Ama dünkü maç sonrasında Giants’ın gidebileceği başka yer yoktu. Saquan Barkley gerçekten inanılmaz ama takımın başka herhangi bir kısımı ile ilgili pozitif yorum yapamam.

32) San Francisco 49ers (NFC Batı, 1-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 27

Garropolo yokluğunda 49ers yine sıralamamızın sonlarında kalacağa benziyor. Geçen yıl bu zamanlar 49ers’ın aslında o kadar kötü olmadığını, buradan çıkacağını yazıyordum ama şimdi bunu diyemiyorum. C.J. Beathard düşündüğümüzden daha iyi olsa da maç kazandırmaya yetecek bir güç değil.