Bir haftalık bir aradan sonra güç sıralaması tekrar elinizde. Altıncı hafta ile ilgili önemli olayları ve sıra değişimlerini kaçırmış olsam da bu haftaki sıralamada altıncı haftadan değinilmesi gereken noktalara da yer vereceğim. Cowboys, geçen hafta sıralama yapılsa ilk 10’da olacaktı ama Redskins maçıyla şansını kaçırdı ve kendini yine 20’lerde buldu. Colts da tekrar dipte olacağı bir haftayı atlattı ve Bills maçındaki performansıyla kendini yükseltmeyi başardı. Cowboys, Colts gibi çok iniş çıkış yapan takım var ama listenin tepesinde bulunan Rams sezon başında yerleştiği liderlik koltuğunu bırakmaya niyetli değil. Bakalım tüm takımlar sekizinci hafta öncesinde nasıl sıralanıyor…

1) Los Angeles Rams (NFC Batı, 7-0), 5. Haftanın Sıralaması: 1

Beklendiği üzere 49ers, Rams karşısında hiçbir zorluk çıkaramadı. Hücum her zamanki gibi muazzamdı, ama bu hafta konuşulan taraf savunmaydı. Geçen yıl en iyi savunmacı seçilen Aaron Donald maçı dört sack ile bitirdi ve bu hafta öne çıkan isim oldu. Yedi maçlık müthiş seriyi ne kadar devam ettirirler bilemiyoruz ama önümüzdeki üç hafta Packers, Saints ve Seahawks maçlarında zor zamanlar geçirecekleri kesin.

2) New England Patriots (AFC Doğu, 5-2), 5. Haftanın Sıralaması: 4

Altıncı haftada Chiefs’i yenmeyi başaran Patriots ikinci sırayı almayı başarıyor. 5-0 Chiefs’i yendikten sonra bu hafta Chicago’da zorlu bir maçta galip gelmeyi başardılar. İki maç da son anına kadar ortadaydı, ama tecrübeli ekip gençlere geçit vermedi. Bears maçında Josh Gordon verdiği katkıyla kendisini hatırlattı ve gelecek maçlar için gözdağı verdi. Bu hafta oynanacak Bills maçı güzel performansını devam ettirmek için güzel bir şans.

3) Kansas City Chiefs (AFC Batı, 6-1), 5. Haftanın Sıralaması: 2

ats maçında yine çok iyi oynasalar da Foxborough’da galip gelmek çok zor bir şey. Üst üste iki hafta prime time’da sahne alan Chiefs ikisinde de çok güzel performe etti ve bu maçların ikincisinde AFC’nin en iyileri arasında gösterilen Bengals’a sahayı dar ettiler. Nağmağlup ünvanlarını kaybetmiş olsalar da hala çok iyi durumdalar.

4) New Orleans Saints (NFC Güney, 5-1), 5. Haftanın Sıralaması: 5

New Orleans’ın zorlu fikstürü hız kesmeden devam ediyor. Ravens karşısında yıprandıktan sonra şimdi de ligin en iyi takımı Rams ile oynayacaklar. Devamında da Bengals, Eagles ve Falcons maçları onları bekliyor. Sezon sonuna yaklaşırken Saints rekoru oyunlarını ifade etmiyor diyebiliriz, ne kadar iyi olsalar da her hafta elit takımlarla oynayınca arada fire vermeleri gerekecek.

5) Carolina Panthers (NFC Güney, 4-2), 5. Haftanın Sıralaması: 6

Altıncı haftada NFC Doğu’nun Redskins’ine yenildikten sonra gruptan rövanşını Eagles’ı yenerek alan Panthers kendini tekrar ilk beşte buluyor. Maçı Eagles yenilsin diye izleyen çaresiz bir Cowboys taraftarı olmasam son çeyrekte geriden geldikleri 17 sayılık farkı kapayabileceklerini düşünmezdim.

6) Minnesota Vikings (NFC Kuzey, 4-2-1), 5. Haftanın Sıralaması: 9

Xavier Rhodes’un sakatlığı Vikings’e zarar verebilir, savunmada ona ihtiyaçları var. Bills maçındaki durum dışında Vikings sezonu istedikleri gibi gidiyor, be bu hafta da şimdiye kadarki belki de en büyük sınavlarını prime time’da Saints karşısında verecekler. Saints’in de formunun zirvesinde olduğunu düşünürsek bir Minneapolis Mucizesi’ne daha ihtiyaçları olabilir.

7) Washington Redskins (NFC Doğu, 4-2), 5. Haftanın Sıralaması: 20

Son sıralamadan itibaren Redskins, NFC’nin güçlü takımlarından Panthers’ı ve division’da birinciliği kovalayan Cowboys’u yenmeyi başardı. Redskins senenin geri kalanında da NFC’de çok can yakacağa benziyor ve bu sene ilk 10’da yer bulan yeni takım oluyor. Ama tabi önemli olan Ocak’ta futbol oynayan 12 takım arasında yer bulabilmek…

8) Baltimore Ravens (AFC Kuzey, 4-3), 5. Haftanın Sıralaması: 13

Ravens Saints gibi bir takıma yenildiği için çok üzülmemeli ama mağlubiyetin kaçan bir extra point sonucunda gelmiş olması üzücü. AFC Kuzey’de Bengals’ın yanında artık Steelers’ın da önemli bir rakip haline gelmiş olmasıyla işler daha da kızıştı. Playoff’ta üç AFC Kuzey takımı olursa kimse şaşırmasın.

9) Los Angeles Chargers (AFC Batı, 5-2), 5. Haftanın Sıralaması: 12

Chargers çok iyi bir rekora sahip olsa da oynadıkları takımlar ligin daha alt seviyesinde sayılabilecek takımlar. İyi takımlara karşı iyi oynasalar da kendilerini çok kanıtladıklarını söylemek güç. Bay haftasından sonra Seattle deplasmanı kendilerini kanıtlamak için ideal bir ortam.

10) Philadelphia Eagles (NFC Doğu, 3-4), 5. Haftanın Sıralaması: 8

Giants maçındaki oyunlarından sonra tekrar şampiyon Eagles takımı gibi oynamaya başlayacaklarını düşündüm ama belli ki tekrar o seviyeye gelmeleri o kadar da kolay olmayacak. Kalan maçları gerçekten çok zor, evde önemli bir NFC takımına maç vermeleri kesinlikle istemedikleri bir şeydi.

11) Detroit Lions (NFC Kuzey, 3-3), 5. Haftanın Sıralaması: 16

Patriots maçından itibaren bambaşka bir Lions izliyoruz. Üst üste gelen galibiyetlerle Lions tekrar playoff konuşmasının içine girdi. NFC Kuzey’in diğer takımlarının da hesapta olmayan yenilgiler almasıyla Detroit kendini division’ın tepesinde bile bulabilir.

12) Chicago Bears (NFC Kuzey, 3-3), 5. Haftanın Sıralaması: 3

Beşinci haftada güvenip çok yükseğe koyduğum Bears için zamanın biraz erken olduğuna karar verdim. Dolphins karşısında çok kötü olmasalar da üçüncü sıraya uygun bir takım değillerdi. Patriots maçında ise çok iyi oynadılar ve maçı yakın götürdüler. Üst üste iki mağlubiyet alınmış olsa da Chicago’da telaşlanacak bir durum olduğunu düşünmüyorum.

13) Pittsburgh Steelers (AFC Kuzey, 3-2-1), 5. Haftanın Sıralaması: 15

Ravens’a yenilip, Browns’la berabere kaldıklarını düşünürsek Steelers’ın Bengals karşısında division galibiyetine çok ihtiyacı vardı. İlk haftalarda zorlanmış olsalar da çok geçmeden tekrar AFC Kuzey’in liderliğini almayı başardılar. Çok geçmeden bu sırayı kaptıracaklarını düşünüyorum ama son haftalarda Steelers’dan gördüğümüz oyun ilk haftalardakinden çok daha iyi.

14) Green Bay Packers (NFC Kuzey, 3-2-1), 5. Haftanın Sıralaması: 14

Packers son maçında 49ers’ı ucundan da olsa yenmeyi başardı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde çok iyi oynamadıkları bir maçta Aaron Rodgers yine son çeyrekte sahneye çıktı ve maçı kazandı. Bu durum 49ers’a karşı sonuç verebilir ama bu iki hafta oynayacakları Rams ve Patriots maçlarında işe yaramaz.

15) Houston Texans (AFC Güney, 4-3), 5. Haftanın Sıralaması: 21

Houston kötü başladığı yılın ortasına doğru gelirken toparlanmış ve kazanan bir takım olma yolunda ilerliyor. AFC Güney ekiplerinin beklenmeyen kötü performansları ortada bir division ile sonuçlandı. Texans rakiplerine kıyasla daha oturmuş görünüyor ve daha çok umut veriyor.

16) Cincinnati Bengals (AFC Kuzey, 4-3), 5. Haftanın Sıralaması: 7

Son iki haftada Bengals iki tane önemli karşılaşmadan mağlubiyetle ayrıldı ve bu iki yenilgi onlara sezon sonunda playoff sıralaması ortaya çıkarken çok pahalı patlayabilir. Son hafta Chiefs karşısında çok kötü oynamış olsalar da Bucs karşısında toparlanıp sene başındaki forma döneceklerini düşünüyorum.

17) Seattle Seahawks (NFC Batı, 3-3), 5. Haftanın Sıralaması: 17

NFC’deki wild card için yarışacak birçok takımdan bir tanesi de Seahawks. Bay haftası dönüşünde bu hafta wild card rakiplerinden Lions ile oynayacaklar. Yenildikleri maçlarda bile maça ortak olan takım bunu ve önlerindeki diğer maçları kazanıp playoff’a sızma şansı olduğunu gösterdi.

18) Dallas Cowboys (NFC Doğu, 3-4), 5. Haftanın Sıralaması: 22

Son sıralamadan sonra sadece Jaguars maçı oynanmış olsaydı bu takımı daha yukarıda görebilirdik ama çok önemli bir division maçından boş döndükten sonra o kadar yukarıda tutmak doğru gelmedi. Jags maçında çok iyi görünen Dak, Redskins karşısında formunun zirvesinde değildi. Kaçan son saniye field goal’ü ve öncesindeki flag tartışılıyor ama her zaman dediğim gibi mağlubiyeti tek bir pozisyona bağlamak saçma olur. Sene başından beri hücumda yaratıcı olmakta zorlanan takım, Amari Cooper ile bay haftasından sonra daha güçlü dönecektir.

19) Atlanta Falcons (NFC Güney, 3-4), 5. Haftanın Sıralaması: 26

Sezona gerçekten çok kötü başlayan Falcons üst üste aldığı iki galibiyetle -diğer NFC takımlarının da onlar gibi iyi başlayamamasının yardımıyla- tekrar playoff yarışına girdi. Bay haftasından sonra Washington deplasmanında önemli bir maçları var. Cowboys taraftarı olarak kazanmalarını istiyorum, bunu yapacak durumları da var.

20) Denver Broncos (AFC Batı, 3-4), 5. Haftanın Sıralaması: 25

Denver üçüncü haftadan beri devam eden kötü gidişe perşembe akşamı Cardinals karşısında net bir dur dedi. Sezonu canlı tutabilecekler mi, bunun cevabını vermek için Cardinals galibiyeti tabiki de yeterli değil. Bu hafta Chiefs’i yenmelerini beklemek de fazla olur, ne durumda olduklarını anlamak için bir süre daha beklememiz gerek sanırım.

21) Tennessee Titans (AFC Güney, 3-4), 5. Haftanın Sıralaması: 11

Titans özellikle altıncı haftadaki performansı yüzünden böyle bir gerileme yaşıyor. Chargers karşısında tekrar ortalama üstü bir oyunla sahada olan takım önceki hafta yaptığını unutturabilmek için çok daha iyi olmalı. AFC Güney’in diğer takımları da onlar gibi sıkıntı yaşadığı için şimdilik büyük bir problemleri yokmuş gibi gözükse de bay haftasından sonra kazanmaya dönmeleri lazım.

22) Miami Dolphins (AFC Doğu, 4-3), 5. Haftanın Sıralaması: 19

Miami önceki hafta Chicago’yu yenmiş olsa da Detroit maçından sonra tekrar kendini orta sıralarda buluyor. Patriots’ın formunu bulmasıyla AFC Doğu’daki liderlik günleri bitti, Brock Osweiller’ın quarterback’liğiyle tekrar tepeye çıkmalarına çok şans vermiyorum.

23) Tampa Bay Buccaneers (NFC Güney, 3-3), 5. Haftanın Sıralaması: 23

Yakın bir şekilde kaybedilen Falcons maçından sonra Bucs, Browns karşısında tekrar galibiyetle buluştu. Kicker Catanzaro 59 yardlık field goal’üyle Tampa’da kahraman oldu ve çok çekilmeli giden maçı müthiş bir sonla noktaladı. Browns’u devirmeyi başaran takımın AFC Kuzey’in bir diğer güçlü takımı Bengals karşısında aynısını yapabileceğini düşünmüyorum.

24) Cleveland Browns (AFC Kuzey, 2-4-1), 5. Haftanın Sıralaması: 18

Baker Mayfield’in maçın sonundaki yüz ifadesi Bucs taraftarları dışındaki bütün izleyicilerin tepkisini anlatıyordu desem yanılmam bence. Maçın son bölümünü tamamen kontrol eden bu takımın sonunda nasıl yine de kazanamadığını anlamak bana zor geliyor. Bu maçtan sonra çok kritik bir Steelers maçı oynayacaklar, eğer playoff yarışından kopmak istemiyorlarsa bu hafta çok önemli.

25) Indianapolis Colts (AFC Güney, 2-5), 5. Haftanın Sıralaması: 28

Colts’u ne kadar rekoru yüzünden istediğim yukarı sıralara koyamasam da çok beğendiğim bir takım. Son haftalarda kazanmaları gereken maçları kaçırmış olsalar da Bills galibiyeti ile tekrar kazanmanın tadına vardılar. Ayrıca AFC Güney takımlarının da -onlar kadar olmasa da- kötü başlamasıyla hala playoff’tan çok uzak değiller.

26) Jacksonville Jaguars (AFC Güney, 3-4), 5. Haftanın Sıralaması: 10

İki hafta önce ilk 10’a koyduğum bir takımı bu kadar aşağıya koymak saçma görünebilir ama son iki haftada Jaguars’ı izleyen biri bana daha yukarıda olmalarını sağlayacak bir sebep gösteremez. Çok ciddi bir şekilde Leonard Fournette’e ihtiyaçları var yoksa geçen Super Bowl’u bir çeyrekle kaçıran takımı playoff konuşmasına bile alamayacağız.

27) New York Jets (AFC Doğu, 3-4), 5. Haftanın Sıralaması: 24

Patriots oyununu düzeltip tekrar en üst seviyeye çıkmadan önce Jets’in zor da olsa playoff’a sızabileceğini düşünüyordum, ama hala erken olsa da bu senaryoya çok olanak vermemeye başlıyorum. Rekor olarak hala uzak olmasalar da zamanla fark büyüyecek, bunun olmaması için Bears, Dolphins gibi maçlarda sürprizler yapmaları lazım.

28) New York Giants (NFC Doğu, 1-6), 5. Haftanın Sıralaması: 31

Giants ne kadar genel olarak sezonda kötü bir izlenim verse de bu hafta Falcons karşısında fena değillerdi. Saquon Barkley her zamanki gibi iyiydi, Odell Beckham da katkı verdi. Bu sene çokça eleştirilen Eli Manning bile çok baskı almasına rağmen maçı 400 yard ile bitirdi.

29) Buffalo Bills (AFC Doğu, 2-5), 5. Haftanın Sıralaması: 27

Galiba Bills’in maçı kazanabilmesi için rakibin playoff seviyesinde bir takım olması gerekiyor. Eğer rakip onlar gibi dip takımıysa bu haftaki gibi rezalet bir oyun oynuyorlar. Maça Derek Anderson’ın başlayacağı haberini okuduğumda zaten bu işin sonucunun nasıl olacağı ile ilgili bir fikrim olmuştu ama böylesi bir hezimeti ben de öngörmedim.

30) San Francisco 49ers (NFC Batı, 1-6), 5. Haftanın Sıralaması: 32

Rams – 49ers maçı beklendiği gibi tek taraflı geçti. C.J. Beathard zaten yapabilecekleri belli bir oyuncu, bütün maç boyunca ligin en iyi savunmacıları onun üzerindeyken kısıtlı katkısı da minimuma indi. Rams’den sonra Cardinals ile oynamak onlar için rahatlatıcı olacaktır ama yine de galip gelmek için çok uğraşmaları gerekecek.

31) Arizona Cardinals (NFC Batı, 1-6), 5. Haftanın Sıralaması: 29

Broncos maçı bana sürprize imza atıp yenebilecekleri bir maç gibi gelmişti ama feci şekilde yanılmışım. 45-10’luk skor durumu gayet iyi özetliyor. 49ers maçı onlara hedefleyebilecekleri bir maç gibi gözükse de bu oyunla baya zor. Geçen sene bu takımın David Johnson olmadan 8-8 bitirdiğini düşünmek garip geliyor.

32) Oakland Raiders (AFC Batı, 1-5), 5. Haftanın Sıralaması: 3

Bay haftası Raiders’a iyi gelmiş olmalı. Hiçbir şey olmadıysa bile yenilmeden bir hafta geçirmiş olurlar. Amari Cooper’ı draft seçimi için takaslayan takımın bu sene için herhangi bir ümidi olmadığı tescillendi. Zaten bu sonuca varmak için çok düşünmeye de gerek yok.