Beş yıl Arizona Cardinals’ı çalıştırdıktan sonra 2017 sezonunun ardından emekliliğini açıklayan tecrübeli head koç Bruce Arians, Tampa Bay Buccaneers’ın head koçu olmak için emeklilikten döndüğünü açıkladı. Arians, Cardinals’ta beraber çalıştığı, iki yıldır New York Jets’te head koçluk yapan Todd Bowles’u da savunma koçu olarak beraberinde Tampa’ya getirdi.

“Bruce Arians, son 20 yıldır NFL’in en saygı gören koçlarından biri ve onu takımın başına getirdiğimiz için oldukça heyecanlıyız” diyen Buccaneers’ın sahibi Bryan Glazer, “Bu süreç boyunca, oyuncularımızın yeteneklerini üst düzeye çıkaracak ve takımımızı ileri taşıyabilecek kapasiteye sahip olduğunu kanıtlamış olan doğru koçu aradık. Bruce ligin en iyi oyuncularının kariyerlerinin gelişiminde önemli roller oynamış bir isim ve bunu bizim takımımızda da yapmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.” açıklamasını yaptı.

Kontrat hakları halen Arizona Cardinals’ta bulunan Bruce Arians’ı takımın başına geçirmek için Bucs’ın Cardinals’a 2018 NFL Draftı altıncı tur seçim hakkını verdiği ve iki takımın yedi tur seçim haklarının değiştirdiği açıklandı. Her ne kadar NFL, Tampa Bay’in Bruce Arians’ı almak için Cardinals’a bir şey ödememesi gerekmediğini söylese de Arizona bu konuda ısrarcı olunca Tampa Bay böyle bir hamle yapmak zorunda kaldı.

2018 yılının hemen başında sağlığına ve Amerikan futbolu dışındaki hayatına odaklanmak istediği için emekli olduğunu söyleyen Arians, bu sezonu CBS’te yorumculuk yaparak geçirmişti. Tecrübeli koçun uzun süredir Cleveland Browns’ın başına geçeceği konuşulurken, Buccaaners ile anlaşması çoğu kişi için sürpriz oldu.

Kariyeri boyunca Peyton Manning, Ben Roethlisberger, Andrew Luck ve Carson Palmer gibi yıldız quarterback’lerle çalışan, Peyton, Roethlisberger ve Luck’ın gençken gelişimlerinde büyük pay sahibi olan Arians, Cardinals döneminde Palmer’a adeta ikinci baharını yaşatmıştı.

Bir sezon geçici head koçluğunu yaptığı Indianapolis Colts’taki başarısıyla yılın koçu seçilen Arians, Cardinals dönemini 49 galibiyet ve 30 galibiyet ile noktalamış ve takım tarihinin en sevilen simalarından biri haline gelmişti. Arians’ın benzer başarıları kariyeri düşüşte olan, 2015 NFL Draftı birinci sıra seçimi Jameis Winston ile de yaşayıp yaşayamayacağı büyük merak konusu…