14 Temmuz Pazar günü Ankara’da Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesi Stadında oynanan play-out karşılaşmasında Hacettepe Red Deers ile Anadolu Rangers karşı karşıya geldi.

Her iki takımın da iyi mücadele ettiği ve üstünlüğün birçok kez el değiştirdiği karşılaşmadan galibiyetle ayrılan taraf 33-31 ile Red Deers oldu. Bu sonuçla Red Deers gelecek sezon tekrar 1. Lig’de oynama hakkı kazanmış oldu. Rangers ise 2. Lig’e düştü.

Hatırlanacağı üzere Hacettepe Red Deers, 2. Lig Doğu Grubu’nu namağlup birinci sırada tamamlayıp, yarı finalde de Ulucak Halcyons karşısında aldığı galibiyet ile finale yükselmiş ancak finalde Yeditepe Eagles karşısında aldığı mağlubiyet ile ligi 2. sırada tamamlamıştı.

Anadolu Rangers ise 1. Ligi, Uludağ Timsahlar karşısında aldığı, tek galibiyet ile yedinci sırada tamamlamış ve play-out oynayacak takım olmuştu.

Bu sonuçla birlikte gelecek sezon için, ligden çekilme, idari yaptırımla düşülme gibi durumlar söz konusu olmazsa 1. Lig’de mücadele edecek takımlar, Boğaziçi Sultans, Gazi Warriors, Hacettepe Red Deers, Koç Rams, İTÜ Hornets, Yeditepe Eagles, ODTÜ Falcons ve Sakarya Tatankalar şeklinde oluştu…

2. Lig ise liglere yeni girecek takımlar ile birlikte büyük ihtimalle baştan şekillenecek.

2017 sezonun ardından tekrardan 1. Lig’e yükselen Hacettepe Red Deers’ı tebrik ediyor, tüm takımları 2018 – 2019 sezonunda gösterdikleri performanslardan ötürü kutluyoruz…