2016 sezonunda San Francisco 49ers forması giyerken Amerikan milli marşı esnasında diz çökerek, NFL genelinde bir protesto başlatan ve büyük tepkiler alan Colin Kaepernick için lige geri dönme fırsatı doğdu. NFL yönetiminin, Colin Kaepernick için Cumartesi günü Atlanta’da özel bir deneme idmanı ayarladığı ve bu idmana 32 NFL takımının da davetli olduğu açıklandı.

32 yaşındaki quarterback’in deneme idmanının saha içi çalışmaları ve birebir görüşmeleri içereceği belirtildi. NFL.com’un haberinde, tüm idman ve görüşmelerin videolarının da 32 takıma da göndereceği yazıldı.

Her yıl quarterback sakatlıkları sonrası ismi gündeme gelen Colin Kaepernick’in adı, bu yıl yıldız isimlerin bir bir sakatlanmasından sonra birkaç takımla anılmıştı. Kaepernick son dönemde tekrardan NFL’de oynamak istediğini dile getirirken, NFL yıldız isimin lige dönebilmesi ve takımlara kendisini göstermesi için bir fırsat yaratarak herkesi şaşırttı.

2011 NFL Draftı’nın ikinci turundan seçilen oyuncunun özel deneme idmanında NFL Combine’ındaki yetkilerinin ve eski NFL koçlarının yer alacağı da belirtilirken, ligin bir oyuncu için özel bir idman düzenlemesi taraftarları ikiye böldü. Siyahi Amerikan vatandaşlarının haklarına dikkat çekmek için Amerikan milli marşını diz çökerek protesto eden Kaepernick çoğu kişiyi kızdırsa da azımsanmayacak bir grup tarafından da desteklenmişti.

2015 sezonunda yedeğe çekilen Colin Kaepernick, protestolarına başladığı yıla denk gelen düşen performansı sebebiyle formayı Blaine Gabbert ile paylaşmıştı. Ertesi sezon takım ile kontratını kendi isteğiyle sonlandıran oyuncu, diz çökmeleri sebebiyle yaşanan tepkiler ile birlikte kendisine yeni bir takım bulamamıştı. Amerikan Başkanı Donald Trump ise hiçbir NFL takımının Colin Kaepernick ile anlaşmaması gerektiğini sert bir dille vurgulamıştı.

2017 yılında kendisine ayrımcılık yapıldığı gerekçesiyle NFL’e dava açan Kaepernick, o dönemde NFL ile anlaştığı miktarı açıklanmayan bir para karşılığında davasını geri çekince tekrardan gündeme gelmişti. Son olarak 2017 yılının Ocak ayında sezonun son haftasındaki Seattle Seahawks – San Francisco 49ers maçında forma giyen Kaepernick’in geri dönmesi halinde nasıl bir performans sergileyeceği büyük bir muamma.

2012 yılında San Francisco 49ers’ı Super Bowl’a taşıyan oyuncunun, bu hafta sonu gerçekleşecek olan özel idmanı sonrası bir takımla anlaşıp anlaşamayacağını hep birlikte göreceğiz…