Merhaba değerli NFLTR okurları. Normal sezonun son haftasına girerken Arizona Cardinals’in San Francisco 49ers karşısında aldığı 20-12’lik ağır yenilgide yaşananları, Cardinals’in takım içi durumunu ve playoff’lara girmek için kazanmaktan başka yolunun olmadığı Los Angeles Rams maçının anahtarlarından bahsedeceğiz.

Geçtiğimiz hafta Cardinals, 49ers’e karşı 20-12’lik manevi anlamda ağır bir yenilgi aldı. Bu büyük kayıpla beraber Cardinals’ın playoff umudu darbe alsa da, henüz hiç bir şey bitmiş değil. Bütün sıkıntılara rağmen Cardinals son hafta Rams’e karşı alacağı bir galibiyet ile hala playoff’a girme şansına sahip. Geçtiğimiz hafta uzun uzun playoff olasılıklarını değerlendirmiştik. Ancak bu hafta Cardinals için ortada bir playoff senaryosu bulunmuyor. Şu takım kaybederse veya şu takım kazanırsa gibi senaryolar da olmayacak. Bu hafta, hafta Rams’e karşı kazanırsa playoff’a girecek, kaybederse de dışarıda kalacak. Yani uzun lafın kısası, Arizona’nın kaderi artık tamamen kendi ellerinde.

Arizona Cardinals, 2020 sezonunda en kötü geçirdiği maçın 49ers maçı olduğunu rahatlıkla söylebiliriz. Yapılan hata üstüne hatalardan sonra Cardinals zaten bu maçı kazanmayı hak etmemişti. Peki neydi bu hatalar?

Öncelikle wide reciever’lardan bahsedelim. Bu hafta sanki receiver’ların eldivenlerine sıvı yağ sürülmüşçesine bütün oyuncular istisnasız olarak topları düşürdüler. Christian Kirk’ün end zone’da topu düşürmesi sonucu yapılamayan touchdown, tam Cardinals  maça geri döndü derken TE Dan Arnold’un wide open derin pası düşürmesi, ilk çeyrekte DeAndre Hopkins’in touchdown pasını düşürüp ikinci yarıya kadar soyunma odasında sakat kalmasıyla beraber takımdaki moral iyice çökmüştü. İkinci yarı ne kadar uğraşılsa da moral olarak çöken Çardinals hücumu bir türlü kendine gelemedi ve hemen hemen hiçbir drive’ın sonunu getiremedi. Maçtaki en büyük sorunlardan biri de O-Line idi. Son iki maçta ne kadar beğensek de bu hafta O-Line belki de sezonun en kötü performasını gösterdi. Çoğu maçın en büyük zafer anahtarlarından biri olan Kyler Murray’i koruma görevinde hiçbir şey yapamamalarının yanı sıra sezonun en büyük hastalığı olan cezalar yeniden nüksetti. Ayrıca Kenyan Drake’e yeterince koşu boşlukları açılamaması sebebiyle ofans ilerlemekte çok zorlandı. Receiver’ların da topları düşürmesi veya Kyler Murray’nin baskıdan dolayı oynayamamasıyla beraber de hiçbir drive’ın sonu bir türlü gelmedi.

Aynı şekilde defans takımı ne kadar iyi işler yapsa da, hücumun eksikliklerini ve hatalarını ne kadar kapatmaya çalışsa da bu uğraş bir yere kadardı ve Cardinals maçtan tamamen kopmuştu. Bu maçta takım olarak iyi bir performans göremedik fakat bu Cardinals’in öyle bir potansiyeli olmadığını göstermiyor.

Ancak bu haftaki maç için 49’ers maçından çıkarılacak bir takım derslerin olduğu da muhakkak. Özellikle offensive line’ın Giants ve Eagles maçlarında olduğu gibi cezalardan uzak durarak Kyler Murray’i çok iyi koruması gerekiyor. Bu hafta karşılarında Aaron Donald’ın liderliğindeki bir Rams defans hattına karşı oynayacaklar. İki takım arasındaki ilk maçta, Rams defensive line’ı Kyler Murray üzerinde yoğun bir baskı kurarak istediklerini yapmasına izin vermemişti ve Rams rahat bir şekilde galibiyete uzanmıştı.

Ancak şimdi şartlar ilk maça göre biraz farklı. Los Angeles Rams’de QB Jared Goff sap el başparmağındaki sakatlık ve WR Cooper Kupp ise COVID-19 sebebiyle bu maçta oynamayacak. Rams’in karşılaşmaya çaylak QB John Wolford ile başlayacak olması Sean McVay’in istediği hücum planlarını sahaya yansıtmasına mani olabilir.

Kyler Murray’nin 49’ers maçında yaşadağı sakatlık endişe yaratsa da Murray, Çarşamba günü itibarıyla tam kapasiteyle antrenmanlara katılmaya başladı ve maçta oynayacak. Dolayısıyla kısa kariyerinin en önemli maçına çıkacak olan Murray’nin yüksek bir motivasyonla mücadele etmesini bekliyoruz.

Cardinals açısından bir başka avantaj ise Green Bay Packers’ın Chicago Bears’ı yenmesi durumunda Los Angeles Rams’in playoff’a girmeyi garantiliyor olması. Dolayısıyla LA Rams için mağlubiyet halinde de playoff ihtimali olduğundan, gözleri sahadayken kulakları Packers – Bears maçında olacak. Green Bay’in öne geçeceği bir senaryoda Rams için maçı kazanma zorunluluğu olmayacak.

Biz NFL severler için en fazla şikayet ettiğimiz hususlardan biri sezonun çok çabuk bitmesi. Biz de ne kadar hızlı geçtiğini anlayamadan normal sezonun sonuna geldik bile. Umuyoruz ki yazılarımıza Cardinals’ın play-off yolculuğuyla devam ederiz. Bunun cevabını da bu Pazar gecesi öğreneceğiz.

Bu vesileyle hepinize sağlıklı, mutlu ve başarılı bir sene diliyoruz…