Hali hazırda NFL tarihinin en başarılı oyuncusu olan Tom Brady, inanılmaz başarılarına bir yenisini ekledi. Takımı Tampa Bay Buccaneers’ın Green Bay Packers’ı 31-26 yenmesinin ardından 43 yaşındaki quarterback kariyerininde 10. defa Super Bowl’a yükselmiş oldu!

Daha önce dokuz defa Super Bowl oynayarak, NFL rekorunu elinde bulunduran Tom Brady, böylece kendisine ait olan rekoru geliştirmiş oldu. Efsane oyuncu aynı zamanda halen kazandığı altı şampiyonluk ile de NFL tarihinin en çok şampiyonluk yaşayan oyuncusu konumunda. Dokuz Super Bowl maçına da AFC Finali’ni kazanarak çıkan Brady, NFC takımı Tampa Bay ile ilk sezonunda ise NFC Finali’ni kazanmayı başardı ve böylece kariyerine bir de NFC şampiyonluğu eklemiş oldu.

Green Bay Packers karşısında maça oldukça hızlı başlayan Brady, ikinci yarıda ise düşüşe geçti. Buna rağmen maçı 280 yard üç touchdown pası ve üç interception ile tamamladı. Tecrübeli oyuncu ikinci yarıda attığı üç interception ile Packers’a maça ortak olması için adeta davet çıkartsa da Aaron Rodgers ve arkadaşları Brady’nin özellikle son iki interception’ından sonra skor bulamayıp punt ile oyundan çıktı…

Maçın bitimine iki dakika beş saniye kala Tampa Bay’in sekiz yardından “4th&Goal” oynamak yerine alan golü deneyen Packers’ın bu tercihi ise 31-26’lık skoru tayin etti. Bitime iki dakika kala riske girmeyip topu Tampa’ya teslim eden Packers, kalan zamanda Tom Brady’nin süreyi eritmesini izledi.

Karşılaşma sonrası Packers koçu Matt LaFleur’un bu kararı oldukça eleştirilirken, Aaron Rodgers ise üzgün bir şekilde verdiği basın toplantısında alan golü vurmanın kendi kararı olmadığını dile getirdi.

Öte yandan bir yıl aradan sonra Super Bowl’a geri dönen Tom Brady, Tampa Bay Buccaneers’ı tarihinde ikinci defa Super Bowl’a çıkarmış oldu. Bu yıl 7 Şubat Pazar gecesi oynanacak olan Super Bowl’un Raymond James Stadium’da gerçekleşecek olması sebebiyle de Buccaneers, NFL tarihinde kendi sahasında Super Bowl oynayan ilk ekip olacak…