Tüm NFLTR okurlarına merhabalar. Fantezi draft dönemi yaklaştıkça hepimizin içinde o tuhaf his oluşmaya başladı bile. Bir şekilde NFL ile içli dışlı olmak yetmiyor, adeta parçası olmak istiyoruz bu sporun. Bu nedenle fantezide 2022 yılına geldiğimizde bu sporun bir parçası gibi oldu. İlk parçasını okumuş olduğunuzu umduğum yazının AFC kısmıyla karşınızdayım.

Artık NFLTR fantezi camiası olarak birbirimizi tanıdık sayılır. Tekrardan notlarımı PPR formatı için yazıyorum fakat eminim ki her formatta işinize yarayabilecek birkaç nokta da var elbet… Sizleri fazla bekletmeden hazırsanız analizlere geçelim…

AFC Doğu Grubu

Buffalo Bills

Khalil Shakir şunu yapar mı, Gabriel Davis bunu çalar mı, James Cook takımın 1. RB’si olur mu? Hevesinizi kursağınızda bırakmak istemiyorum ama Super Bowl’a bu kadar yakın olan, hatta bildiğiniz yazı-tura ile elenmiş gibi görünen bir ekip için bu kadar majör değişiklikler beklemek gereksiz değil mi? Geçen seneden çok da farklı olmayacak Bills hücumu.

Öncelikle Diggs konusuna gelelim. Geçen sezon iyi bir yıl geçirdi ama patlama haftaları neredeyse hiç olmadı Stefon için. Target sayısı nerdeyse bir önceki sezonla aynıydı fakat Josh Allen’ın da pas tamamlama yüzdesinin bir miktar geri gidişiyle beraber göze çarpan o büyük pas rakamlarına ulaşamadı Diggs. Ama hiç merak etmeyin 160 kez hedeflenen ve 8-10 TD arası bulan bir isim için ciddi ciddi WR1 olma ihtimali hep masada. Bu sezonu Diggs en çok puan toplayan WR olarak bitirebilir. Aslında bakarsanız geçen sezonu da takım yapınıza göre değişik avantajlar sağladı. Bir, iki gömlek iyi Keenan Allen misali, her hafta düzenli performanslar ile beklediğinizi nerdeyse hep aldınız ve diğer riskli seçimlere yönelebildiniz. Bu sezon için yeni sıralamalarımda kendisi WR4 benim için.

Ek olarak Gabriel Davis ligdeki en çok endzone hedefi gören isimlerden biri. Yüksek TD sayıları ile fantezi konusunda rekabetçi olan biri performans görebiliriz ondan. Böyle bir pas oyunu hayli hayli ilk 12’de iki WR bile bulundurabilir. İşte Davis için böyle bir upside’dan bahsediyoruz. Şu anki fiyatıyla çok rahat takımınıza flex olarak alabilirsiniz. Arkanıza bile bakmayın.

Jameson Crowder ve Khalil Shakir oyuncu olarak beğendiğim isimler ve herhangi bir sakatlık durumunda ciddi puanlar getirebilirler, özellikle Shakir. Çoğu ligde draft edilmeyeceklerini düşünüyorum ama aklımızın bir köşesinde olsun bu isimler.

Koşu oyunu için bana kalırsa James Cook için gereksiz bir hype var. Bu adam hayır, takımın birinci RB’i olmayacak. Off-season’da J.D. McKissic ile aradıkları üçüncü down pas yakalayan RB profili için draft ettikleri bir isim bana kalırsa. Kupanın bir ucundan tutmaya aday bir takımın koşu oyununu tek bir çaylağa emanet etmesi de bana kalırsa gerçekçi değil. Hele ki Devin Singletary geçen sezonu böyle bitirmişken. Evet genel olarak çok koşan bir takım değil bu nedenle Singletary’nin upside’ı düşük ama özellikle zero-RB gibi formatlarda seçilebilecek orta turlardan, koşu yükü garanti bir RB kendisi. James Cook şuan için bence çok pahalı bu nedenle onu neredeyse daha hiçbir mock draft’ta draft etmedim. Tüm yükü çalabilecek profilde yine aynı sıralardan giden Rhamondre Stevenson gibi Rashard Penny gibi isimler varken böyle bir riske hype’a kapılmaya da gerek yok açıkçası.

QB için ise diyecek hiçbir şey yok. İki sezondur QB1 olarak bitiriyor Josh Allen ve bunu üç kez üst üste yapacak olan QB olmaya da en büyük aday. Genel eğilim olarak QB’leri geç seçmek istiyorum ama bir RB, bir WR ile başladığım draft’larda üçüncü turda halen oradaysa bir aklım karışmıyor değil. Pozisyonu için öyle fark yaratan bir isim. Neredeyse her hafta ilk beş, altı QB arasında bitiriyor. Pahalı olsa da Allen’ı illa da alacağım diyenler için bir tavsiye, Gabriel Davis ile stack’lemeye çalışın kendisini. Pişman olmayacaksınız…

Miami Dolphins

Tyreek Hill ve Jaylen Waddle başka bir QB ile belki de ligin en korkutucu üç-dört WR duosundan biri olarak anılacaktı ama Tua için olan soru işaretleri tüm takımı neredeyse gölgeliyor. Şu an Tyreek benim WR11 durumunda, Waddle ise WR19. Yetenek olarak buraları hak etmeyen oyuncular olsalar da QB problemi ve birbirlerinin ayaklarına basma ihtimalleri beni korkutuyor. İki isim de çok hızlı ve YAC canavarları. Bu nedenle bir şekilde topla buluştuklarında her türlü iş yapacak isimler. Bana kalırsa burada ekstra bir gizli upside yatıyor. Hiçbir Dolphins RB’si bana yeteri kadar güven vermiyor ve 49ers esintileri göreceğimiz bu hücumda bol bol Jet sweep’ler ve WR’lara top taşıtma görebiliriz. Bu nedenle WR kadrosuna karşı heyecanlı olmak istiyorum ama Tua durumu beni cidden geriyor. Çıkıp şov yaptığı bir dönemi bırakın bir maç dahi hatırlamıyorum. Bu nedenle güncel ADP’ler ile çok da draft edemiyorum kendilerini.

Waddle içinse ekstradan artık sadece slotta kısa pas yakalamak zorunda değil kendisi. Kolejden gelirken iyi bir deep threat olarak gösteriliyordu ve geçen sene bunu hiç göremedik. Evet QB derin pasları isabetli atıyor olarak gösterilen Tua idi yine. İşte tam da burada şüphelerim başlıyor aslında. Madem iyi bu alanda elinde bir silah varken neden hiç kullanmadı? Cidden sizlere yazdıkça daha da düşüyorum sanırım bu gruba.

Gelelim RB grubuna, Sony Michael, Raheem Mostert ve Chase Edmonds eklendi kadroya. Birinci isim tabi ki de Edmonds ama yıllardır bu rölü almasını bekliyorduk Cardinals’ta ama bir türlü yapamıyor bunu. Yine pas oyunu ve inanılmaz sürati ile etkili olacaktır sezonu RB18-19 civarında bitirebilir ama asıl o istediğimiz workload görebilecek tek isim Sony Michael gibi. Çok tuaf bir oyuncu bana kalırsa Michael, oynadığı her takımda fena iş yapamayıp hepsinden kuyruğunda teneke ile gönderilmesi çok ilginç. Şu an çoğu ligde draft bile edilmiyor, aklınızda bulunsun. Edmonds’ın fiyatı da iyi bana kalırsa özellikle RB derinliğini sonlara bırakan arkadaşlar için. RB33 olarak draft ediliyor kendisi.

TE’e gelecek olursak herkes çok düşmüş vaziyette Mike Gesicki için ama ben yine de iyi bir rolü olacağını düşünüyorum. Hazır işleyen sistemin iyi oyuncularından biriydi geçen sezon, durup dururken bu kadar fiziksiz skill-position’ları olan bir ekip onu çöpe atmayacaktır. Tua mevzusu ise inancınıza bağlı. Çok iyi bir potansiyel kaçırıyor olabiliriz belki bir anda parlayacak ama buna dair hiçbir şey göstermedi bize. Ama yine de Raiders bölümünde saydığımız QB’lerle beraber draft edilip ne olacağına bakılabilir. Ancak bench sayınız az ise yedek QB almak ölümcül bir hata bana kalırsa buna da dikkat etmeliyiz.

New England Patriots

Fantezi konusunda en muamma ekiplerden biri kesinlikle Patriots. Pas oyunu bilinmezliklerle dolu ve çaylak yılında Mac Jones’tan gördük, bu çocuk pas atıyor, birileri yard kazanıyor ama o adam kim?

Pas demişken WR ile başlayalım, bana kalırsa karışık bir WR odası var Patriots’ın. Evet Kendrick Bourne, Nelson Agolor, çaylak Tyquan Thorton gibi isimler de top tutacak ama aslan payının Jakobi Meyers ve yeni transfer DeVante Parker’da olmasını bekliyorum. Fakat iki isim de gayet problemli. Meyers neredeyse sıfır TD bir oyuncu ve Parker artık kariyerinin geldiği bu noktada olmamış bir NFL projesi ne yazık ki. Oyuna giren 3rd down back’leri, TD bulan TE’ler, bir sürü amacına niş oyuncu derken bu sezon hiçbir Patriots WR’ını almadım almam da. Yanılmış olmayı tercih ederim açıkçası.

Fakat RB odası yavaş yavaş beklediğimiz yere geliyor gibi. Evet o isim… Rhamondre Stevenson sezonuna hoş geldiniz. Evet Damien Harris çok iyi bir saf koşucu fakat fantezi için olan değeri tamamen TD’lara bağlıydı geçen sezon. Sezon ilerledikçe Stevenson daha çok görev almaya başladı. Sezon öncesi kamptan gelen duyumları da hepimiz biliyoruz, first team rep’ler olsun, third down oyunları olsun neredeyse hepsinde Stevenson kullanılıyor. Evet Patriots ve RB’ler olunca mevzu soru işareti hep oluyor, hele ki halen sahada görmediğimiz bir ismi konuşurken fakat yedinci, sekizinci turlardan zar atılması gereken bir isim olduğunu düşünüyorum. Bana kalırsa yetenek olarak workhorse olabilecek bir isim. Evet Bill hocam pek sevmiyor ama aslan payı bu kardeşimizde olacak gibi. Harris içinse beklentiler halen aynı. RB30 civarında gezen bir ADP, pek fazla upside yok fakat güvenilir bir isim. Geçen sezonu da çok iyi geçirdi açıkçası. Silip bir kenara atılamaz bir isim. Zaten benim kafamda Stevenson ile yerleri çok yakın şu an fakat bir RB alacak olsam o, pas da tutabilen, daha yüksek tavanı olduğunu düşündüğüm Stevenson olur.

TE odası içinse Jonnu Smith geçen sezon tam bir hayal kırıklığıydı. Tekrar aynı senaryoyu yaşamak istemiyorum, bana kalırsa bir fantezi değeri yok artık. Fakat Hunter Henry geçen sezon o TD’ları bulmayı başardı. Yetenekli bir isim olduğunu Chargers günlerinden beri düşünüyorum. Önümüzdeki sezonda da böyle bir endzone silahı bana kalırsa fantezi için ideal bir isim. Mac Jones’taki olası gelişimin en iyi yansıyacağı isimlerden biri olacaktır. Sık sık tercih ettiğim bir TE kendisi.

Mac Jones demişken stil itibariyle fantezi için bir anlam ifade etmesi için 35+TD, 4000+ yard atması gerekiyor bu kardeşimizin. Koşan isimleri geride bırakırsak buna en büyük aday 13-14 QB’den biri de değil açıkçası. 12 takımlı liglerde onu draft etmeniz için bir sebep yok bana kalırsa. Matt Ryan’lara, Jameis Winston’lara ne gözle bakıyorsam aynı gözle bakıyorum. Her ne kadar gerçek oyunda çok sevsem de.

New York Jets

Zach Wilson bu off-season itibariyle favori QB’lerimden biri. Nedenini sormayın. :) Etrafını da bir güzel dizdiler bana kalırsa. Bu takımdaki en büyük soru işareti maalesef kendisi ama ilk yılından sonra halen gelişime açık. Interception sayılarını da ilk haftalardan sonra ciddi biçimde törpüledi. Fantezi için bir şey çıkmaz ama WR’ları için umutlarım var.

İlk olarak Elijah Moore bana kalırsa çok üst düzey bir yetenek. Saf yetenek olarak ilk 15-16 arasında olduğunu düşünüyorum. Göz testim bana böyle gösteriyor. İlk-24 WR arasında da gözümü kırpmadan alıyorum genellikle. QB-proof tatlı bir stili var kendisinin. Evet o çıldırdığı haftalarda QB’si Wilson değildi ama hücumu dizayn ederken yok sayılmasına imkan olmayan bir isim. Giants’ta söylediğim gibi söyliyim, ver Rodgers’a ilk 12 WR arasında seçiyim… Erkenden TE-RB vs. toplamışsam en sık dart attığım isimlerden biri kendisi.

Garrett Wilson ise bana kalırsa halen ham bir proje. Evet kendisini beğeniyorum ama bu sezon özelinde erken olduğunu düşünüyorum. Evet çaylaklar ADP’sini genelde geçiyor ama 121. Sıradan seçiliyorsanız sizce de bu bir miktar daha kolay değil mi zaten?

RB odasına gelecek olursak Breece Hall direk pas yakalayan workhorse bir RB. O cüsse ve hız-çabukluk karışımı gayet güzel. Bana kalırsa bunun lamı cimi yok. Kendisi benim için RB13 durumunda. Michael Carter ve Jets hücumu olması sebebiyle TD sayısı endişesi ona ket vuran tek etmenler bana göre. Şu anda 3-4. Turlardan gidiyor. Erken iki WR veya TE başlamışsam takımımın birinci RB’si olarak gayet rahat hissediyorum kendimi onu draft ederken. RB genç adamların oyunu ve sıradaki isim Hall olabilir. Carter özelinde ise rolü büyük ihtimalle third down’larda tempo değiştirmek için kullanılan bir isim olmak olacak. Geçen sezon elinde fırsat varken yer yer bir şeyler gösterdi ama bunlar sadece ona sürekli check-down yapan QB’ler oynadığında oldu. Prime bir yetenek değil gibi görünüyor açıkçası.

TE olarak da C.J. Uzomah takıma abilik etsin diye geldi sanırım ve Tyler Conklin. Hücumun ligin en iyi üç veya dört hücumundan biri olması gerekli ki bu isimler para etsin. Şu an için böyle bir şey hayal ürünü.

AFC Kuzey Grubu

Baltimore Ravens

Geçtiğimiz sezon hakkında çok konuştuk, artık rotamızı 2022’ye çevirme vakti. İlk olarak diyebiliriz ki bu takım koşacak. Lamar’ın tehditinden dolayı geri kalan RB’ler de çok daha rahat koşacak. Ligin en ağır koşu hücumu ekiplerinden biri Ravens. Tek sorun iki RB’in de sakatlık problemleri ile sezona girecek olması. Bana sorarsanız şu anki fiyatlarından ne J.K. Dobbins ne de Gus Edwards draft etmeye değmez. Sırayla RB21 ve RB57 olarak alınan bu iki isim için, birinin sağlık sorunları devam ederse diğeri için büyük fırsat olduğu aşikar. Fakat ikisi de sakatlık dönüşündeki RB’ler ve aşil sakatlığından fantezi için işlevsel dönen bir RB söyleyin bana lütfen? Yaşı genç olsa da Dobbins için bu kuşku bana yeter açıkçası. Lamar’ın da TD ve carry çalacağını düşünürsek bana kalırsa ADP’ye göre arkasından seçilen Miles Sanders gibi Devin Singletary gibi hatta Clyde Edwards-Helaire gibi isimler daha akıllıca. Edwards içinse tek umudu önündeki RB’nin sakatlanması ise neden daha büyük lokmaları kovalamayalım ki? Örneğin çok daha arkasından giden Zamir White, Sony Michael gibi iyi hücumların birinci opsiyonları olma ihtimali olan isimler, yakın sıralardan Khalil Herbert, Nyheim Heines gibi daha yetenekli olduğunu düşündüğüm isimler varken Ravens’tan uzak duruyorum.

Gelelim pas tutan arkadaşlara, belki de tüm ligdeki en geliyorum diyen patlama sezonu buradan, Rashod Bateman’dan gelecek. Halen ADP’sine bu durum yansımadı. WR38 olarak draft ediliyor şu an kendisi. Açıkçası sakatlık vs. yaşamazsa Bateman’ın bu kadar düşük sezonu bitirmesi imkansız bana kalırsa. Kolejden gelirken bile bir süperstar havasıyla geldi lige. Bana kalırsa altını doldurabilecek yeteneğe de sahip. Takımımın ikinci veya üçüncü WR’ı olarak rahat edebileceğim bir isim duruma göre. Erkenden RB’leri istiflemişsem, TE veya QB seçmişsem full upside için WR20’lere kadar çıkarıp seçebileceğim biri isim Bateman. Onun için tek çapa ise Mark Andrews. Andrews için istatistiklere bakarsanız Lamar Jackson olmadan daha iyi performans gösterdiğini görebilirsiniz. Fakat bana kalırsa tüm Ravens hücumu için neler yapabileceğini gösterdi ve artık buradaki seviyesinden maksimum yarım gömlek aşağı düşmesini bekliyorum. Bu nedenle ikinci turdan kendisi her zaman gözümü kestirdiğim bir isim. Tyreek Hill ayrılmasa veya Chiefs biri iki düzgün silah ekleyebilseydi benim için TE1 olacaktı kendisi. Halen peşindeyim draft’larda… Buradan sonra 40 pas veya daha fazla yakalama ihtimali olan bir isim yok bence Ravens kadrosunda. Daha doğrusu yetenek olarak bunu hakkeden kimse yok.

QB’ye gelecek olursak Lamar benim için QB3 sıralamasında. Neler yapabildiğini göreli sadece iki sezon oldu, pas oyununda kendisini geliştirdi ve Lamar’la ilgili her zaman underrated bulduğum bir özelliği de bu adamın bir şekilde kazanmayı bilmesi. 14 galibiyet alan Ravens takımı da aşırı silahlara sahip bir ekip değildi. Tek kişilik şov bu sezon da sürecek bana kalırsa. Ligdeki yeri en doldurulamaz oyuncu olduğunu düşünüyorum stil itibariyle de. Açıkçası ucuz da gittiğini düşünüyorum draft’larda. 51. Sıradan onun gibi bir isim bana kalırsa cazip. O sırada çoktan ik RB, iki WR dizmiş olma ihtimalim çok yüksek kendi adıma. Önceki sezonlarda en geç ilk iki veya üç turdan seçmeniz gereken bir isim için sakatlıkla bölünmüş bir sezon sonrası bu kadar düşmeye gerek yok. Lamar halen tüm NFL QB’leri arasında tavanı en yüksek oyuncu fantezi için. Tüyo olarak da WR ve RB’ler olarak garanti gördüğünüz isimler artı Lamar bana kalırsa iyi bir kombo çünkü çoğu lig onu tabanına yakın draft ediyor.

Ek olarak da kicker için bir numaralı tercih Justin Tucker burada. Genelde K ve DST draft etmemeye çalışıyorum ama edersem de arkama bakmamak için Tucker her zaman ilk hedefimdir. İnsanlar genel olarak önce savunma sonra kicker draft ediyor. Bu sırayı sadece bir tur erkene alıp Justin Tucker’ı kolayca alabilirsiniz. Savunmayı da kullan-at tarzı devam…

Cincinati Bengals

Yeni flaş ekibimiz olan Bengals çok doğru off-season hamleleriyle güçlendi bana kalırsa. Hangi oyuncusu olursa olsun bana kalırsa şu an draft edildikleri yerler çok ideal. Joe Burrow salt sıralama olarak çok yüksek görülebilir ama bunun nedeninin onu WR’larıyla stack’lemek için kullanılmasından kaynaklandığını düşünüyorum.

Her ne kadar Ja’Marr Chase sansasyonel bir isim olsa da burada da istediğim asıl isim Tee Higgins. Kendisi ligin çoğu takımında alfa-reciever olacak yeteneğe sahip bir isim. WR12 olarak draft ediliyor, kendisini ilk-12’me almadım ama üçüncü turun sonlarına denk gelen bu sıra benim için de gayet iyi. Ben sadece ilk turlardan ADP’ye göre daha çok WR gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Asıl fark da buradan kaynaklanıyor. Öte yandan Ja’Marr için ilk tur ödemek zorundasınız. Bence sonuna kadar hakkediyor hatta Half-PPR için ilk latı oyuncudan biri benim için (Taylor-CMC-Kupp-Jefferson-Najee). Bir-iki yıl içerisinde Jefferson ile beraber ligin en iyi WR’ı olarak gösterilmesi neredeyse kesin olan bir isim. 10. ve 11. Sıralardan kendisini pek çok kez de draft ettim. Orta turlardan Joe Burrow ile stack’leyip patladığı haftalardan maksimum faydayı almak da mükemmel bir strateji bana göre.

RB’lere gelecek olursak da Mixon için herkesin bir soru işareti var. Ligin ikinci yarısında daha az kullanılması, üçüncü down’ları kaptırma ihtimali vs. bunların hepsini boş verin bana kalırsa. Diğer RB’lerin yanında bunlar çok minimal soru işaretleri. Benim için kendisi şu an RB6 pozisyonunda. Bu hücumun parçalarını takımımda istiyorum açıkçası. Geçen sezona girerken de Mixon için çok yüksektim, bunu sonuna kadar karşıladı. İşi ilerletecek olursak bence en güvenli Tier-2 RB’i de kendisi. Training kamptan gelen bilgilere bakacak olursak da evet O-Line gelişti ama en çok gelişen yönünün koşu oyunu olduğu bilgisi sızdı bile. Mixon için durumunu daha da sağlamlaştıran bir pozitif haber daha…

Bengals için daha fazla konuşmaya gerek yok sanırsam, herkesin bildiği ve defalarca üzerinde durduğumuz bir ekip. Sizlerden tek ricam iki WR’ı aynı anda draft etmekten kaçınmanız o kadar. :)

Cleveland Browns

Deshaun Watson’ın cezasının gölgesinde geçecek bir sezon gibi görünüyor. Asgari dokuz, 10 maç kaçırmasını bekliyorum kendisinin. Bu nedenle draft ile bir kere bile kendisini almadım. Mart başından beri toplam 500+ draft’tan bahsediyorum. O derecede ilgilenmiyorum kendisiyle. Başka bir Browns dramasıyla da bırakın başkası uğraşsın liginizde.

Sakatlıklarla boğuştukları bir sezonu geride bıraksalar da Nick Chubb ve Kareem Hunt elit yeteneklerinden ligin. Ne alıcağınızı aşağı yukarı bildiğiniz isimler. Bana kalırsa Hunt halen çok ucuz gidiyor. RB30 olarak draft edilen Hunt için sağlıklı olduğu bir senaryoda ilk 20’nin dışına çıkması bana göre imkansız. Chubb ile yanyana oynarken bile ne kadar değerli olduğunu yıllardır gösteriyor. Özellikle Hero-RB formatında yaptığım draft’larda pek çok kez takımımın ikinci RB’i olarak aldım kendisini. Çok sevdiğim bir söz duydum son zamanlarda, Hunt sakatlanırsa Chubb’ın upside’ı, Chubb sakatlanırsa Hunt’ın upside’ından daha düşük şeklinde. Hani bir şeyi anlatmak için dakikalarca konuşursunuz da biri gelir tek cümlede özetler. Benim için o cümle bu cümle… Şu an ADP’de RB10 olarak draft ediliyor Chubb. Bana kalırsa PPR formatı için yüksek bir sıra. Ligi domine ettiği zamanlarda bile buralara çıkamamış bir isim Chubb. Pas oyununda sıfır bir oyuncu kendisi. Öte yandan format half veya standarda dönmeye başladıkça değeri en çok artan isim de kendisini. Onu draft etmek isteyenler bunu göz önünde bulundurmalı. Fakat ilk turda WR alınan draft’lar için ikinci turda akarı kokarı olmayan çok sağlam bir seçim halen. İlk turun orta-sonlarından bir WR aldıysanız eğer dönüşte almanız hayatınızı çok kolaylaştıracaktır. En çok kullandığım taktiklerden birini verecek olursam, ilk turdan Justin Jefferson gibi bir ismi seçtikten sonra ikinci tur garanti bir isim olan Chubb ve üçüncü turdan upside’ı kadar soru işaretleri olan Breece Hall gibi Cam Akers gibi isimlere ikinci RB’im olarak yönelmeyi seviyorum. Tabi altı maç sonunda Deshaun Watson’ın gelişiyle beraber otomatik olarak RB’lerin TD beklentileri de artıyor. Zaman sizin lehinize çalışacaktır Browns RB’leri sizdeyse. Bunu tabi ki de Watson’a rağmen tüm koşu formasyonunu bırakmayacağını düşünerek söylüyorum Browns için.

Konu Browns olunca RB’ler bitmiyor, bir diğer yetenekli isim de geçen yıl çok kısa süreli de olsa harika oynayan D’Ernest Johnson. Önünde bu iki isim varken zor ama sakatlık veya takas durumlarında Browns ikinci RB haline gelmenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Aynı şekilde RB gereksinimi duyan bir takıma direk gidip iş de yapabilir Johnson.

Watson oynadığı her yıl ilk 15’e bir WR sokmayı Amari Cooper bu sezon bunun için en büyük aday. Fakat kendisini Sutton gibi isimlerin önünden almayı halen şüpheli görüyorum. Cooper halen tüm fırsatlara rağmen yüksek bir fantezi sezonu ortaya koyamadı. Bu nedenle oluşacak bu hype için hazırlıklı olun ve bu tuzağa düşmeyin lütfen. Örneğin şu durumda Hopkins’te çok da önden draft etmenin ne mantığı var anlayamıyorum. Kendisi benim için şu an WR22-26 arasında gelip gidiyor PPR formatı için.

Öte yandan çaylak David Bell, Watson’ın forma bulduğu süre boyunca etkili bir isim olabilir. Kendisi son turlardan değerlendirmeye açık bir isim.

Gelelim vadedilmiş topraklara. Sonunda David Njoku iyi bir QB ile oynayacak gibi duruyor. Bana kalırsa şu an ilk-12-13 TE arasında seçilmesi ciddi ciddi konuşulması gereken bir isim. Watson döndükten sonra o atletizmle beraber patlama yapmaması için hiçbir neden yok. Ve hep konuştuğumuz gibi hype’ı geçmiş oyunculara durum ne olursa olsun kamuoyu hakkettiği kadar asla yükselemiyor ve bu nedenle Njoku gibi bu isimler birer draft değeri.

Watson için gelecek olursak garanti gördüğüm ilk 13-14 isminden kesinlikle önce seçmeyi düşünmüyorum kendisini. Evet fantezi için gayet iyi bir QB kendisi, hareketli, bol bol pas atıyor ama adamın eline top değmeyeli de baya bir süre geçti. İlk altı haftam bye haftaları gelmeden kadromun en net gücünü koyabildiği haftalar. Bunları bay geçmek istemiyorum açıkçası. Özetle Browns’ta pek çok değer olabilir bu yıl fantezi için ama draft ederken üç, dört kere düşünmek gerekiyor halen bana kalırsa. Watson bıraktığı gibi dönerse evet, özellikle Cooper için yaptığım tahminler suya düşmüş gibi olacak fakat bu konuda yanılmış olmaktan korkmuyorum. Benim için büyük bir soru işareti hem Cooper oluşu hem Watson’ın dönüşü.

Pittsburgh Steelers

Big Ben’den sonra ne olacağı belirsiz gibi görünebilir Steelers için fakat bu ekip bir şekilde kazanmayı başarıyor. NFL’deki en komple savunmaya sahip olmaları muhtemel, çok iyi bir koç ekibi var ve bir şekilde maçlara tutunuyorlar. Geçen sezon ilk 10 maç namağlup başladıklarını unutmamak lazım. Bana kalırsa Turbisky veya Pickett kariyerinin bu noktasına gelmiş Big Ben’e göre bir upgrade. Evet fantezi açısından Big Ben çok iyiydi. Najee Harris’e sürekli checkdown, Diontae Johson’a snapin ilk saniyesinde hemen bir pas. Öngörülebilirdi kısacası. Fakat şimdi işler zorlaştı.

İlk önce Najee ile başlayıp hemen bitirelim bana kalırsa. Takımının hücumu iyi olsa bir numara seçimi olabilirdi ciddi ciddi kendisi. Çok genç, inanılmaz pas volümü ve koşu oyunu. Geçen sezon taşıma başına yardı az gibi görünebilir ama Steelers O-Line’ı felaketti ve o yardları kendi başına hak etti Harris. Kendisini sezon öncesi listesinde detaylıca konuştuk. Bana kalırsa gayet solid bir ilk tur seçimi.

WR odası ise gerek QB’den gerek kendisinden dolayı büyük soru işareti. İlk olarak Diontae Johnson çok iyi bir WR. Zaten Mike Tomlin ve sistemi bu undersized, seperation konusunda uzman WR’ları bir şekilde buluyor (bkz. Antonio Brown). Fakat geçen sezon kadar sadece onun eline bakılacağını düşünmüyorum. TD sayıları da çok yüksek olmayacaktır. Bu nedenle kendisi WR18 benim listemde. İçimde de en hüzün uyandıran sıralardan biri açıkçası. Ama bu hücumda ekstradan Chase Claypool gibi yetenekli ama kafasının bir dünya havada olduğu belli olan biri isim var. Çaylak George Pickens da Steelers’a yakışır biçim de hafif sıyrık görünüyor. :) Böyle bir hücum özelinde fantezi konusunda çok iş beklemiyorum Claypool’dan. Pickens son turlar için belki ilgi çekici olabilir ama daha iyi hücumlardan sleeper aramayı tercih ederim. TE içinse Pat ‘Muth’ Freiermuth çaylak yılında güzel anlar bıraktı bizlere. İleride iyi bir TE olacağını düşünüyorum ama şu an için sadece ucundan ilk13-14 olarak görüyorum kendisini. Genel olarak bakarsak Steelers için hiçbir şeyin acelesi yok ve bazı isimler için erken gibi.

Erken demişken Kenny Pickett için de acele etmelerine gerek yok. Fakat seyirci bunu isteyecek. Turbisky başlasa dahi sezona ilk kötü gittiği anda Pickett sesleri Heinz Field’da yükselecek. Evet halen Heinz Field demek istiyorum oraya…  Fantezi içinse QB’de bir numara yok burada.

AFC Güney Grubu

Houston Texans

Ligin en kötü koşu oyunun bu takımda olduğunu düşünüyorum, çaylak olduğu için Dameon Pierce etrafında bir hype oluşsa da bana kalırsa bu takımdan bir RB draft etmek bir hata. Hele ki Pierce 10. Turlara çıkmışken. Takımda değer olabilecek sadece iki isim var bana göre. Brandin Cooks ve Nico Collins…

Brandin Cooks için her sezon aynı serüven, her sezon underrated ve her sezon 1000+ yard getiren bir isim. ADP’ye göre WR20 olan Cooks için bana kalırsa bu sıralama düşük. Ne alacağımı bildiğim güvenilir bir isim kendisi. Davis Mills için de gelişime açık bir isim olduğunu düşünüyorum. Bu tüm WR grubuna olan beklentilerimi bir gömlek yukarı taşıdı açıkçası.

Nico Collins’e gelecek olursak, sahanın her alanında pas tutabilecek bir isim olduğunu çok minik parçalarda da olsa gösterdi geçtiğimiz sezon. Sürekli geriye düşecek bir ekip için sadece tek WR’a yoğunlaşmak bana kalırsa hata. Çoğu draftta draft dahi edilmeyen bir isim Nico Collins. Ben ise yetenek olarak gayet iyi bir isim olduğunu düşünüyorum. Yine geç turda alıp soteye yatacağım isimlerden biri olacak Nico Collins. Belki şakayla karışık gelecek ama Brandin Cooks gibi bir isim her an Super Bowl kovalayan ama WR kadrosu kötü olan bir ekibe takas olabilir. Evet Packers… Yeniden yapılanan bir takım için de birkaç draft hakkı şu anda Cooks’tan daha değerli asetler. Böyle bir senaryoda takımın birinci opsiyonun Collins olduğunu görebiliriz. Bir iki videosunu izleyip kendinizi gaza getirin lütfen, bu çocuktan iyi şeyler göreceğiz 2022’de. 2.turdan alınan John Metchie içinse sezonu kapatmadan önce de aynı düşünüyordum; bana kalırsa halen ham bir yetenek bu nedenle ona yönelmek için çok erken olduğunu düşünüyorum.

Indianapolis Colts

Matt Ryan’ın gelişiyle en tepeye aday gösterilmeye başlandı Colts. Ben de takımın kadro olarak yeterli malzemeye sahip olduğunu düşünüyorum açıkçası. Başta Pittman olmak üzere. Kendisi profil olarak alfa reciever olmaya aday ve rota koşma konusunda sıradaki büyüklerden biri olacağının sinyallerini veriyor bana kalırsa. Geçtiğimiz sezon da bir bölüm bunları gösterdi. Şu an ona topu atacak gayet yetenekli ve kendini kanıtlamış bir isim var. Kendisini bu nedenle WR1 kategorisinde görüyorum açıkçası. Ona tehdit olabilecek ikinci bir aday da yok bana kalırsa. Kendisi bu sezon en yükseldiğim isimlerden biri üçüncü, dördüncü turlarda oradaysa kesinlikle alıyorum diyebilirim.

Öte yandan çaylak WR Alec Pierce da bana kalırsa süratiyle dikkat çekici bir isim. Eğer bu hücumun ikinci WR’ı olmayı başarırsa ilk 30-32 içerisinde bitirebilir sezonu. Deep sleeper çaylakları seviyorsanız kasetini izlemenizi tavsiye edebilirim. İyi bir O-Line, iyi bir QB varken dart atılabilecek isimlerden. Geri kalan WR kadrosunda bir numara görmüyorum açıkçası.

TE içinse durum biraz ilginç, deyim yerindeyse iki adet izbandut gibi isim var. Mo Alie-Cox ve Jelani Woods. Bana kalırsa fantezi açısından her ne kadar Red-zone’da etkili olabilecek bir isim olsa da Cox için bir beklentim yok. Beni cezbeden isimse Jelani Woods. Atletik bir canavar kendisi. Bu pas hücumda topu tutacak bir adam eksikliği olduğu da açık. İlk yılındaki bir TE fantezide bir şeyler beklemek adil değil evet, fakat burada gayet iyi bir hücum olacak bana kalırsa. Bu nedenle kalabalık liglerde kendisini draft ediyorum bazen. Upside’ı bana kalırsa inanılmaz. “100th athletic” dilimden bahsediyoruz kendisi için. Metrikleri şu zamana kadar ölçülmüş olan TE’ler arasında en iyisi. Kasetini de izleyince beğendim açıkçası. Umarım Njoku gibi yıllarca patlamasını beklemeyiz ve bu adam direk lige girer girmez bir şeyler verirken görebiliriz.

Gelelim aslanın yattığı yere, RB odası, Jonathan Taylor. Şu an draft’a girerken belki güvenilir seçim olan tek ilk ikinci tur QB’si. Neredeyse hiçbir soru işareti yok üzerinde. Ve herkes tam performansındayken ilk beş, altı arasında ligi bitireceği garanti. Efsane ötesi ortalamalarla RB1 olmadı geçen sene Taylor, bunu kabul etmek lazım. Temiz garanti bir isim isteyenler için ilk sıradan tek opsiyon da kendisi. Her ne kadar bir numaralı CMC provakatörü olsam da gerçekler bu şekilde.  Draft’larda Taylor+Saquan+WR, Taylor+2WR, Taylor+Andrews+WR… hepsi çalışır. Kafanızı da ağrıtmaz.

QB ise de beğensem de kendisini Matt Ryan profil olarak fanteziye uygun bir isim değil. Derin liglerde starter olabilir, ilk 5-6 upside’ı ne yazık ki yok kendisinde.

Jacksonville Jaguars

Herhangi bir Jaguars oyuncusuna yükselebilmek için geçen sezonu komple hafızanızdan silmeniz gerekiyor. Urban Meyer skandalından dolayı oyuncuları bireysel olarak suçlamak çok zor. Burada ilk değinmemiz gereken isim Trevor Lawrence. Saha içinde inanılmaz kötü göründü geçtiğimiz sezon, yılın son maçı hariç hiçbir ışık verdiği maç da yoktu. Üstünü şimdiden çizmeye başlayanlar olsa kolejde izlediğimiz, geleceğin NFL yüzü olacak diye lige gelen bu çocuğun yeteneksiz olduğuna inanasım gelmiyor. 12 TD rezalet bir istatistik evet ama bir şekilde yine de 3,600 yard pas atmayı başardı Lawrence. Çok ham, gelişmesi gereken çok yönü var ve silahları bana kalırsa vasat seviyedeki isimler. Bu nedenle herhangi bir fantezi değeri olarak bahsetmemiz imkansız Trevor için.

Silahları demişken, bir Sırp milliyetçisinin Arşidük Ferdinand’ı öldürmesi ne ise, aynısı aldığı kontrat ile tüm ligde öyle bir etki yapan Christian Kirk, bu sezon Lawrence’a verilen en kaliteli silah gibi görünüyor. Aldığı paradan ötürü minik minik nefret duyulmaya başlasa da bu paralar etmez dense de bu oyuncunun suçu değil takımının suçu. Kirk bir WR1 değil, alfa WR hiç değil fakat yine de iyi bir oyuncu. Şu an 102. Sıradan draft ediliyor ADP’ye göre. 10. Turda pek hala denenebilecek bir isim bana kalırsa. Altın çocuk Trevor beklendiği gibi bir QB ise güzel şeyler görebiliriz Kirk için. Zay Jones veya Marvin Jones içinse hiçbir beklentim yoktu başlarda. Marvin Jones birkaç yıl öncesinde bana kalırsa ligin gizli iyi WR’larındandı ama artık yaşını aldı ve 32 yaşında fantezi için bir anlam ifade eden hiçbir WR hatırlayamıyorum. Ama training camp’te Lawrence’ın Zay ile olan bağlantısının iyi olduğu bilgileri geldi, kamp sırasında birinci WR oymuş gibi bir izlenim oluştu. Kafamı bir miktar karıştırdı ama kamplar bildiğiniz gibi yine, herkes kariyerinin en iyi fiziksel durumunda, herkes herkesle çok uyumlu… :)

RB odasına bakacak olursak, James Robinson’ın sağlık durumu işleri iyice karmaşıklaşıtıryor. Kendisi başlı başına mütiş bir hikaye ve beğendiğim bir RB. Darmadağın sezonlarda bile bir şekilde TD’larını bulup koşmasını bildi Robinson. Şu an RB38 olarak draft ediliyor kendisi. Tüm ilgi ve algı Etienne dönmüş olsa da Robinson’ın özellikle yer oyununda sağlıklı olabilirse iyi işler yapabileceğini düşünüyorum. Etienne içinse tüm komünite çok yüksek vaziyette. Lige gelirken Premium bir pas yakalayan RB olarak lanse edildi hep. Kolej QB’siyle beraber oynayacak olması da bir artı elbette. Kolej seviyesinde neler yapabildiklerini gördük hep beraber. Takımda WR boşluğundan da yola çıkarak ciddi miktarda pas yakalayacağını düşünüyorum bu sezon. Bu bile başlı başlına fantezi değeri demek RB’ler için. Takımlarınızın ikinci RB olarak gönül rahatlığıyla draft edebilirsiniz, beklendiği gibi patlarsa da her şey çok daha güzel. Fakat RB1 kategorisine kadar yükselten uzmanlar görüyorum, o kadar da değil bana göre.

Tennessee Titans

Sakatlık RB’lere yaramıyor açıkçası. Ligi belki de en iyi RB’si olsanız da maalesef durum böyle. Geçtiğimiz sezon inanılmaz gidiyordu Derrick Henry fakat sakatlık müthiş sezonuna ket vurdu. PPR formatı için çok iyi bir back değil gibi görünse de sadece volüm ve TD ile geçen sezon bunu başardı. Maç başına Jonathan Taylor’dan bile bir gömlek yukardaydı. Maç başına üç-dört pas da tutmaya başladı derken güzel bitmedi sonu. Kendisini bu sezona girerken tüm riskleriyle de beraber RB7-8 olarak görüyorum. Titans’taki tek numara şu an Henry. Sakatlık problemi olmazsa kaldığı yerden devam edip sezonu en tepede bitirebilir ama yaş ve kilometreyi düşününce bir düşüş beklemek zorunda hissediyor insan kendini. Kimler kimler bir anda sönüp gitmedi ki? A.J. Brown’un gidişi beni o kadar korkutmuyor. Mike Vrabel çok iyi bir koç olduğunu geçen sezon ikisi birden yokken defalarca gösterdi. Bu nedenle bu takım bir şekilde rekabetçi kalacak ve sayıları bulacak. Henry’nin sağlığından bir kuşkunuz yoksa bana kalırsa RB3 olması gerekiyor. Şu an ADP’de daha gerilde ve bunu fırsat olarak görüyorsanız durmayın derim. Yedeği olan Hassan Haskins de cüsse olarak benzer görünen bir isim. Tabi patlayıcılık yanına yaklaşamaz ama Derrick Henry’nin fasonunu buldular gibi. Henry’i alıyorsanız bence Hassan kardeşimizi de almalısınız.

WR odasında sakatlıktan dönen Robert Woods ve çaylak Treylon Burks öne çıkıyor. Burks astım haberleriyle çok gerilerde kaldı ADP’de. Şu an draft ediyorsanız bu bir fırsat bana kalırsa. Kendisi AJ Brown’nun direk yerine geçecek diye beklemek haksızlık olur bir çaylağa. Fakat yetenekli bir isim kendisi de. Beni rolü Robert Woods ile beraber paylaşacaklarını düşünüyorum. Woods bana kalırsa gayet iyi bir WR’dı ve sakatlanana kadar iyi de gidiyordu. İki isim de soru işaretli, burada genç olana yatırım yapmak isteyebilirsiniz fakat ben Titans pas hücumuna dokunmamayı tercih ediyorum. Woods için WR50, Burks için WR35’ten yukarısını çok da mantıklı bulmuyorum açıkçası. İstisnai bir yetenek değilseniz üç-dört pas tutup onunla TD bulup iş yapamıyorsanız Titans hücumunda fantezi için bir değeriniz yok. Çünkü sağlıklı olduğu sürece bu show Henry’nin. Fakat bu kadar soru işaretli WR varken TE pozisyonundaki Austin Hooper son zamanlarda gözüme girmeye başladı. Woods sakatlıktan dönemez ve Burks bekleneni veremezse takımın ciddi ciddi en çok pas tutan oyuncusu olma ihtimali var. Artık TE’de ligin dibini sıyırırken Hooper gibi, Ingram gibi böyle fırsatı olan isimler de draft edilmeli bana kalırsa.

QB olarak çaylak Malik Willis, Ryan Tannehill’in arkasına draft edildi. Hareketli biri isim, herhangi bir sakatlık durumnda bacakları ile puanları getirebilir. Tannehill ise bence fazla gömülüyor. Şu an ADP’de Trevor Lawrence, Matt Ryan gibi isimlerin arkasından gidiyor. Geçen sezon fantezi için ilk 12’den seçilip QB-13 olarak bitirmişti sezonu. Ben fazla gömüldüğünü düşünüyorum neredeyse 4,000 yard pas attı ve yedi koşu TD’ı buldu. Ve pasları tabiri caizse ona buna atarak yaptı. Düşüş sebebi alt sıralarda insanların upside QB’ler araması farkındayım. İlk opsiyonları alabiliyorsanız Justin Fields, Ryan’dan daha değerli evet. Ancak 20 takımlı 18 takımlı bir ligdeyseniz bana kalırsa bu garanti performans çok daha değerli.

AFC Batı Grubu

Denver Broncos

Wilson’ın gelişiyle beraber çok iyi bir konuma geldi Broncos ama hangi WR parlayacak bunu bilmek zor gibi görünüyor. ADP’lere bakacak olursak da herkes farklı görüşte gibi. Başlamadan şunu araya bırakayım, Tim Patrick beni draft edin diye bağırıyor bana kalırsa. PFF’e görede çok yüksek gradelenen bir oyuncuydu geçen sezon, sakatlık geçmişi olan iki WR varken önünde son sıralardan alın yedeklerinizde dursun, ne olacağı belli olmaz.

Ben yetenek olarak Sutton’ın aslan payını alacağını düşünüyorum. Wilson’ın profiline daha uygun bir WR gibi geliyor bana. Her ne kadar yetenek olarak Jeudy için hep bir hype olsa da NFL seviyesinde henüz bir şey göremedik kendisinden. Bu nedenle sırayla WR26 ve WR34 olan ADP’leri bana göre düşük ama aralarındaki fark makul bir seviyede. İkisi için de genel algıdan daha yükseğim. Wilson’ın CV’sinde de iki adet WR’ı WR1 kategorisine sokmuşluğu da var elbette. Buraya daha çok pas atabilmek için geldiğini de biliyoruz. Bu nedenle Denver WR’ları draft’larda bana kalırsa bir değer olarak bağırıyor.

RB’lere gelecek olursak Melvin Gordon’ın yeniden imzalaması Javonte için hevesimizi kursağımızda bıraktı biraz. Halen low-end RB1 olduğunu düşünüyorum ama elbette Gordon da pek çok top görecektir. Javonte yetenek olarak çok etkileyici bir isim, hazır hype’ı sönmüşken takımınızın ikinci RB’i olarak veya ilk tur WR’dan mükemmel bir aday. Her ikisi için de daha çok TD da olacaktır elbette. Gordon’ın ADP’si de şu an için RB36 durumda. Sakatlık harici inanılmaz bir upside’ı olmasa da RB2-RB3 arası bir performans şuanki koşullarla bile görebiliriz. Zero-RB’ciler için yine sonlara doğru güvenli bir liman kendisi.Özellikle ilk turdan riskli RB’ler seçmişsem bunu dengelemek adına bench’imde bulunmasının bana güven verdiği isimlerden.

TE için ismini yazamadığım Albert O için bir anda büyük bir hype oluştu. Evet QB önemli bir etmen ama aynı hype’ın neden Hayden Hurst veya Robert Tonyan için olmadığını anlamakta güçlük çekiyorum o zaman. İlla şansını denemek isteyen olacaktır ama ben onlardan biri değilim. Bir yandan da gelen sınıfın en iyi TE’lerinden biri olarak gösterilen Greg Dulcich var. Düşündüğümüz kadar güvende olmayabilir bu hücumdaki yeri Albert O’nun.

QB seçimine gelecek olursak Russell Wilson şu an QB10 olarak gidiyor. Daha hiç unleashed olduğu bir senaryo göremedik bu nedenle gizli upside’ı olan isimlerden biri bana kalırsa. Bana göre de QB sırası makul şu anda, “Top-3” bitirebilecek gerçekçi son aday olarak görüyorum kendisini. Fantezi açısından en merak ettiğim takımlardan birisi kesinlikle Denver olacak 2022’de.

Kansas City Chiefs

Tyreek sonrası fantezi için tam bir kaos Kansas hücumu. Kelce için bir miktar düşüş beklediğim ve o büyük farkı yaratmadığı bir yılın dönüşünde volümünün artacak olması iki zıt bilgi benim için. Klasik bilgileri önden salarsak, kaybolan target’lAr büyük yüzde ile RB’lere gidiyor NFL’de ve pas oyununda sahanın ortasını kapatmak diğer bölümlere nazaran daha kolay savunmalar için. Bu nedenle geçtiğimiz yıl 88 pas tutan Kelce için bu rakamı çok abartmak yerine tarihi sezonuna yakın 105-106 civarında bir volüm beklemek mantıklı olacaktır. Benim için sorun şu ki her ne kadar sayısal hesabım öyle söylese de Kelce’yi ilk turdan alamıyorum, başaramıyorum… Ona yakın performans verebilecek bana kalırsa iki isim varken eskisi gibi büyük avantaj olarak göremiyorum. Genellikle ilk turun son sıralarında draft edilen Kelce için bu fiyatı sanırım bu yıl ödemeyi düşünmüyorum. Mantıklı evet ama üçüncü turdan Kyle Pitts, dördüncü veya beşinci turdan George Kittle gibi isimleri alabilecekken, bu kadar ilk tur yeteneği olan, birbirine yakın oyuncuların ilk tur sonu ikinci tur başına sıkıştığı bir draft’ta, Kelce yerine bu isimlerden birini almayı tercih ederim sanırım.

WR odasına gelecek olursak, JuJu Smith-Schuster ve Marquez Valdes-Scantling transferi, Skyy Moore’un draftı derken bir miktar buraları doldurdu gibi Chiefs. Buradan değerli şeyler çıkabilir ama bana kalırsa ilk 16-17 de bitiren bir WR çıkmayacak. Bunun düşünme nedenlerimden biri Chiefs’in sahada dördüncü WR’ın en çok rota koştuğu ekip. Tyreek’li yıllardan da hatırlayalım evet aslan payı Hill’deydi ama birbirinin aynısı bir sürü değişik ismin de her maç neredeyse pas yakaladığını gördük bu hücumda. Bu nedenle şu şundan fazla para aldı, şuna kontrat bağladılar gibi öne çıkarıcı etmenlerin yersiz olduğunu düşünüyorum. Saydığımız isimlerin hepsi sahada olacak ve adamından sıyrılanı Mahomes görecek. Bu nedenlerle JuJu uzak durduğum isimlerden birini. Hem iki sezondur doğru düzgün futbol oynamıyor hem de operasyon alanı takımın açık ara bir numarası olan Kelce ile çok örtüşüyor. WR34 olarak draft ediliyor kendisi şu an. Yeteneğine inandığım birini tercih ederim bu sıralarda, Elijah Moore, Devonta Smith, Rashod Bateman gibi isimler hemen arkasından giderken hele.

WR odasında yükseldiğim iki isim MVS ve Skyy Moore açıkçası. Moore çok yetenekli bir çaylak ve beklentileri karşılaması halinde sezon ilerledikçe daha da iyi olacaktır. MVS de her zaman derin tehditle öne çıkan bir isim. Böyle isimlere baktıkça profil olarak Tyreek Hill’i bozdurmuşlar gibi. Yaptığı her işi yapan isim var ama bir arada yok tabi ki de. MVS için değerli gördüğüm nokta ise bana kalırsa sezonun ilk haftalarında Kansas hücumdaki en değerli WR olma ihtimali var. Skyy lige hazırlanana kadar MVS’in daha ön planda olması kaçınılmaz. Sırayla ADP’leri ise WR53 ve WR55… 10-12. Turlar arası hangisi tahtadaysa WR derinliği için kesinlikle alınması gerekli. Benim kişisel favorim tabi ki de Skyy Moore, upside’ın önemini hafife almamak gerekiyor fantezi için. Bir şekilde Mahomes’un ilk hedefi haline geldiğini düşünün, ki bunu beklemek benim adıma bir çaylak için daha kolay ne olduğunu bildiğim diğer isimlere nazaran. WR2-WR3 arasında bir sezon görebiliriz kendisinden.

RB odası ise kaos olarak WR odasını aratmıyor. Kamptan gelen haberlerle başlayacak olursak herkesin heyecanlandığı Rojo Jones için ilk-53 kişilik kadroya girememe ihtimali var gibi bilgiler sızdı. Kendisi en iyi koşan, goal-line back gibi görünse de kadrodaki, yıllar içerisinde ne Kansas böyle bir profil kullandı ne de başarılı oldu bu şekilde. Pass-block yeteneği ve pas yakalama yeteneği de neredeyse olmayan bir isim Jones. Bu nedenle herkes hypelasa da ben tam zıt düşünüyorum. Geriye iki ihtimal kaldı benim için. İlk defa tam off-season geçirdiğini söylesen Clyde Edwards-Helaire ve geçen sezonunun sonunda ve playoff’larda bildiğiniz Clyde yerine oynayan Jerick McKinnon. McKinnon’ı beğensem de kendisi 30 yaşında low-profile bir RB. Çoğu ligde draft etmeye bile değmez. CEH içinse işler tam istediğim kıvamda, geçen sezondan sonra eski hype’ından eser kalmadı. Off-seasonda toparlanmasını bekliyorum kendisinin geçirdiği ameliyattan sonra özellikle. Boy olarak kısa olsa da 200+ pound üzeri bir isim kendisi. İyi bir workload kaldırabilir ve 2021 sezonu gözümüzde kötü canlansa da top taşıma başına yardı halen 4.3 gibi iyi bir seviyede. Tabi ki de pas yakalama özelliği de olan bir isim. RB26 olarak altıncı, yedinci tur civarlarında seçiliyor şuan. Kansas’ın RB1 için o kim olursa olsun ucuz gibi değil mi? İşte hype bir kere ölen isimler böyle kenara atılıyor ve açıkçası fantezi için değerler de buralardan çıkıyor. CEH ikinci RB’im veya flex olarak hedeflediğim bir isim bu sezon.

Mahomes’a gelecek olursak kendisini anlatmaya gerek yok, fantezi için geçen sezon kötü bir yıl geçirdi kendisi. Seçilen ilk QB olmasına rağmen o farkı neredeyse hiçbir hafta yaratmadı. Şu an QB3 olarak draft ediliyor benden bir sıra yukarıda ama olsun yine de makul. Onunla ilgili tek sıkıntım top-QB’lerin bu yıl çok dolu olması. İki tur bekleyip Kyler Murray, üç tur bekleyip Hurts, dört tur bekleyip Dak alabilecekken ona ikinci veya üçüncü tur fiyatı ödemek içimden gelmiyor. Pas oyunuyla ilgili bir sıkıntım yok bir şekilde bu hücumu işletecektir kendisi. Çooook özel bir yetenek Mahomes. Ancak fantezi neticesinde bir oyun ve arkasından giden üç QB’yi de koşu oyunlarının getirdiği upside ile beraber Mahomes yerine tercih ederim (Lamar, Murray, Hurts).

Las Vegas Raiders

Her şey Davante Adams ile başlıyor burada. Ligin en iyi WR’ını kadrosuna kattı Raiders. Zaten kalburüstü bir kadroya sahipti geçen sezon da ki bu görüşümüz Josh McDaniels ile beraber her an değişebilir.

Öncelikle tutanlardan başlayalım, Darren Waller, meh… 2019 ve 2020 sezonları harikaydı Waller, evet. Geçen sezon sakatlıkla bölündü fakat ilk hafta haricinde nerdeyse hiçbir şey görmedik kendisinden. Yetenekli bir TE evet, geçmiş başarısı var, evet ama Adams gelmişken, Renfrow çıkış yapmışken, Jon Gruden’dan kurtulunca pas oyununda nihayet kullanılan Josh Jacobs varken şuanki fiyatıyla kalsın almayayım. Dördüncü turdan seçiliyor şuan. Etrafındaki diğer isimler ise Sutton, Mike Williams, Hollywood Brown, Metcalf, Lamar, Dj Moore, Elijah Mitchell… Çok erken henüz tahtada bu kadar yetenek varken.

Renfrow’a gelecek olursak herkesin kuşkusunu anlıyorum, sakatlıklar ve Ruggs durumu onu bir anda parlattı gibi düşünülüyor ama aynısını Amon-Ra için de söyledim, bu fırsat eline geçen milyar tane oyuncu oldu NFL’de kaçı bu ikisi gibi gösterdi kendini. Hunter Renfrow 77. Sıradan gidiyor ADP’ye göre. 10 numara değer, slot WR, ilk 25-26’da olmaması için hiçbir neden yok. Upside’ı elbette azaldı ama solid bir WR3’e veya flex’e ihtiyacınız varsa çok güzel bir seçim.

Gelelim aslanın kendisine, Davante… Bir Hall of Fame QB’den diğerine geçen Davante :) yine burada da Packers boyutunda olmasa da büyük bir target share alacaktır buna şüphe yok. Davante ile ilgili en büyük kuşkum TD sayıları bu sezon. Packers’ta her zaman go-to-guy’dı redzone ve endzone için. Burada ne kadar gömsem de Waller halen duruyor ve yetenekli bir WR daha var. Şu an için WR5 olarak görme nedenim de sadece bu. Önündeki her ismin WR1 bitirme ihtimalini daha yüksek görüyorum Adams’tan. Ama ilk tur mu, duruma göre ilk tur elbette. 12. Sıradan Diggs+Davante yapma fikri beni çok cezbediyor.

Koşu oyununa gelecek olursak Jacobs’ın kontrat opsiyonunu almadı Raiders. Şu an RB20 olarak draft ediliyor. Bulunduğu hücuma ve geçen sezonun sonlarında gösterdiklerine bakacak olursak evet düşük. Ancak kontrat ve çaylak Zamir White insanları korkutuyor. White bana kalırsa gayet iyi bir RB. Bu nedenle buradan bir oyuncu alacaksam geç turlardan White olur o isim. Draft günü geldiğinde Jacobs’a RB almak isteseniz de çok yanaşmak istemeyeceksiniz bana kalırsa. Çevresinde seçilen Antonio Gibson, Breece Hall, Travis Etienne hepsi daha yüksek upside’ı olan isimler. Oldu da Zamir White rol aldı hücumda, kontrat vs. Jacobs taca düştü, o zaman güzel bir RB2’niz olmuş olacak bana kalırsa.

Son olarak QB’ye gelecek olursak Derek Carr 13. QB olarak seçiliyor. Bana göre yönelinmesi gereken bir isim. Dört yıldır 4,000+ yard atıyor tek eksiği TD sayıları. Bu yeni hücum ile beraber 30-35 civarında bir sayıya pek hala ulaşabilir. Çok büyük bir upside yok elbette ama bu sezon Rodgers, Stafford, Cousins ile birlikte aynı tier’da bana kalırsa. Low-end QB1, çok upside yok ama her hafta başlatılabilir ve gençlerle birlikte stack’lenebilir.

Los Angeles Chargers

Bana kalırsa ligin en iyi 2-3 hücumundan biri Chargers ve buradan toplayabildiğim kadar parça toplamak isterim açıkçası. İlk olarak masadaki yancıları, mezeleri halledelim. TE olarak Gerald Everett geldi takıma. Kendisi bir türlü o adımı atamayan atletik TE’lerden. Henüz 28 yaşında, yeri gelecek Herbert tabiri caizse kafasına çarptırıp TD yaptıracak geçen yıl Jared Cook’a yaptığı gibi. Fantezide son sıradan TE alacaksanız alınır mı alınır. İlk maçları kağıt üzerinde zor gibi görünse de ne Kansas ne Las Vegas iyi TE savunan ekipler değil. Ondan sonrada Jaguars, Texans diye yokuş aşağı gidiyor Schedule. Herşey gayet güzel… Diğer isimse takımın WR3’ü olan Joshua Palmer. Kendisi yetenekli bir isim ve herhangi bir sakatlık durumunda inanılmaz kıymete binecektir her Chargers yedeği gibi. Herkes sağlıklı kalsa dahi 5,000+ yard pas atan bir ekibin üçücnü WR’ı da değerli bana kalırsa. Bkz. geçen yıl Rams’ten Van Jefferson.

Yedek demişken Chargers sonunda aradığı RB yedeğini Isaiah Spiller ile bulmuş gibi. Kendisi drafttaki 3. RB prospecti olarak gösterildi tüm off-season. Tabi ki de aslan yükü her zaman Ekeler’da olacak bu RB odası için ama özellikle garbage time’ı bol maçlarda, ki bu Chargers gibi iyi bir takım için sıkça olabilir, Ekeler ile birlikte de bir fantezi değeri olabilir Spiller’ın. Ekeler sizdeyse hele direk handcuff’layın. Gerekirse bir tur erken alın. Çünkü Ekeler’a bir şey olursa Charger RB1’i başlı başına çok değerli bir rol. Bırakın sizde kalsın hep. Öte yandan Ekeler bu sezon benim RB3 durumunda. Çok güvenilir sağlam bir pick kendisi. Sıralamalarımdan bağımsız kendisini ikinci turda Javonte Williams gibi genç ve güvenilir bir isimle daha stack’lemeyi tercih ediyorum. Melvin Gordon ile upside’ı kısılsa da RB çekirdeğim güvenilir ve çok sağlam oldu. Draft’ın geri kalanında WR’a abanabilirim. Ekeler için en büyük soru işareti geçen sezonki TD sayıları. Tahmin etmesi veya o rakamlara yine ulaşması zor ama bulunduğu hücum iyi, bir kere yapabildiğini de bize gösterdi. Evet fantezide tahmin etmesi en zor iki şey sakatlık ve TD sayıları her zaman. Ancak bu ikisinin de üstünden gelmeyi başarmış bir isim Ekeler. Kim bu sezon 20+TD yapar deseniz belki de akla gelmesi gereken ilk isim.

WR odasında ise ben çoktan meşaleyi teslim ettim. Geçen sezon Half-PPR için Mike Williams, Keenan Allen’ı geride bıraktı. Bu yıl PPR’da dahi bunun olmasını bekliyorum. Williams gayet güzel bir kontrat aldı, gayet yetenekli de bir oyuncu ve geçen sezon sonunda o kabuğunu kırdı. En azından sezonun ortasını saymazsak… Allen’a göre daha etkili bir end-zone silahı olarak da görüyorum kendisini. Burada artık yüzde 54-55 Williams’a dönmüş durumda ibre bana kalırsa. Allen ise belki de en safe WR’lardan biri üst turlardaki. 100 küsür pas 1000 küsür yar seki TD her sezon cepte gibi. Ancak ileri metriklerde Allen yavaşlamaya başladı bile bir miktar. Onun için tek soru işaretim bu ki Chargers’ta besleyecek çok boğaz var, tökezleme şansı olmayacak. Yine de ilk iki tur görece riskli seçimlerim varsa veya zero-RB gittiysem, yani WR’da hata yapma lüksüm yoksa üçüncü turdan çok sık aldığım bir isim Allen.

Boğazlar demişken bunu besleyen ismi de unutmamak gerekiyor. Justin Herbert lige girdiğinden beri inanılmaz işler yapıyor. Yeni nesil cep QB’lerinden birinin halen fantezide fark yaratabildiğini gösterdi 2021’de. Evet hareketli olmayan QB’ler çok yüksek sayıda TD ve yard atmadan bir işe yaramıyorlar tahmin etmesi çok zor vs. Bu söylediğimiz bana kalırsa top seviye pasörler için geçerli değil. Evet zor 45+TD ve 5,000+yard atmak ama bunu başarabilecekleri için bu isimler Herbert, Mahomes, Brady oluyor. Kendisine bu sezon da inancım tam, takım komple bir seviye daha gelişti kadro olarak. QB2 olarak görüyorum kendisini. Herbert ile favori olayım ise iki RB alarak başladıysam kendisini Mike Williams ile stack’leme. Williams patlayarak oynayan bir isim. İşte 30 puan getirdiği o hafta geldiğinde Williams için, bir yandan Herbert’ın da patlamasını takımıma kazandırmak istiyorum. Tıpkı Chase-Burrow’daki gibi…