Tüm NFLTR ailesine selamlar… Güzel bir ilk haftanın ardından ikinci hafta start/sit yazısı ile karşınızdayım. WR grubu hariç güzel tutturduğumuz bir yazının ardından umarım bu da aynı şekilde geçer. İlk yazıdan kalan Antonio Gibson gibi, Gerald Everett gibi isimler daha ilk haftadan cuk oturmuş ve bu listelere ihtiyaç duymadan başlatılacak kıvamda gibi… Gelin hep beraber yenilerini de bulalım…

RUNNING BACK

Uçacak: Breece Hall, New York Jets

İlk maçtaki gibi sürekli geriden oynadıkları bir maç olacağını düşünmüyorum Cleveland Browns maçının. Bu nedenle Michael Carter checkdown partisi yerine yerde ayakları sağlam basan bir Breece Hall’a daha çok ihtiyaçları olacak. Pas konusunda da yeterince target aldı aslında ilk hafta özelinde. Kendisi bana kalırsa özel bir yetenek ve bu hafta bir şansı hakkediyor. Takımınızın ikinci RB’i olarak başlatabilirsiniz.

Uçacak: Miles Sanders, Philadelphia Eagles

Öncelikle şunu atlamamak gerekiyor, Sanders belki de dört adet opsiyonu olan bir koşu oyununun parçası ve her zaman risk barındırıyor. Fakat mobil bir QB’nin ona açtığı alan ve rakibin Minnesota Vikings olması, koşuda aslan payına Sanders için harika bir durum. Onu draft ettiyseniz bu hafta başlatmayacaksınız da ne zaman başlatacaksınız? Sezona gelirken TD sayısı çok büyük soru işareti olsa da koşu başına aldığı yard bakımından geçen sezon da çok başarılı bir isimdi Sanders. Bu hafta kendi seviyesindeki isimler arasında en iyi isim gibi.

Kaçacak (Sit): Rashaad Penny, Seattle Seahawks

49ers savunmasına karşı her ne kadar ilk hafta iyi görünmüş olsalar da takım olarak bir Seahawks RB’sini başlatmanızı önermiyorum. Şu an kendisi için projekte edilen puanlar NFL.com’da da Yahoo’da da bana kalırsa yüksek ki Ken Walker’ın büyük ihtimalle döneceği ilk haftada onu da görmek isteyecektir koç ekibi. Bu hafta başka opsiyonlara yönelmenizi öneririm.

Kaçacak (Sit): Travis Etienne, Jacksonville Jaguars

James Robinson’ın geçen sezonki performansına yakın dönüşünden sonra bendeki Etienne hype’ı büyük ölçüde söndü sayılır. Diyeceksiniz ilk hafta Rex Burhead bile pas oyunu sayesinde bu Colts savunmasına karşı çok güzel puanlar getirdi niye Etienne de getirmesin? Cevabı bana kalırsa Etienne’in kolejden gelirken iyi bir pas yakalayan RB olması yerine, force-feed yöntemiyle o şekilde gösterildiğini düşünüyorum. Bu hücumdaki diğer opsiyonları da ilk haftadan görünce, tüm yaz boyunca beklediğimiz durum, en azından ikinci bir emre kadar olmayacak gibi.

WIDE RECIEVER

Uçacak: Amon-Ra St. Brown, Detroit Lions

İlk hafta itibariyle tüm ligde en çok target alan altıncı WR olmayı başardı Amon-Ra. Yazdan beridir kendisiyle ilgili belki de tek şüphemiz olan volüm kategorisine bana kalırsa bir tik attı bile. Pas oyunundaki alfa isim şu an açık arayla kendisi gibi görünüyor. Yetenek konusunda bir şüphem olmayan bir isimdi zaten kendisi. Commanders savunması da bir WR’ın puan getirebilmesi için iyi bir eşleşme. Bir-iki hafta sonra bu yazılara adını yazmamız bile gerekmeyen bir WR1 olmuş olabilir Amon-Ra…

Uçacak: Brandin Cooks, Houston Texans

İlk hafta itibariyle kısa pas savunmasında eveleyen bir Broncos izledik bana kalırsa fakat yine de bu maçın favorisi halen onlar. Bu da bize Texans’ın geriden oynayacağı ve pas atacağı pek çok snap anlamına geliyor olabilir. Gizliden gizliye iyi bir hafta geçirdi Cooks ve bu hafta 12 targettan fazlasını alacağını düşünüyorum. Vasat altı hücumlar için TD tahmini elbette zor ama bu üretimine bir TD da sıkıştırırsa ilk-10 WR arasında bitirdiği bir hafta görebiliriz kendisinden.

Kaçacak (Sit): Amari Cooper, Cleveland Browns

Tüm off-season bir numaralı Cooper düşmanı gibi göründüğümü biliyorum fakat halen bu takımın en yetenekli WR’ı kendisi. Yine de Browns hücumu bildiğimiz gibi bu sezon da, koşma şansları varsa o play kesinlikle koşuyorlar. Kısır ve görece yakın geçmesini beklediğim bir maçta her iki taraf için de bolca koşu oyunu izleyeceğimizi ve Cooper’ın fantezi için değerli olmasını sağlamasını beklediğimiz 9-10 target’ı göremeyeceğini düşünüyorum. İlk hafta bu rolü Peoples-Jones’a kaptırmış gibiydi. Evet fantezi için yapabileceğiniz en büyük hata bir önceki haftanın statlarını kovalamak olacaktır fakat Cooper’dan o iyi WR performansını görene kadar başlatmayı düşünmeyeceğim. Bana kalırsa bütün oklar Cooper için aşağı gösteriyor.

Kaçacak (Sit): Jerry Jeudy, Denver Broncos

O ilk haftanın üstüne uçuk bir tahmin gibi gelebilir ama 20.2 fantezi puanın 12.7’sinin tek bir play’de geldiğini unutmamak gerekiyor. Target olarak Sutton ile aynı miktarda hedeflendi Jeudy ve sanırım hepimiz hem fikiriz ki Broncos planındaki eksik de buydu. Bana kalırsa fazla korkak ve tutuk oynadılar. Her ne kadar yetenek olarak beğenilen bir isim olsa da bu maçı tüm kariyerindeki en iyi 3. Fantezi performansıydı Jeudy için. Tüm hafta boyunca en çekindiğim tahmini yine kendisi. Bir iki iyi performansından ve Broncos hücumunun büyüme sancıları durunca kendisinden must-start olarak bahsedebiliriz fakat bu hafta özelinde kendisi için en tepedeki bilinen isimlerden hiçbirini kesmemelisiniz bana kalırsa. Bu konuya değinmişken birşeye daha açıklık getirmek istiyorum, ilk hafta geçti ve bazı roller kendini belli etti bile. Örneğin bu haftadan sonra bir daha Pittman’ın veya Michael Thomas’ın adını bir daha göremeyebiliriz bu tarz listelerde. Kendini kanıtlayan isimler de var Allen Robinson gibi çöken isimler de. Tabi ki de her oyuncuyu kendi tier’ı özelinde değerlendiriyorum bu yazıları yazarken. Jeudy eğer bir flex opsiyonunuzsa elbette başlatabilirsiniz, burada bahsettiğim kendi takımlarınıza göre üretiminden az-çok emin olduğunuz hiçbir ismi kesmemeniz gerektiği bana kalırsa.

TIGHT END

Uçacak: Robert Tonyan, Green Bay Packers

Sanırım Packers hücumunda kendini en kanıtlamış recieving opsiyonu. RB’ler hariç tabi ki de. Bears maçı Packers’ın pas oyunu bir gün çalışacaksa o gün olmak için büyük adaylardan biri ve birkaç kez end-zone’a girmelerini bekliyorum. Aşil sakatlığından önceki sezondaki gibi TD sayılarına ulaşabilir Tonyan bu sezon da. Bu hafta özelinde güzel bir opsiyon olduğunu düşünüyorum. Geçen haftaki mütiş Everett seçimimizden sonra, bu seviye TE’ler için anlayabileceğimiz şekilde, TD yapması en önemli unsur.

Kaçacak (Sit): Dalton Schultz, Dallas Cowboys

Schultz için Dak yoksa parti de yok. Tek değeri tüm off-season boyunca çok pas atacak olan bir takımın ikinci opsiyonu olmasıydı. Fakat Cooper Rush ile beraber bu iki durum da soru işareti. Çok pas atacaklar mı? Sanmıyorum. TD imkanları nasıl? Kısıtlı… Dak dönene kadar düzgün işlere imza atması zor bir isim Schultz.

QUARTERBACK

Uçacak: Matt Ryan, Indianapolis Colts

Sezon açılışında Colts daha çok pas atmak isteyen bir ekip olacağını gösterdi bana kalırsa. Pek başarılı olamadılar orası ayrı, sonunda Taylor’a yine hayvani bir yük bindirdiler fakat Jaguars savunması daha geçen hafta Wentz’e dört TD fırsatı vermiş bir ekip. Stream QB’ler içerisinde en güvenli isimlerden biri Ryan ikinci hafta özelinde. Checkdown’lar ile “dummy yard” kasma ihtimali de bir hayli fazla olan bir isim. Geçen haftanın Start QB’si olan Jameis Winston halen yerdeyse bana kalırsa ona yönelmelisiniz ama eğer yoksa ilk opsiyon Matt Ryan olmalı.

Kaçacak (Sit): Mac Jones, New England Patriots

Patriots hücumunda ne olduğunu ne olacağını ön görmek cidden çok zor. Sanki işi hücum koordinatörlüğü olmayan birileri yönetiyor gibi takımı değil mi..? Geçen yıl checkdown kralı olarak 3,500+ yarda ulaşan bir isim olsa da Jones, Steelers savunması böyle ufak oyunlara gelecek bir grup değil ve Patriots için zor bir maç var önlerinde. Jones zaten çoğu ligde yerde olan bir isim fakat sizin line-up’ınızdaysa başka bir opsiyonla ilerlemenin tam zamanı…