Tüm NFLTR ailesine selamlar… Çalkantılı ikinci hafta tahminlerinin ardından üçüncü hafta ile karşınızdayız. Artık kimin ne oluğu yavaş yavaş belli olurken bazı isimlerin bu listelerden yavaş yavaş çıktığını hep beraber göreceğiz. Aslında yaşadığım en büyük zorluk, yerden hiçbir başlatılabilecek RB’nin henüz çıkmamış olması ve WR odalarında beklemediğim anomalileri görmem. İlk virajları geçerken artık WR1 veya RB1 sıfatına kavuşmuş oyuncuları da listemizden atıyoruz. Vakit geçtikçe işimiz zorlaşacak ve daha derin “flyer” tarzda oyunculara doğru yelken açacağız. Üçüncü haftayı bir atlatalım hele kervanı yolda düzeriz. :) Hazırsanız başlayalım…

RUNNING BACK

Uçacak: Rhamondre Stevenson, New England Patriots

Ty Montgomery’nin gereksiz imzası ve sonra sakatlanması ile beraber tekrar ana pas oyunu RB’si Stevenson oldu takımın. İkinci hafta Steelers karşısında 23 pas rotası koştu ve bu rakam açık ara takımının en yüksek sayısı. Baltimore zorlu bir rakip olsa da en azından Damien Harris sağlıklı iken Rhamondre’yi kullanabileceğiniz bir hafta bana kalırsa. Sağlam koşu savunmalarına karşı Harris geçen yıl da performansı çok düşen bir isimdi. Koşu oyununda bile yükün aslan payı Rhamondre’ye kalabilir.

Uçacak: Josh Jacobs, Las Vegas Raiders

Titans karşısında erkenden skoru almasını beklediğim ve bolca koşacağını düşündüğüm bir maç bekliyor Raiders’ı. İki hafta sonunda takımın yerdeki bir numaralı opsiyonu olduğunu tekrar kanıtladı Jacobs. Belki ilk iki hafta getirdiği puanlar sizi tatmin etmedi ama maçların gidişatı ve TD bulamaması bunun en büyük etkenleriydi. Aynı workload ile bile bu maç endzone girip haftayı ilk-10 arasında kapatması kesinlikle sürpriz olmaz.

Kaçacak (Sit): Jeff Wilson, San Francisco 49ers

Broncos savunması koşması kolay bir ekip değil bana kalırsa ve bu durum yetenekten ziyade volüm ile yürümesi beklenen bir oyuncu için kötüye işaret. 49ers da tekrar Deebo ile koşmaya başladı bile ikinci haftadan. Yani Mitchell’ın sakatlığı ile beklediğimiz o abartılı koşu sayılarını göremeyeceğiz Wilson’dan. Evet büyük ihtimalle ihtiyacınız olduğu için geçen hafta yerden aldınız ve başlatmanız gerekiyor ama başka bir starting opsiyonunuz varsa ona yönelmenizi tavsiye ederim.

Kaçacak (Sit): Chase Edmonds, Miami Dolphins

Koşu oyununu Mostert’a kaptırmış gibi görünen Edmonds, koştuğu rota bakımından da 24 rota ile Mostert ile aynı rakama sahip. Yani bu Dolphins hücumunun pas yakalayan RB’si olduğu söylemek güç. Zaten Edmonds için beklediğimiz paslar ona gelene kadar çok iyi 2 adet WR var bu ekipte. Bills karşısında da oturtmanızda fayda var gibi kendisini.

WIDE RECIEVER

Uçacak: Adam Thielen, Minnesota Vikings

Lions takım olarak bir fantezi rüyası gibi, çok kolay sayı yiyip kolay skor yapabiliyorlar. Vikings maçı özelinde de bol git-gelli bir maç bekliyorum. Bu tarz bol TD’lu olabilecek maçlarda her zaman öne çıkan isimlerden biri Adam Thielen. Şu iki hafta özelinde hayal kırıklığı diyebiliriz, özellikle ECR’ın gösterdiği gibi yukarılardan draft ettiyseniz. Ancak ilk iki maçın da blowout olduğunu unutmamak gerekiyor. Thielen özelinde Vikings geriden oynayacak çok pas atar demek yerine böyle maçları kovalamak daha mantıklı. WR3-FLEX olarak kullanılabileceği bir hafta bana kalırsa.

Uçacak: Brandon Aiyuk, San Francisco 49ers

Deebo koşuya daha çok kanalize olmuşken 2022 sezonunun ikinci kısmında olduğu gibi Aiyuk’un ana pas opsiyonu olacağını düşünüyorum. İkinci hafta takım Lance’in sakatlığına hazırlıksız yakalansa da sekiz target görmeyi başardı ve Jimmy G ile yine aynı tas aynı hamam durumu var bana kalırsa. Tabi ki de en tepe opsiyonlar biri bu matchup için kesilmez fakat iş göreceği bir hafta bizleri bekliyor gibi.

Kaçacak (Sit): Terry McLaurin, Washington Commanders

Ligin belki de en iyi cornerback ikilisine sahip Eagles’a karşı artık neredeyse sadece derin oyuna sıkışmış bir WR’ı başlatmak istemiyorum açıkçası. Curtis Samuel’in Çin malı Deebo tarzı kullanımı ve Jahan Dotson’ın performansı ile McLaurin şimdiden draft edildiği yere göre bust olma yolunda ilerliyor. Matchup bu kadar zorken başka bir opsiyon aramalısınız.

Kaçacak (Sit): Allen Lazard, Green Bay Packers

Takımın ilk opsiyonu veya breakout gibi şeyler halen bekliyorsanız Lazard özelinde, bana göre hayal kuruyorsunuz. Lige girdiğinden beri bu tarz bir yeteneği hiç göstermedi Lazard. Ben şahsen ilk 50 WR listeme bile zar zor almıştım kendisini. Bu hafta içi antrenmanlarda da sınırlı olarak katılım gösterdi. Aksini görene kadar Lazard için bir starting slot ayırmanıza gerek yok.

TIGHT END

Uçacak: Cole Kmet, Chicago Bears

Tüm yaz her hafta işe yarayacağını düşündüğüm Kmet ilk iki haftada hiçbir varlık gösteremedi. Fakat bu pas oyununda halen onun ve Darnell Mooney’nin borusu ötecek. Texans, Bears özelinde daha dişine denk bir rakip. Kafamda bu Kmet için ikinci bir emre kadar son şanş. Eğer bu matchup’ı iyi geçirirse denk rakiplere karşı bir opsiyon olarak tekrar düşünebiliriz kendisini. Ama halen geçen sezonki TD problemi sürecek gibi maalesef…

Kaçacak (Sit): Dawson Knox, Buffalo Bills

Buffalo Bills bu kadar yüksek skorlu maçlar oynarken Dawson Knox’ın hiç kullanılmaması, hele kontratını aldıktan sonra bana biraz anomali gibi geliyor. İhtiyaç kaldı mı derseniz gerçi gerek de kalmadı. Bills iki maçını da domine etti sonuç olarak. Tekrar etkili bir performansını görene kadar Diggs ve Davis’in olduğu hücumda Knox’ı başlatmamak da fayda var. Tüm etkinliği geçen sezon TD’lar sayesinde gelmişti. Hiç değilse ilk TD’nunu yakalasın tekrar konuşuruz… :)

QUARTERBACK

Uçacak: Marcus Mariota, Atlanta Falcons

İyi veya kötü bağımsız Mariota bu Falcons hücumuna bir dinamizm kattı bile. Zorlu iki savunma olan Saints ve Rams’e karşı da flash olmasa da kullanılabilecek performanslar da gösterdi. Bu kez rakip daha cezbedici olan Seahawks… Oyunuyla ilgili olarak henüz Kyle Pitts ile birbirlerinden çok ayrı takılıyorlar ve takımın koçu da tuhaf tuhaf açıklamalarıyla buna su serpti bana kalırsa. Zaten Drake London dışında silahı yok gibi görünen Mariota için Pitts ile bir uyum yakalayacaksa en uygun maç bu maç. Haftalık başlatacak QB aradığınız, özellikle 14-16 takımlı liglerde bu hafta iyi bir opsiyon. Los Angeles Rams’e karşı gösteremese de koşu oyunu ona bu tarz rakiplere karşı güvenli bir taban da belirliyor.

Kaçacak (Sit): Davis Mills, Houston Texans

Bears savunması çok az blitz yapmasına rağmen rakip QB’ye baskı koyma konusunda başarılı bir performans gösteriyor bu sezon. Normalde kolay bir matchup ve bu QB’yi başlatabilirim gibi düşünebilirsiniz. Mills bana kalırsa vasat civarı da bir oyuncu, fakat baskı gördüğü maçlarda iki yıldır iyi iş çıkaramıyor ne yazık ki. Aynı tarz fakat kötü savunmalı bir ekibe karşı başlatmayı düşünebilirsiniz fakat bu hafta oltaya gelmeyelim…