Merhaba değerli okurlar, beklentilerimizi büyük ölçüde karşılayan güzel bir Super Wild Card hafta sonunun ardından zaman hızla aktı ve konferans yarı finalleri çoktan geldi çattı. Geçtiğimiz haftaki tahminlerimizi Los Angeles Chargers – Jacksonville Jaguars maçı haricinde her ne kadar maçlar beklentilerimize uygun gitmese de tutturduk. QB problemleri olan Baltimore Ravens Cincinnati Bengals karşısında ve Miami Dolphins de Buffalo Bills karşısında beklentilerimizin çok üzerinde direnç gösterdiler ve açıkçası hafta sonunun keyifli geçmesine büyük katkıda bulundular. Öte yandan Minnesota Vikings’in biraz da şansının yardımıyla 13 galibiyete ulaştığını düşünüyordum ve her an böyle bir mağlubiyet yaşayabileceğini tahmin ettiğim için New York Giants kazanırsa hiç şaşırmayacağımı belirtmiştim. Ancak beni en fazla şaşırtan maç Dallas Cowboys – Tampa Bay Buccaneers maçı oldu. Ben açıkçası Cowboys iyi koşarsa maçı rahat kazanacağını düşünüyordum ancak tam tersine maçı Dak Prescott’un müthiş performansı ve pas hücumuyla kazandılar. Öte yandan Tampa Bay ise koçluk faciaları eşliğinde bir sezonu büyük bir hüsran ile kapatmış oldu.

Şimdi önümüzdeki Divisional tur maçlarına kısaca bir göz atalım.

Jacksonville Jaguars – Kansas City Chiefs

Maç günü ve saati: 22 Ocak Pazar – 00:30 (TSİ)

Trevor Lawrence ve arkadaşları 13 Kasım’da Kansas City’ye 27-17 yenildikleri maçın ardından 7-1’lik müthiş bir seriye imza attılar ve sezon öncesi hiç beklemedikleri bir noktadalar. Ancak bence artık yolculukları buraya kadar diye düşünüyorum. Hücum anlamında Trevor Lawrence’ın Christian Kirk, Zay Jones ve Evan Engram ile gelişen pas organizasyonlarını izlemek gerçekten çok keyifli olacak. Ancak Arrowhead stadı bu ligin şu anda en zor deplasmanı ve henüz ordan çıkabilecek tecrübeleri yok. Karşı tarafta ise her şey Patrick Mahomes’un ellerinde ve tüm hücum gayet akıcı bir şekilde işlemeye devam ediyor. Tahminim Trevor Lawrence’ın tüm kariyerinde Cumartesi günleri hiç maç kaybetmeme istatistiğinin sona ereceği ve  Kansas City’nin zorlanmadan konferans finaline yükseleceği.

New York Giants – Philadelphia Eagles

Maç günü ve saati: 22 Ocak Pazar – 04:15 (TSİ)

Son yıllarda NFC East grubu lig genelinde oldukça zayıf kalmışken bu sezon konferans yarı finallerine üç takım birden gönderdiler. Sezon öncesinde buralarda olmasını hiç beklemediğimiz New York Giants çok iyi bir koça sahip olmanın avantajı sayesinde bu noktalara geldi ve bu hafta Philadelphia karşısında bir sürpriz yapmaya çalışacaklar. QB Daniel Jones, RB Saquon Barkley’in yanı sıra son haftaların sürprizi WR Isaiah Hodgins’in performanslarını merakla bekliyorum. Ancak karşılarında ligin en kaliteli kadrolarından bir var. Açıkçası Eagles’ın kadrosunda hemen hiçbir mevkide bir eksiklik yok ve maçın mutlak favorisi olarak oynayacaklar. Onlar açısından tek sorun. QB’leri Jalen Hurts’ün sakatlığının etkisinden tam olarak kurtulup kurtulamadığı olacak. Hurts’ün sağlıklı olarak çıkacağı bir maçta mutlak favori Eagles. Ancak New York Giants’a pek çok kişi gibi ben de oldukça sempatik bakıyorum ve yine iyi bir mücadele göstermelerini bekliyorum.

Cincinnati Bengals – Buffalo Bills

Maç günü ve saati: 22 Ocak Pazar – 23:00 (TSİ)

Bu turun en güzel maçları Pazar günü oynanacak ve ilki Bengals ile Bills arasında. İki takım arasında 17. haftada yarım kalan maç Bengals’in dezavantajına oldu ve kazansalardı konferansı büyük ihtimalle ikinci sırada bitireceklerdi ve bu maç Cincinnati’de oynanacaktı. Ancak şimdi maç Buffalo’da ve iki takımın şansını eşit görüyorum. Bengals’in O-Line hattındaki kritik sakatlıklar olmasa açıkçası onları daha önde görecektim ancak şimdi maç tam ortada. Buffalo’nun geçen haftaki Dolphins maçındaki performansı kafalarda ciddi soru işaretleri bıraktı. Amerikalı finansçıların yatırım piyasasında kullandıkları önemli bir klişe vardır, “Trend is your friend” derler. Bu nedenle bende galibiyet tahminimi uzun bir galibiyet serisinden gelen Cincinnati yönünde kullanıyorum.

Dallas Cowboys – San Francisco 49ers

Maç günü ve saati: 23 Ocak Pazartesi – 02:30 (TSİ)

İşte bir NFC play off klasiği. Pek çok kişi gibi ben de en çok bu maçı merak ediyorum. Şu an ligin en güçlü takımı hiç şüphesiz ki 49ers. Bu nedenle Cowboys’un işi hiç kolay olmayacak. Ancak Dallas Cowboys’un geçen haftaki hücum performansı çok iyiydi ve bu da güzl bir maç izleyeceğimiz konusunda ümitlerimizi artırıyor. Maçın kilit faktörü 49ers DL hattının Dak Prescott’a geçen haftaki fırsatları ne oranda tanıyacağı olacak diye düşünüyorum. Açıkçası 49ers istim üstünde ve maçı bir şekilde kazanacaktır diye düşünüyorum.

Önümüzdeki hafta deha geniş ve detaylı analizlerle yeniden görüşmek dileğiyle…