Geçtiğimiz sezon Denver Broncos defansının önemli parçalarından birisi olmayı başaran defansif end Malik Jackson, bildiğiniz üzere takımının Super Bowl’u kazanmasında oldukça etkili olmuş ve bunun üzerine de serbest oyuncu piyasasını sallayarak Jacksonville Jaguars ile tam 90 milyon dolarlık bir sözleşme imzalamıştı.

Bu off-season’da J.J. Watt ve Rob Gronkowski gibi yıldız oyuncuların kardeşlerinin NFL’e adım atmasının ardından artık duymaya alıştığımız türden bir haber daha verelim: Malik Jackson’ın tek yumurta ikizi Marquise Jackson da “Kardeşimin izinden gitmeliyim.” furyasına katılarak ligdeki bir takıma kapağı atma düşüncesi içerisine girmiş durumda ve Marquise’in bu rüyasını gerçekleştirmesine yardımcı olacak bir NFL takımı bulunuyor.

Marquise Jackson, ikiz kardeşi Malik gibi bir lise yıldızı olmayı başaramamıştı. Akademik açıdan da başı biraz dertte olan bu “diğer Jackson” kolej futbolunda Texas Southern, Portland State gibi takımlar arasında gidip gelmişti. 2013 yılında Minnesota Vikings hazırlık kampında kısa bir çıkış yakalamış olsa da burada tutunamamış ve en son Arena Football Ligi takımlarından Portland Thunders’da soluğu almıştı.

Şimdilerde ise kendisi Chicago Bears’ın hazırlık kampında. Bears head koçu John Fox, yerel bir gazeteye yaptığı açıklamalarında, daha önce Malik’e de koçluk yaptığı Broncos’da iken Marquise ile, kardeşini ziyarete geldiğinde tanıştığını ve kendisi üzerinde olumlu bir etki bıraktığını söyledi.

Tecrübeli head koç, konuyla ilgili verdiği demecinde “Denver’da karşılaştığımız zaman bir takım elbise giymiş ve yemek odamızda oturuyordu. Herkes şaşkınlıkla etrafına bakıp Malik’in takım elbiseyle ne yaptığını sorguluyordu. Daha önce tanışmış olmamızın, kampa kabul edilmesindeki etkisi büyük. Malik gibi oynadığını görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Zaten Marquise bu yüzden burada.” ifadelerini kullandı.

Marquise Jackson’ın Bears kadrosuna girmesi ve Malik kadar başarılı olabilmesi tabii ki uzun bir süreç ve çaba gerektiriyor. Ama belli ki onun için ikiz kardeşi gibi olmak bir oldukça arzuladığı bir şey.