Doug Martin-Charles Sims ikilisinin arkasına sağlam bir yedek arayan Tampa Bay Buccaneers, Salı günü ligdeki altıncı yılını oynayacak olan tecrübeli running back Jacquizz Rodgers ile anlaşmaya vardığını duyurdu. Hafta başında sakatlık yaşayan defansif end Jacquies Smith’in kadrodaki yerini de böylece Rodgers doldurmuş oldu. Rodgers, kariyerinin ilk dört senesini Bucs’ın division rakibi Atlanta Falcons’ta geçirmişti.

3 Eylül’de kadrosunu ligin maksimum oyuncu limiti olan 53 oyuncu için daraltmaları gerektiğinde Buccaneers, sakat running back Mike James’i serbest bırakmıştı. Bu hamlenin ardından takımın koşu oyunları Doug Martin ve Charles Sims’e kaldı ancak bu ikilinin arkasında güvenilir bir yardımcısı yoktu. Bunun üzerine çaylak running back Peyton Barber, Atlanta ile yapacakları açılış maçından hemen önce antrenman kadrosundan resmi kadroya yükseltilmişti.

Rodgers, Bucs ile anlaşarak hücum takımına hücum takımına farklı bir anlamda katkı sağlayabilir. Takdire şayan hızıyla pas oyunlarına yeni bir boyut kazandırabilecek running back, ayrıca kick return’lerde de rol oynama potansiyeline sahip.

Kolej yıllarında Oregon State Üniversitesi Amerikan futbolu takımı Ducks’ta oynayan ve Falcons’un 2011 draft’ı beşinci tur seçimi olan Rodgers; Falcons forması giydiği 2012 sezonunda 53, 2013 sezonunda da 52 reception yapmıştı. Tecrübeli running back’in kariyerinde ise toplam 156 reception’ı bulunuyor.

Rodgers, ligdeki kariyeri boyunca beşi ilk 11’de olmak üzere, toplam 68 maçta sahaya çıktı. 2015 senesinde Chicago Bears ile bir yıllığına sözleşme imzalayan running back, Kansas City Chiefs maçında kolunu kırıp 2015 sezonunu kapatmadan önce ise beş maçta sahaya çıkabilmişti. Geçtiğimiz Mart ayında Rodgers ile sözleşme tazeleyen Chicago Bears, 53 oyuncu limitinden dolayı running back’i serbest bırakmıştı.

Pas oyunlarında yaptığı 156 reception ile 1,114 yard ve beş touchdown istatistiklerini yakalayan Jacquizz Rodgers’ın, koşu oyunlarındaki performansı ise iç güveysinden hallice. Kariyeri boyunca hiçbir zaman three-down back olmayı başaramayan Rodgers, beş sezonda yaptığı 319 taşımada 1,157 yard kazanabilmiş ve beş touchdown koşabilmişti. Returner olarak sahada yer aldığı 50 kick’te ise kick başına 23.8 yard ortalama tutturmuştu.