Sıklıkla emekliye ayrıldığını açıklayıp, geri dönüş yapan efsane quarterback Brett Favre’ın yeniden emeklilikten döneceği Amerikan basınında tekrardan gündeme gelmeye başladı. Dallas Cowboys’un oyuncu perforsoneli eski asbaşkanı Gil Brandt, yaptığı açıklamada Favre’ın geri döneceğine inandığını söyledi.

Brandt, NFL.com’a yaptığı açıklamada geçtiğimiz sezon NFL’deki 20.sezonunu geride bırakan Favre’ın tekrardan geri dönüş hazırlığında olduğunu söyledi, “Favre’ın bir takımla geri dönüş için konuştuğunu düşünüyorum” dedi.

NFL.com’un haftalık chat’inde konuşan Brandt, “Ancak Favre starter quarterback olarak kullanacak bir takım olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu. Favre’ın iki sezondur formasını giydiği Vikings, bu sene draft’ın ilk turunda QB Christian Ponder’ı seçmişti.

Lokavt kalktığı an serbest oyuncuları hızlıca yeni takımlarla anlaşmasını bekleniyor. Favre ile ilgileneceği konuşulan takımların başında Arizona Cardinals, Tennessee Titans, Miami Dolphins ve Carolina Panthers geliyor.

Vikings’in çaylak Ponder’ı direk olarak ilk 11’de başlatmak istememesi de Favre’ın geri dönüşüne yönelik iddiaları güçlendiriyor.

Gil Brandt, “Favre’ın bir takıma gidip yedek olmayı kabul etmesi zor olacaktır. Vikings, Ponder’ı tecrübe kazanması için direk sahay sürmeli ve Favre’ı Ponder’a göz kulak olması için takıma katmayacaklar.” derken diğer takımlara ilişkin bir açıklama yapmadı.

Ciddi bir biçimde quarterback’e ihtiyacı olan Arizona Cardinals’ın Favre’a yönelebileceği konuşuluyor. Hatırlanacağı üzere Cardinals’ın yıldız WR’ı Larry Fitzgerald, takımda elit bir QB olmamasından dolayı mutsuz olduğunu sıklıkla dile getiriyordu.

Bakalım her off-season’da geleneksel olan ve hep Favre’ın geri dönmesiyle son bulan dedikodular bu sene nasıl şekillenecek.

Yazan: Haber Servisi