2013 NFL sezonuna şampiyonluk parolası ile girmeye hazırlanan, San Francisco 49ers’a Michael Crabtree’den şok bir haber geldi. Yıldız oyuncunun sağ ayak aşil tendonunun koptuğu ve büyük ihtimalle sezonu kapattığı açıklandı.

Geçtiğimiz sezon Super Bowl’da Baltimore Ravens’a boğun eğen 49ers, Ravens’dan Anquan Boldin’i transfer etmişti. Boldin’in yıldız wide receiver Michael Crabtree ile oldukça tehlikeli bir ikili olması bekleniyordu.

İdmanda 7’ye 7’ye yapılan çalışmalarda sakatlanan Crabtree, bir gün sonra hemen ameliyat masasına yatırıldı. 49ers head koçu Jim Harbough yaptığı açıklamada “Ameliyat başarılıydı, umuyoruz ki Michael sezonu kapatmaz. Tendonu tamamen kopmuştu ama tamamen onarıldı.” D
dedi.

Harbough yıldız oyuncunun dönüş tarihi için kesin bir tarih vermezken, Crabtree’nin rotasını koşmaya hazırlanırken sanki birinin onu aşil tendonundan tekmelediğini gibi bir acı duyduğunu söyledi.

25 yaşındaki Crabtree 2009 NFL Draftı’nın ilk tur 10.sırasından seçilmiş ve geçtiğimiz sezon 85 pas yakalayıp 1,105 yard ve 9 touchdown ile kariyerinin en iyi yılını geçirmişti.

Şimdi tüm 49ers taraftarları Crabtree’nin sezonu kapatmamasını umuyor. Geçtiğimiz yıl running back Kendall Hunter da aynı sakatlığı geçirmiş ancak ameliyat kararını geç alması yüzünden sezonu kapatmıştı. Crabtree’nin erken ameliyat olması San Francisco’ya umut veren yegane etken konumunda.

Yazan: Kaan Özaydın