Pazar günü Tampa Bay Buccaneers ile karşılaşan Philadelphia Eagles, yedek quarterback’i Nick Foles’un muhteşem performansı ile galibiyete ulaştı. Foles, iki sezonluk NFL kariyerinin en iyi maçını çıkarark maçı üç touchdown pası ve bir touchdown koşusu ile tamamladı.

Nick Foles neredeyse hatasız bir performans sergileyerek Tampa Bay Buccaneers’a galibiyet ile tanışma fırsatı vermedi. Eagles head koçu Chip Kelly maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Foles topları farklı oyunculara dağıtarak çok iyi bir iş çıkardı” dedi.

İlk çeyrekte dört yardlık TD koşusuyla takımına ilk touchdown’ı getiren Foles maçı DeSean Jackson’a iki TD pası ve Riley Cooper’a 44 yardlık uzun bir TD pası atarak tamamladı.

Eagles’a sezonun altıncı maçında üçüncü galibiyeti getiren Foles, “Sahada kendimi gerçekten rahat hissettim. Bu his takım arkadaşlarınızla, koçlarınızla iyi ilişkiler kurmanızı sağlıyor. Bu sayede oyuna girdiğimde yapılması gerekeni biliyorum. Maçta herkes çok iyi oynadı ve takım olarak kazandığımız başka bir galibiyetti” açıklamasını yaptı.

Yıldız quarterback Michael Vick sakatlığından dolayı forma giymediği ancak her ihtimalle karşı ekipmanlarıyla saha kenarında olduğu karşılaşma sonrasında Philadelphia’da tekrardan as oyun kurucunun kim olacağı tartışmaları yükselmeye başladı.

Nick Foles iki maçta 677 yard ve yedi touchdown’a atmasına rağmen Vick halen takımın birinci oyun kurucusu olduğuna inandığını söyledi. Vick, Foles hakkında, “Çok iyi bir oyuncu. Sahaya çıktığında yapması gerekeni yapıyor. İlk 11 konusu hakkında endişelenmiyorum, endişelendiğim konu bir önce sağlıma kavuşmak.” diye konuştu.

Yazan: Kaan Özaydın