Philadelphia Eagles running back’i LeSean McCoy, kendisinin NFL’de pozisyonunun en iyisi olduğunu dile getirmesi NFL’de gündemi sarsan açıklamaların başına oturmuş durumda. Bunu söylemek McCoy’un en doğal hakkı, çünkü a) geçtiğimiz sezon koşu yardı istatistiklerinde ilk sırada yer aldı, b) profesyonel bir sporcu ve kendine güveniyor c) herkes istediğini söylemekte serbest.
Ancak anlaşılan Minnesota Vikings’in yıldızı ve 2012 NFL sezonu MVP’si Adrian Peterson onunla aynı görüşte değil. Hatta daha da ötesinde McCoy’un söylediklerini komik buluyor.
Konuya dair görüşleri sorulan Peterson “Duyunca gülmeye başladım. Bana komik geliyor çünkü şayet röportajı izlediyseniz görmüşsünüzdür, söylediğine kendiside pek inanmıyor gibiydi. Soru kendisine sorulduğunda önce bir duraksadı ve cevap verirken pek bir inandırıcılığı yoktu. Tecrübesiz bir oyuncu böyle yapsa anlayabilirim ama bu seviyede bir oyuncuysanız cevap verirken hissetmeniz ve hissettirmeniz gerekiyor.” derken, öte yandan McCoy’un dikkat çektiği noktaları da yabana atmamak gerekiyor.
Kendi istikrarına atıfta bulunan McCoy, Peterson’ın sadece isminin büyüklüğü nedeniyle en iyi olduğu gibi bir izlenim verdiğini belirtirken şunları ekledi. “Son üç sezondur hep All-Pro oldum, ikisinde ilk 11’de yer aldım. Sahadan hiçbir zaman ayrılmadım. Blok yaptım, top yakaladım, hep oyunda kaldım. Bunları benim yerime yapabilecek kimse yoktu ve her şeyi kendim hallettim. Adrian Peterson’a sürekli övgüler yağdırılıyor ve aslında bende onun hayranlarından biriyim. Ancak şu anda en iyi benim, bunu hissediyorum.”
McCoy’un 2013 sezonundaki istatistiklerine bakılınca oyuncuya hak verebilirsiniz. Ligi koşu yardı klasmanında ilk sırada tamamladı (bu arada Peterson ancak dört sırada kendine yer bulabildi) ve Peterson’dan yaklaşık 450 yard daha fazla mesafe kat etti. Tamam, McCoy belki daha hücuma yönelik bir taktik içinde oynamış olabilir ve bu da ona daha fazla mesafe kat etme konusunda bir avantaj sağlamış olabilir ancak nihayetinde rakamlar konuşuyor. Tabi ki tüm bunları tartışırken Peterson’ın 2012 sezonundaki MVP seçildiği insanüstü performansını da hatırlamakta ve ona göre bir değerlendirme yapmakta da fayda var.

 Yazan: Serhat Diker