Geçen yıl Ray Lewis ve Baltimore Ravens lehine feragat ettiğim Peyton Manning ve Denver Broncos formasını bu sene Super Bowl öncesi giyeceğim için mutluyum. İstatistiksel bilgiler, kıyaslamalar, karşılaştırmalar, kahramanlık ve anti-kahramalık öykülerinin havada uçuştuğu bir ortamda copy-paste türü bir yazı ile tekrara düşmek istemiyorum.

Peyton Manning’in meziyetlerinin ballandıra ballandıra anlatıldığı dönemde, bu sansasyonel ismin meziyetleri ile de kafa ütülemek istemiyorum. Benim için Super Bowl ile ilgili en önemli merak konusu, ABD Başkanı’nın bile siyahi olduğu 2014 yılında, siyahi bir QB şampiyonluk yüzüğü takma başarısını kazanabilecek mi? Kadro ağırlığı olarak, aslında Seattle Seahawks zafere daha yakın olan taraf. Russell Wilson – Marshawn Lynch ikilisinin performansı ile Peyton Manning – Wes Welker ikilisinin performansı kuşkusuz maçın kaderini etkileyecektir. Ancak benim merakla beklediğim eşleşme 1-on-1 oynayacağı bildirilen sansasyonel CB Richard Sherman ile tüm zamanların en çok Super Bowl reception istatistiklerine sahip olan WR Wes Welker’in (18 reception/SB) savaşı olacak. Açıkçası, Seattle Seahawks safety’si Earl Thomas’ın yardımı olmaksızın, Sherman’ın Welker’ı oyundan düşürmesi mümkün gözükmüyor. Konferans finalinde Colin Kaepernick’in Crabtree’yi hedef alan pas oyununda Sherman çok iyi araya girip, topu tipledi ve interception’a sebep olarak maça damgasını vurdu. Ancak, o pas oyununda çok büyük bir seperasyon olduğu ve Kaepernick’in o pas oyununda topu elinden çıkarmakta acele ettiği ve atılan pasın kısa düştüğü unutulmamalı. Zira Peyton Manning’in yeteneği, tecrübesi ve fundamental’ına sahip bir ismin o kadar zayıf paslar atmasına ihtimal vermiyorum.

Geçen yıl Baltimore Ravens karşısında overtime’da attığı interception sebebiyle çokça eleştirilse de, NFL’de her pas oyununda option route’lar koşulduğunu ve WR’ların route’ları doğru koşmamalarının çoğunlukla interception’lara sebep olduğu unutulmamalıdır.
Montee Ball da şüphesiz performansı merak edilen isimlerin başında geliyor. Ancak, maça damgasını vuracak isim olduğunu düşünmüyorum. Sahada mücadele edecek isimler dışında, Pete Carroll’un oyun seçiminin bu maçın atmosferini kaldırıp kaldıramayacağı konusunda şüpheliyim. Geçen sene aldığı kararların neticesini hepimiz gördük. Unorthodox koçlar her zaman seyirciyi keyiflendirir ve heyecanlandırır. Ancak çoğunlukla, gülen tarafa Orthodox koçlar olur.
Kısacası, Omaha diyorum. :)
NFLTR Super Bowl buluşmasında görüşmek üzere.