Tüm sezon şuana kadar inişli çıkışlı bir performans çizen Seattle Seahawks’ın yıldız running back’i Marshawn Lynch adeta New York Giants’a karşı patladı ve taraftarlara özlenen Beast Mode’u sonunda izletti.
Seattle Seahawks’ın kendi evinde New York Giants’ı 38 – 17 yendiği karşılaşmda Lynch, dört touchdown koşusuyla maça damgasını vurdu. Lynch, dört touchdown’ının yanında 140 yard koşup, 23 yard da pas yakalarken, Giants savunmasını adeta tek başına yıktı.
Yıldız oyuncu dördüncü touchdown’ı ile birlikte, efsane running back Shaun Alexander’dan sonra bir maçta dört touchdown koşuşu yapan ilk Seattle running back’i oldu.
Sezona yavaş başlayan 28 yaşındaki oyuncu başta New York Giants olmak üzere herkese halen NFL’in en iyi running back’lerinden biri olduğunu gösterdi.
Toplamda 350 yard koşan Seattle, bu skorla altıncı galibiyetine ulaşırken, takım rekorunu da kırmış oldu. Seahawks’ın başarılı oyun kurucusu Russell Wilson ise maç boyunca touchdown pası atamayıp, iki de interception attıysa da 107 yard koşu bir de touchdown koşusuna imza atmayı başardı.

 

Yazan: Kaan Özaydın