Donovan McNabb’in 11 yıl formasını giydiği Philadelphia Eagles’a karşısına Washington Redskins formasıyla ilk defa çıktığı maçta Redskins, deplasmanda Eagles’ı 17 – 12 yenmeyi başardı.

McNabb, Lincoln Financial Field’a adımını atarken hoparlörlerden anons edildiğinde maçı izlemeye gelen taraftarların bir bölümü tarafından ayakta alkışlanırken diğer bölümü tarafından yuhalandı. Maç sonunda McNabb’in 19 pas denemesinin 8’inde başarılı olarak attığı 125 yard pas, bir touchdown pası ve bir interception çok etkileyici gözükmese de maç sonucunda istediğini alan taraf Redskins ve McNabb oldu.

Eagles taraftarının yeni gözdesi Michael Vick ile Donovan McNabb’in düellosu şeklinde geçmesi beklenen karşılaşma, Redskins’de McNabb’in ön plana çıkmaması ve Eagles’da Vick sakatlanarak maçı tamamlayamaması sebebiyle Kevin Kolb ile Redskins koşu hücumu düellosu şeklini aldı.

Donovan McNabb maçtan sonra “Hayatta herkes hata yapar, onlarda geçtiğimiz yıl bir hata yaptı.” diyerek Eagles yönetimini eleştirirken, Redskins head koçu Mike Shanahan, “McNabb’in tribünlerle etkişimi yüzünden bir şekilde koşu oyununu devreye sokmamız gerekiyordu.” diyerek, McNabb’in pasifliğinin açıklamasını yaptı.

Philadelphia Eagles cephesinde Kevin Kolb maçı 20” yard pas, bir touchdown pası ve bir interception ile tamamlarken, Redskins hücumunun dikkat çeken ismi ise Ryan Troian oldu. Washington Redskins’in yıldız running back’i Clinton Portis 55 yard koşarken, Portis’in sakatlığı sonrası oyuna dahil olan Troian maçı 70 yard koşarak ve bir touchdown koşusu yaparak tamamladı.

Chris Cooley’ye 31 yardlık muhteşem bir touchdown pası atarak takımının 14 – 0 öne geçmesini sağlayan McNabb’e maç sonrası farkın kapanması yüzünden eleştiriler gelirken, McNabb ikinci yarıdaki kötü oyunun tüm sorumluluğunu üzerine aldığını belirtti.

Hatırlanacağı üzere Washington Redskins’in 17 sayı öndeyken Houston Texans’a uzatmalara giden maçta 30 – 27 yenilmesi üzerine McNabb ve arkadaşları ağır tepkilere maruz kalmıştı.

Yazan: Haber Servisi