TAFL Kulüpler 1.Ligi’nde 2011 – 2012 sezonunun finalistleri 13 Mayıs Pazar günü Ankara’da oynanan iki maç ile belli oldu. Günün ilk maçı geçtiğimiz sezonunun finalistleri Boğaziçi Sultans ile Gazi Warriors arasındaydı.

Sezon boyu inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Gazi Warriors, geçtiğimiz yıl altı uzatma sonucunda finalde yendiği rakibini, geriden gelerek 26 – 21 yenerek adını tekrardan finale yazdırdı.

Bu skorla birlikte final maçına unvanını korumak için çıkacak olan Gazi Warriors, Kulüpler 1.Ligi’nde üst üste üçüncü finaline yükselmiş oldu.

Günün ikinci yarı final maçında ise Hacettepe Red Deers, ODTÜ Falcons karşısında sahadan 12 – 0  galip ayrılarak üç sezon sonra finale çıkma başarısı gösterdi.

Sezona hızlı başlayan ancak son üç maçını kaybeden Red Deers normal sezonda ODTÜ’ye 30 – 8 yenilmişti. 2011 – 2012 sezonunun flaş ekibi ODTÜ Falcons’ın sezonu ise bu galibiyet ile noktalanmış oldu.

Hacettepe Red Deers ve Gazi Warriors, TAFL Kulüpler 1.Ligi’nde daha önce iki defa finalde karşılaşmışlardı. 2006 – 2007 ve 2008 sezonlarındaki final maçlarının ikisinde de Hacettepe sahadan galip ayrılan taraf olmuştu.

27 Mayıs 2012 tarihinde oynanacak olan final maçının yeri halen açıklanmış değil.

Yazan: Kaan Özaydın