Green Bay Packers’ın All Pro linebacker’ı Matthews, attığı tweet’e kontrat imzalarken ki kendi resmini koyarak, eski takımı ile tekrar anlaştığını kamuoyu ile paylaştı. Packers yetkilileri de daha sonra bu anlaşmayı teyit etti.

Head koç Mike McCarthy de çok kısa zamanda takımın vazgeçilmezlerinden olan Clay’i överken, Packers’ın bundan sonraki başarılarında Clay Matthes’in hem saha içinde hem de saha dışında ki örnek davranışlarının önemini vurguladı ve kendisini tebrik etti.

NFL.com yorumcusu Albert Breer ise bu uzatma kontratının beş yıl ve 66 milyon dolar değerinde olduğunu duyururken diğer yorumcu Ian Rapoport ise anlaşmayı gören bir kaynağa göre, Clay’in 20,5 milyon dolar imza primi aldığını duyurdu. Böylece Clay Matthews NFL de en yüksek ücreti alan linebacker’ı olmuş oldu.

Aslında bu anlaşma hiç kimseye sürpriz olmadı zira hem QB Aaron Rodgers hem de Clay Matthews’ın böyle uzun süreli bir kontrat yenilemeleri bekleniyordu.

Ligin en yüksek ücret alan oyuncu olması beklenen Aaron Rodgers ve 2009 draft’ın da ilk turda seçilen Clay Matthews başlangıçtan beri zaten Packers’ın altın madenleri idi.

Zaman zaman iniş çıkışlar yaşayan Packers savunması içinde her zaman en güvenilir oyuncu olan Clay Matthews etkili bir koşu oyunu durdurucusu olmakla birlikte 2012 yılında ProFootballFocus tarafından en iyi ikinci 3-4 savunma taktiği dış “linebacker”oyuncusu seçildi ve en tehlikeli pas kesici olarak nitelendirildi.

Dört sezonda 55 kez ilk 11’de başlayan Clay Matthews, geçen sezon 10 sack yaparken 13,5 tanesi 2010 Super Bowl sezonunda olmak üzere toplam 42,5 sack  gerçekleştirdi.

Yazan: Haluk Onaran