2012 NFL sezonunda çıktığı 16 maçta yalnızca iki galibiyet alabilen ve bu kötü performans nedeniyle de 2013 NFL Draftı’nın 2.sırasına oturan Jacksonville Jaguars, ilk turda Texas A&M Üniversitesi’nden ofansif tackle Luke Joeckel’ı seçti. Luke Joeckel, geçtiğimiz sezon NCAA’in en değerli oyuncusu seçilen Texas A&M quarterback’i Johnny Manziel’ı (nam-ı diğer Johnny Football) korumuştu.

Jaguars kadrosunun en büyük zaafı quarterback pozisyonu olmasına rağmen takım, genel menajer Jim Caldwell’in de etkisiyle ilk turda bir quarterback yerine bir ofansif line oyuncusu seçti.

Ayrıca Jaguars, mevcut kadrosunda NFL’in en değerli ofansif line oyuncularından biri olan Eugene Monroe’yü de bulunduruyor. Ancak Jaguars, head koç Gus Bradley ve ekibinin önümüzdeki sezon Monroe’den etkili performanslar görememesi durumunda yeni bir kontrat imzalamadan yıldız oyuncuyu 2014 sezonunda serbest bırakacak.

Şu anki durumda Joeckel, NFL kariyerine sağ tackle olarak başlayacak ancak Jaguars’ın önümüzdeki sezonlarda Monroe’ye yol vermesi durumunda genç oyuncu, muhtemelen sol tackle olarak kariyerine devam edecek. NFL tarihinde bir takımın tackle’lara böylesine önem vermesi çok da görülmüş bir durum değil ki Joeckel-Monroe ikilisi Jaguars kadrosunun güçlü olduğu belki de tek pozisyonu oluşturuyor.

NFL 2013 draftında Kansas City Chiefs tarafından 1.sırada seçilen Central Michigan Üniversitesi çıkışlı ofansif tackle Eric Fisher’ın aksine Luke Joeckel, çok daha teknik ve atletik bir oyuncu olma özelliği taşıyor.

Yazan: And Kaan Yılmaz