Geçtiğimiz hafta New York’ta düzenlenen 2013 NFL draftında quarterback seçmeyen Cleveland Browns, bu hamlesiyle quarterback’i Brandon  Weeden’a duyduğu güveni tazelemiş oldu. Ancak Browns’un çiçeği burnunda head koçu Rob Chudzinski, Perşembe günü Radyo WKRK’ya verdiği demeçte, önümüzdeki sezon NFL’de 2. yılını geçirecek olan quarterback Brandon Weeden’ı starter olarak sahaya sürme konusunda temkinli olacağını söyledi.

Chudzinski, CBS Cleveland televizyonuna verdiği bir başka demecinde ise “Offseason döneminde şu ana kadar kat ettiğimiz mesafe memnuniyet verici.” derken “Weeden, offseason boyunca hep Browns’un as takımıyla antrenman yaptı ve bu antrenman döneminin ardından onun önümüzdeki sezon ki durumu hakkında bir karara varacağız. Takım olarak yakaladığımız hava mükemmel, bundan sonrasını dört gözle bekliyorum. Ancak önümüzdeki sezon hakkında konuşmak için şu an çok erken.” açıklamasını yaptı.
Offseason döneminde veteran quarterback Jason Campbell ile anlaşan Browns, quarterback depth chart’ına önemli bir ismi eklemişti ve bu transfer hamlesi de önümüzdeki sezon Weeden’ın bulacağı forma şansı üzerinde önemli bir etki yaratacağa benziyor.
Chudzinski, Campbell’ın takıma katılmasıyla ilgili verdiği röportajda da “Umarım quarterback’ler arasında sıkı bir ‘forma kapma yarışı’ geçer. Bu takımdaki her bir oyuncu, eğer sahaya çıkma şansı bulmak istiyorsa, benim takdirimi kazanmak zorunda.Bu nedenle bütün oyunculara yaptığımız gibi quarterback’lere de başarılı olabilmeleri için her imkanı sağlamış bulunmaktayız. Bundan sonrasına onların performansları karar verecek. Bu sürecin sonrasında takım olarak tek dileğimiz quarterback’ler arasındaki yarışı en iyi ve Browns’a en çok yarar sağlayacak oyuncun kazanması” açıklamasını yaptı.
Chudzinski, henüz resmi olarak açıklama yapmasa da Browns quarterback’leri arasında gerçekleşen bu forma savaşını Weeden kazanacağa benziyor. Nitekim geçtiğimiz sezon Chicago Bears ile starter olarak çıktığı son karşılaşmada San Fransisco 49ers savunmasının adeta maskaraya çevirdiği Campbell, çok sayıda isabetsiz pas ve interception atmıştı.
Head koç Chudzinski ve takımdaki quarterback’lerin en yakın dostu olarak bilinen ofansif koordinatör Norv Turner’In önderliğindeki Browns hücumunun potansiyel starter quarterback’i Weeden, önümüzdeki sezonun kendisi için bir patlama sezonu olabileceğinin farkında hatta Weeden, kendisinden beklenen bu patlamayı gerçekleştirebilirse Browns’un da geleceğe umutla bakmasını sağlayacak.

 Yazan: And Kaan Yılmaz