33’üne merdiveni dayayan Philadelphia Eagles quarterback’i Michael Vick, eski performansından bir hayli uzakta ancak veteran quarterback, genç ve dinamik quarterback’lerle dolu NFL’in halen en hızlı oyun kurucusu olduğunu düşünüyor.

Geçtiğimiz günlerde “Dan Patrick Show” adlı televizyon programına konuk olan Vick, Washington Redskins’in erken yaşta yıldızı parlayan quarterback’i Robert Griffin III ve geçtiğimiz sezon playoff’larda sergilediği performanslarla göz dolduran San Fransisco 49ers’ın genç quarterback’i Colin Kaepernick’i hız konusunda rahatlıkla alt edebileceğini iddia etti.

Vick, “Eğer ligdeki herhangi bir quarterback benden daha hızlı olduğunu düşünüyorsa, onunla mücadele etmeye her zaman hazırım. Colin Kaepernick ve RG3 çok genç ve hızlı oyuncular ancak NFL’de, bu iki genç yetenek de dahil olmak üzere, 40 yard koşusunda beni geçebilecek bir quarterback olduğunu düşünmüyorum.” açıklamasını yaptı.

2001 NFL Draftı’nda Atlanta Falcons tarafından 1.tur 1.sırada seçilen Vick bu iddialı açıklamalarını, off-season döneminde Eagles running back’i LeSean McCoy’u, antrenman sırasında yaptıkları 40 yard koşusunda geçmesinin ardından yaptı. Tabi yarış sonrası McCoy, biraz da esprili bir biçimde Vick’in hile yaptığını söylemiş ancak veteran quarterback buna yalnızca gülerek karşılık vermişti.

NFL tarihinde hiçbir quarterback Vick’in yaptığı toplam 5,551 yardlık koşu oyununa yaklaşamadı bile. Ayrıca yıldız quarterback, 40 yard koşusunu 4.4 saniyede koşabileceğini ve hala çok hızlı olduğunu söylüyor.

Yazan: And Kaan Yılmaz