Yeni sezon, yeni receiver’lar ama zor zamanlarda yine eski kimliğine bürünen Tom Brady için eski usul bir maç sonu… Patriots’ın “yeni sürüm” hücumuyla kimyası nedense bir türlü uyuşmadıysa da, yıldız oyun kurucu, takımının sezon açılışında New England’a Buffalo Bills karşısında 23-21 galibiyeti getiren adam oldu. Brady takımını son çeyrekte 12 oyunda 49 yard ilerleterek, maçın bitimine beş saniye kala Stephen Gostkowski’yi 35 yard’lık alan golü çizgisine taşıdı.

Patriots’ın 34 yard çizgisinden, bitime 4:31 kala maçı kazandıran hücüm oyunlarına başladıkları an için Brady “Fazla şüphe duymadım. Savaşçı oyunculardan kurulu bir ekibiz. Bazı göze hoş gelmeyen galibiyetler alabiliriz, ama her zaman maçın sonuna kadar mücadele edeceğiz.” dedi.

Maçın başındaki dağınık görüntüden sıyrıldıktan sonra, Brady son hücum serisindeki altı denemenin tümünde başarılı olarak 34 yard kazandı. Bunlardan ikisinde üçüncğ hucüm hakkındaydılar ve bir tanesinde Bills’in 39 yard çizgisinde, kalabalık içinden Danny Amendola’ya attığı pas ile 10 yard ilerlediler ki, üçüncğ hücüm hakkında 8 yard gitmeleri gerekiyordu… Sonraki oyunda Shane Vereen ile 15 yard daha kazandılar ve süreyi yeterince erittiklerine ikna olup Gostkowski’nin alan golü ile maçı aldılar.

Sezon öncesi serbest oyuncu olarak takıma katılan Amendola, ilk yarıda yaşadığı kasık sakatlığına rağmen ikinci yarıda  sahaya dönme yürekliliğini gösterdi. 10 pas ile takımına 104 yard kazandıran -ki bu rakamlar vaktiyle Wes Welker’in ürettiklerine yakın-  Amendola için Brady “Sakatlığa iyi göğüs gerdi, bu gerçekten etkileyici” dedi.

Brady en çok da iki touchdown pasını yakalayan tecrübeli returning receiver Julian Edelman’dan destek gördü. Koç Bill Belichick “Bugün takımımla gurur duydum. Şüphesiz ki mükemmel değildik ve birçok şeyi daha iyi yapabilirdik. Ama oyuncular son birkaç dakikayı oynanması gerektiği gibi oynadılar” dedi.

Yazan: Onur Özkol