Chip Kelly’nin yüksek tempo hücumu New York Giants karşısında bekleneni veremezken Eagles’a maçı kazandıran sürpriz bir isim oldu. Geçtiğimiz sezon Vick’in sakatlığı sonrası bir dönem ilk 11’e yerleşen quarterback Nick Foles, Philadelphia ekibine maçı getiren isim oldu ve Eagles’ta tekrardan QB tartışmalarının gündeme gelmesine sebep oldu.

New York Giants head koçu Tom Coughlin ve Giants’a 1987’den beri en kötü başlangıçlarını yaşatan ve onları 36-21’lik bir yenilgiye götüren ise Philadelphia Eagles’ın yedek QB’si Foles’un performansı gündeme bomba gibi düştü.

İkinci yarının sonlarında sakatlanan Micheal Vick’in yerine giren Nick Foles, dört drive ve son çeyrekte attığı iki TD pası ile son üç maçtır yenilen takımını zafere taşıdı.

Foles, 25 pas denemesinin 16’sında başarılı oldu. Brent Celek’e attığı 25 yardlık ve DeSean Jackson attığı 5 yardlık pas ile toplamda 197 yards ile oynadı. Foles, maç için “Mike sakatlanmıştı ve bana düşen oyuna girip kazanmaktı.” şeklinde konuştu.

Philadelphia Eagles’ın defansı da bir o kadar etkiliydi. Eagles defansı, Eli Manning’in üç pasında interception yaptı ve son çeyrekte 17 sayı kazandı.

Celek’in sayısı Philadelphia’yı 29-21 öne geçirdikten 2:02 süre sonra interception yaparak Jackson’ın sayı yapmasını sağlayan cornerback Brandon Boykin ise “Tekrardan kazanan taraf olmak çok güzel. İkinci yarıda defans olarak sorumluluk almaya başladık. Daha önce yapmadıklarımızı yaptık, turnover kazandırdık, iyi bir oyun çıkardık.” dedi.

Giants’ın 0-5’lik başlangıcı 1979’da Ray Perkins’in koçluk döneminden beri yaptığı en kötü başlangıç olarak tarihe geçti. Yoluna galibiyetsiz devam eden New York Giants’ın Super Bowl’u kazanmasının üstünden ise sadece iki yıl geçmiş durumda.

Yazan: Nazlı Hilal Kaya